Şimdi Ara

Bilek güreşi sonrası bilek ağrısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bi arkadaşla bilek güreşi yaptım. Güreşten yarım saat sonra bileğim ağrımaya başladı.(Bükmeye çalışınca ağrı saplanıyor)

    9-10 saat geçti durum aynı sizce ciddi bir durum var mıdır ?



  • Soğuk kompres uygula ve 12 saat sonra ağrıda azalma olmazsa doktora git.

  • Teşekkür ederim hocam

  • Isınmadan sert bilek güreşleri yapmayın.



    Eklemdeki kıkırdaklara zarar verirsiniz zamanla. Böyle şeyler yapmadan önce bilek ve önkol ısınma yapman gerek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    Isınmadan sert bilek güreşleri yapmayın.



    Eklemdeki kıkırdaklara zarar verirsiniz zamanla. Böyle şeyler yapmadan önce bilek ve önkol ısınma yapman gerek

    Evet hocam ısınmadan falan yaptık. Bida da yapmam bile. Ciddi bir şey var mıdır ben onu merak ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chesley

    Evet hocam ısınmadan falan yaptık. Bida da yapmam bile. Ciddi bir şey var mıdır ben onu merak ediyorum

    Alıntıları Göster

    dikkat et bi daha. yaş kaç b arada




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89183934B -- 16 Temmuz 2020; 23:26:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    dikkat et bi daha. yaş kaç b arada



    Alıntıları Göster

    21 hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chesley

    21 hocam



    Alıntıları Göster

    dikkat et


    yoksa ilerde çok sorun yaşarsın. bilek çalışmak bu tip durumların önüne geçebilir




    bilek kasın güçlüyse , bilek eklemlerine daha az yük biner

  • Bana da yıllar önce olmuştu. Kolumu yatay eksende çok zorlayınca tenisçi dirseği denen sıkıntı başıma gelmişti. Dirseğinden başlayan ağrı ön kolunun dış kısmından devam ediyor. Kolunu uzun süre zorlama hatta yatay eksende kuvvet bile uygulama. Ağrı 1 hafta devam ederse doktora git hocam geçmiş olsun.

    Not: Tıp alanında hiçbir bilgim yok sadece başıma gelen ve akıllanmadığım için kronikleşen, hiç zorlamayarak 2 yılda anca geçirdiğim bir olaydan edindiğim tecrübeyle yorum yapıyorum.

  • Hakan Demiray'dan alıntı yapayım bu arada, geçmiş olsun. Özellikle ısınmadan bilek güreşi yapmayın lütfen


    Hakan Demiray TV


    Vücut Geliştirme ya da Fitness yapan kişiler "BİLEK GÜREŞİ" sporcusu değildir. Bazen bir ortamda gözü beni kesip "hocam var mısın bilek güreşine" diyen dostlarıma "hayır" diyerek açıklamaya çalışıyorum ama şöyle hafiften bir bıyık altından "Cüneyt Arkın"ın sinamatografik "hah ha ne oldu tırstın mı canım" bakışlarını yakalamıyor değilim!

    Aslında hikaye spor yapamama ya da sakatlanma riskini minimize etmekten başka bir şey değil. İşin özünde "ya adam ile yaptığım bilek güreşinde eklemden, bağ'lardan ya da tendon'dan vs sakatlanırsam ne olacak" düşüncesidir. Antrenmanlarım, işim, form grafiğim hepsi çıkmaza girebilir. Bu bence herkes için geçerlidir bir boksör ya da güreşçi de bunu yapmamalıdır. Bu ayrı bir teknik ve uygulama gerektirir. "Ben de bilek güreşi yaparım" demek bu arada belki de yıllarını bu spora vermiş o kişiye ayrı bir saygısızlık olur.

    Hiç unutmadığım bir TV programında benimle birlikte bir de "Kadınlarda Gençler Bilek Güreşi Şampiyonu" bir sporcu ile beraberdik ve program gayet neşeli geçiyordu. Milli Sporcu olan arkadaşımız Yıldızlarda Şampiyon olduğu gibi Gençlerde de önüne geleni indirmiş birisi yani dehşet bir bilek gücü var. Program sunucusu kısa bir süre sonra,

    -"Hakan Hocam size bir süpriz yaptık!"

    dedi ve içeri profesyonel bir yarışma masası ile bir hakem girdi. Sunucu benim anlık olayı kavrama ve "yok canım değildir artık" diye düşünceli anımı yakalamış olsa gerek..

    -"hadi bakalım Hakan Hocam bakalım genç Milli Sporcu Kadın Bilek Güreşçimiz ile (şu an halen Milli Takımdadır kendisi) Bilek Güreşinde ne yapacaksınız?" dedi. Ben, anlık canlı yayında gerçekleşen bu olaydan dolayı hem şaşırmış hem de kızmıştım, "bu tip bir uygulama yapılacaksa en azından sorulması gerekirdi" diye..Elbette onların bakış açısını biliyorum 15 yıla yakın bir zamandır TV'de katıldığım programlarda insanların zor durumda kalması, gülünmesi, bağırılması reyting anlamında önemlidir ancak ben, kısa bir sessizlik ardından

    -"Üzgünüm ancak bunu yapamam" dedim, ve az önce yukarıda bahsettiğim nedenleri bir çırpıda anlatı verdim. Tabi sunucu kadının suratından ve beden dilinden bana sağlam bir yol yaptığını anlamam gecikmedi, kısa süren soğuk hava sonrası sunucu olayı toparlayarak

    - "o zaman bize sözünüz olsun başka bir sefere mutlaka yapıyoruz (zoraki gülümsemesini unutamam) Hakan Hocam" dedi..

    Sonra mı?

    Sonra beni bir daha o kanala çağırmadılar 

    :)))

    Tabi işin özünde tüm anlattıklarımın yanında başka duygularda var bir Spor Koç'unun canlı yayında Milli Takımdan bir kadın sporcuya yenilmesinin o kişiye artı değer katacağını düşünmek çok iyimser olur. Bu arada kadın sporcunun karşısında bilek gücü çok kuvvetli bir sporcu dahi olsa yine de bu uygulama karşısında Milli Takımdaki genç bir sporcuyu zor duruma düşürme ihtimalini göz önüne alarak yapmaması gerekir.

    Erkek egemen bir toplumda bir çok arkadaşım "yaa ne alakası var, yapsaydın ya, yenerdin sen onu, bir kadına mı yenileceksin" yorumlarına kulaklarımı tıkadım ve doğru yaptığımı düşündüm.

    Kısacası olaylar göründüğünden daha derin anlam ifade edebilir kimileri için, bunu anlamak zorunda olmasa bile insanlar saygı duymalıdır.

    Bu arada bilek güreşinde fena değilimdir hani 

    :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 17 Temmuz 2020; 1:25:17 >




  • Up
  • buradaki liselilerden tavsiye isteyen hatta sağlık soruları soran üstün zekalar var burda cidden komik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 17 Temmuz 2020; 9:10:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riaz

    buradaki liselilerden tavsiye isteyen hatta sağlık soruları soran üstün zekalar var burda cidden komik.

    Hocam aynı durumu yaşamış kişiler vardır diye sordum. Kimsenin doktor olmasını beklemiyorum.

  • Bilek guresi yapmayin.


    Zaten yenilen adamlar 1-2 kere den fazla yapmazda ben sabahlara kadar yapip 7-8 kisiyi defalarca devirdigim gunler oldu sonra ne oldu 2 ay spor yapamadim sinav bile cekemedim.


    Cok sagliksiz bisey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    Bilek guresi yapmayin.


    Zaten yenilen adamlar 1-2 kere den fazla yapmazda ben sabahlara kadar yapip 7-8 kisiyi defalarca devirdigim gunler oldu sonra ne oldu 2 ay spor yapamadim sinav bile cekemedim.


    Cok sagliksiz bisey.

    Aynen hocam bende sırayla 3 kişiyle yaptım. Bilsem yapmazdım ilk defa başıma geldi. Dünden beri aynı artık yarında geçmezse bi doktora gitmeyi düşünüyorum

  • Hocam bende lise 3 e gidiyorum okulun başından beri her tenefüs yaparız arkadaşlarla baya geliştim 58 60 kg civarı olmama rağmen kütlemin üstündeki insanları yenmeye başladım önceden 75 kg civarında sporla ilgilenen birini bile baya zorlanmaya rağmen yendim baya arkam kalktı tabi 😁 bi tane benim kütlemde biriyle ortalama güçte cift kol yapmaya karar verdik 2 kolla benim tek elime asıldı baya direndim sonda kaybettim doğal olarak o gündür bugun bişe yoktu şimdi dirsek kronik oldu ne tavsiye verirsin bana konu hortluyor ama
  • Bilek kesme hareketi yapmış olabilir videolar var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.