Şimdi Ara

Bilgisayar açık fakat monitörde görüntü yok yardımlar çok makbule geçicektir !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 sene önce aldığım hp marka masaüstü bilgisayarım 3 sene içinde 2-3 defa arıza çıkarttı, garanti dahilinde olduğu için hp teknik servisinde yaptırdım bilgisayarı herdefasında format atıldı düzeltilirken.

    Ben tatildeyken babam bilgisayarda herzamanki rutininde gazete falan okuyormuş başından kalkmış bir süreliğine içeri gitmiş döndüğünde bu görüntüyle karşılaşmış:

    bilgisayar açık fakat monitörde "Monitor going to sleep" yazısı çıkıyor ve görüntü alamıyorum. monitör-bilgisayar arasındaki kabloyu kontrol ettim temassızlık problemi mi var diye söz konusu kabloyu çıkardığımda monitörde "Check cable" gibi bir yazı çıkıyor taktığımda yine uykuya dalıyor arkadaş.

    bilgisayar takır takır çalışırken bunlar olmuş ve işin doğrusu bi miktar sevindim çünkü babamın bi alakası yok bu arızayla heralde sadece gazete okumak için kullanıyor bilgisayarı ama ben olsaydım başında kesin başlardı yok internetten birsürü şey indiriyosun arkadaşlarından oyun alıyosun virüs bulaştırıyosun bozuyosun bilgisayarı ırt zırt diye bilen bilir bu muhabbeti

    herneyse olan olmuş şimdi geldi sıra nasıl düzelteceğime? sizce sorunum ne olabilir ? ekran kartı falan mı yandı acaba? Donanımım öyle eski püskü de sayılmaz pek 1 gb ram 512mb ekran kartı çift çekirdek falan filan işte.

    ikinci sorum ise kendim halledemeyeceğim birşey ise bilgisayarı istanbul-avrupa yakasında nerede yaptırabilirim ? garantisi bitti ve hp teknik servisine vermek gibi bi niyetim yok 1 ay geri vermiyolar bilgisayarı beni kitliyolar

    son sorum eğer ekran kartı yanma gibi bi problemim varsa - yeni bir ekran kartı almam gerekiyor heralde güzel birşeyler almayı düşünüyorum fakat bilgisayarım toplama değil direk teknosadan almıştım hp-pavillion serisinden bitanesi aldığım herhangibi bi ekran kartı ile uyumsuzluk yaşar mıyım acaba?

    bir de hazır eli pc ye atmışken 1gb daha ram ekletirsem de sorun çıkar mı ?

    ilginiz ve yardımlarınız için bütün donanımhaber ailesine teşekkür ediyorum.







  • Belki Onboard VGA'dadır görüntü ayarı. Farklı bir monitöre takın Display Device Priority: PCI-E ayarını yapın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.