Şimdi Ara

Beyaz Eşya Planlı eskitme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar. 4 yil once evlenirken Samsung'un en ucuz beyaz eşyalarıni almıştım. Masallah sıkıntısız 4 yıl geçti ve yakinda tayi isteyecem, köyde lojmanda kaliyorum

    Çamaşır mak. 500 e
    Bulasik 500
    Buzdolabı 550 e almistim sifir.olarak.

    Şimdi bunların hepsini 1000 liraya satsam ( ki alicisi var) mantikli olur mu ?

    Kısacası ben 5 yilda bir.yer degistirecem ve her defasinda en ucuz makinalari almayi hedefliyorum.

    Planli eskitmenin bilincindeyim. En kral buzdolabinin garanti bitinxe. Öldüğünü , en kral camasir salona dogru yürüdüğünü gördükten sonra ben pahali ürün almamaya karar verdim. Dogru mu yapıyorum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çok eleştirilse de benim de stratejim bu dur.

    Ben bir tık daha ileri gidip mobilya grubunda da bunu uyguladım, 3.000TL ye komple salın takımı ve yatak odası takımı aldım yatak baza vs dahil, 4 yıl sonra yenisi ile değiştirdim, hem eskiyi ucuz da olsa satıp yenisinin parasının bir kısmını karşılamış oldum hem model değiştirdim hem de evden eve bunları taşımaktan ve taşınma hasarlarından kurtulmuş oldum. Özellikle klima için de ben bunu önerdiğimde klima bölümünde kıyamet kopartmıştı bazı arkadaşlarımız

    Hal bu ki teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediği dönemde bir ürünü alıp 10 yıl kullanmayı beklemek bana daha mantıksız geliyor zira sen SON TEKNOLOJİ diye ürün alıyorsun A+, ama 1 sene sonra çıkıyor A++, sonra A+++, sonra AAA+++, sonra kek pişiren televizyon, çamaşır yıkayan buzdolabı diye gidiyor

    Bana göre doğru yapıyorsunuz hocam lakin forumda çok benimsenmiş bir uygulama olmadığını yazabilirim zira burada genelde ''X marka al 25 yıl kullanırsın'' mantığı mevcut




  • Sat değiştir mantığını ben de kullanıyorum. Çünkü ben eşyalarımın bakımlarını ve temizliğini sık yapar ve sıfır gibi kullanırım. Hal böyle olunca 15 yıllık bir eşyayı bile güzel paraya satabiliyorsunuz. Mesela ailemin 13 yıllık Samsung no frost buzdolabı silinip mağazaya konsa satılabilecek durumda idi. Ben de 800 liraya satıp o dçnem 1350'ye yenisini almıştım.

    Ancak ucuz eşya almak konusu bence bu mantıktan tamamen farklı bir şey. Zira pahalı eşyadan beklenen tek şey uzun yıllar dayanması değildir. Bir eşyanın uzun süre dayanmasında başka faktörler de söz sahibidir. Aynı zamanda ucuz eşyadan her zaman beklediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Bu biraz beklentilerle alakalıdır. Kimi çamaşır makinesi için içine çamaşır atayım yıkasın kafi der, kimisi tipi güzel olsun yeterli der, kimisi ucuz olsun yeterli hepsi çamaşır yıkamıyor mu der, kimi aldığı su seviyesinden program akışına, sıkmadan sonra çamaşırda % kaç nem bıraktığından tamburunun kaç litre kapasiteli olduğuna bakar. Bu biraz cihazları tanımak ve beklentilerini belirlemek ile alakalı.

    Kısacası demek istediğim al-sat mantığı için illa ucuz ürün almak gerekmiyor. Satmak için biraz daha özen göstermek, alırken de daha iyi araştırıp biraz daha vakit ayırmak kafi. Mesela zamanında araştırıp 70 liraya Miele süpürge alıp tertemiz ettikten ve bir süre kullandıktan sonra sıkılıp 250 liraya satmıştım. Örnek olarak bunu verebilirim.




  • Bende 3 yıl önce çok olsa 3 yıl dayanır diyerek 900tl ye samsung çamaşır makinası almıştım. 3 yıl oldu halen çalışıyor Şimdi ev taşıyacağım oraya da götüreceğim 2 yıl daha kullanır yeni nesil brushless motorlu bir makina alırım. Bana göre de doğru olan bu
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    E hocam aslinda benim de anlatmaya calistigim bu, siz daha once makinenizi alirken brushles motor varmiydi? Varsa bile fiyati alinir seviyedemiydi ? Bu nedenle hep ayni seyi yaziyorum ki sizin mal almaniz icin cihazinizin bozulmasinada gerek yok zira ureticiler oyle veya boyle biz tuketicilere ortalama 5 yilda bir mutlaka yeni bir urun satmanin yollarini ariyorlar. kek yapan dolap mecazi orneginde oldugu gibi.



    Mesela benim gibi bazi kiriklarin sacmaya yakin fikirlerini kabul edecek bir uretici cikip koku kartus sistemli tv uretirler biz de meraktan yine aliriz :)



    (3 yil once proje olarak sunmustum reddedildi, inaniyorum ki bir gun yapilacak. )





    Bu pazar SUREKLI mal satma uzerine kurulu oldugu surece bu gercek degismez hocam onlar uretici, ne yapip edip satacaklar.





    Bu da benim ornegin hocam, bu nedenle yeni alinacak bir cok seye fazla para vermeye gerek yok zaten ne alirsaniz alin en kotu 5 yil calisiyor, bunun da 3 yili garantide geciyir, bu sure icerisinde ya teknolojisi ya enerji sekli degisiyor, yahu hocam detaylandirmaya cok da gerek yok sonucta insaniz degisiklik olsun diye yine degistiriyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam cok mantıklı süper fikir de, kime satıyorsunuz bunları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Abi biri bunu bizim hanımlara da anlatmalı 😬😀😀👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Neyse ki hanım da aynı kafadan da ben rahatım, gerisine Allah kolaylık versin artık.

    Sürekli seyahat durumu olunca en sık kaldığım bölgelerden birisinde bir ev daha tutmak durumu oldu. Benim tarzımda yaşayan kişiler için bu formül birebir ideal. Enteresan olan da şu dur. 1-2 küçük ev aleti dışında bu güne kadar arıza yapan tek bir ürünüm dahi yoktur. Şansmıdır nedir bendeki bilemedim. İkinci el de almam. Ya fabrikadan revizyon ürün almışımdır ya da sıfır almışımdır, alır kullanır 3-5 sene ya olur ya olmaz onu veya onları satar gider başka alırım. Belki de çalıştığım gurup ve görev nedeniyle kullanmadığım ürün kalmasın yaklaşımından da oluyor olabilir bu durum Yeni eve hoover ankastre beyaz cam set taktırdım şimdi, bak ilk defa set olarak aldım ankastreyi, daha öncekiler hep bir oradan bir buradan toplama şeklindeydi. muhtemelen 2-3 yıla kalmaz değiştiririm diye düşünüyorum. 1900TL ye aldım bunu, 2 yıl kullanıp 1500 bantlarında satsam ne zarar etmiş olurum ki?

    Tabi ''illa ki doğrusu bu dur'' demiyorum, herkesin yaşam tarzına göre bir stratejisi var ama inat ettiğim tek konu, ''Al 25 sene kullanırsın'' mantığının günümüz koşullarında yanlış olduğudur.




  • tracy kullanıcısına yanıt
    Mesajı tesadüfen gördüm zira etiketlememiş siniz. Sanırım bana sordunuz Eğer öyle ise, çok eskiden iyiydi gittigidiyorda açık arttırmaya çıkartıyordum, sonraları bu uygulama kaldırılınca normal satışa geçtim yani açık arttırma olmadan. Sonrasında sahibinden devreye girdi, şimdi çok daha kullanışlı letgo var.

    Yani hocam her topal satıcının bir kör alıcısı oluyor elbette. (Mecazidir kimse yanlış bir yere çekmesin :) )


    Bir tek letgo nun ölücüleri gıcık ediyor onun dışında ben hiç sorun yaşamadım bu güne kadar.

    (İnternette alışveriş yapmamın sebebi, prensip gereği yakın çevrem ile alış veriş yapmam, mal alıp satmam vs)




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ötv ile ilgili konuda size yazmak istedim ama msj gitmiyor :))

    Uygulama konusunda şuan net bilgileri var elimde size de çok soru geliyordur en azından sizde buna göre cevaplarsınız hocam. Uygun olursanız görüşelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Televizyon bölümündeki TV full Yazılım talepleri nedeniyle bölümde açıklama yaparak özel mesaj alımımı ''sadece arkadaşlar'' olarak değiştirmiştim bu nedenle gelmemiştir.

    Ekledim sizi
  • Ado kullanıcısına yanıt
    👍 tamamdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.