Şimdi Ara

benzinli motora dizel araba yağı konsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
45.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dün serviste 2004 aracımın yağı değiştirildi eleman sonradan yağ eklemek için bir kutuyu eline aldı birde baktım dizel elf motor yağı ddim aaç benzinli pardon deyip yandaki kutuyu aldı (iki kutuda 1litrelik ve ağzı açıktı renault servisi)bende kıllandım acaba öncden o yağımı doldurdu diye şimdi ne yapayı motorun içindeki yağın hangisi olduğu nasıl anlaşılır analizmi yapılmalı dizel yaı ise ne olur? servis dizel yağı konmadı öyle bişey olamaz diyor sizce ne yapmalıyım?



  • başka bir servise göster bence,eğer dizel yağı konmuşsa git koydurduğun servise başlarına çök
  • Dizel ile benzinli motor yağı arasındaki farkı bilmiyorum ancak visikotesi tavsiye edilen yağ ile aynıysa sorun olacağını sanmam. Sonuçta dizel ve benzinli araçların motorları farklı metallerden yapılmıyor. Sıkıştırma oranı farklı olduğu için pistonların yağlanması sorun çıkarırsa bilemem. Teknik anlamda bilgisi olan arkadaşlar daha net cevap verebilirler.

    Aracınız garanti kapsamındaysa servisi rahatsız etmenizi tavsiye ederim.
  • aracın garantisi yok sadece içimde acayip bir şüphe var bumemlekette kimse işini düzgün yapmıyor herifi uyarmasm dizel yağını doldurduydu motora pardon mardon diyo sonrada acaba motorun içindeki yğın ne olduğunu anlayacak bir teknoloji varmı bu konuda bilgisi olan varmı?şimdi duup durukende tekrar yağ parası verip yağı yenidn doldurmakta işime gelmiyor am içerdeki dizel motor yağı ise çökcem kafalarına....
  • eğer vizkozite açısından çok önemli fark yoksa benzinli motora dizel motor yağı konulması çok fazla önem arzetmez..yanlız dizel motor yağları düşük devirli motorlarda kullanılmak üzere üretildiğinden daha yüksek devirli benzinli motorlarda normalden daha kısa sürelerde eksilebilir..o yüzden ara sıra yağ seviyesini kontrol etmekte fayda var..bu durumda sizin yapmanız gereken sık sık motor yağının seviyesini,rengini ve kıvamını kontrol etmek...gidişata göre daha erken sürelerde yağ ve filtre değiştirmeniz gerekebilir..
  • örnek verıyorm aracınız 10W 40 ise koyduğu yağda 10W 40 dizel ise bi sorun olmaz arkadaşım , dizel için üretilenlerde koruyucu katkı maddesi konuluyor sanıyorum yani yağ aynı yağ .. ama genede tabi işin uslubunu yapmak insani daha rahat kılar..
  • içne sinmiyorsa karterdeki yağı komple boşalttır yağ değişimi yapan herhangibir yerde,yeni yağ koydur, taş çatlasa ne tutar ki 50 bilemedin 100 ,çıkacak daha pahalı arızalardansa 50 kağıt vermek daha iyi.
  • HİÇBİR ŞEY OLMAZ BİN GEZ. BAZI USTALAR ÖZELLİKLE BENZİNLİ ARABAYA DİZEL YAĞ KOYUYORLAR. DİZEL YAĞIN DAHA DAYANIKLI OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR.

  • tam sentetikse ve viskositeleri eşse birşey olmaz diye düşünüyorum
    viskositesi neydi acaba konulan yağın ve konulması gereken yağın
  • ikiside elf sanırım vizkoziteler 10- 40 koyulup koyulmadığından emin deilim ama faturadan yağın kodunu çıkarıp oradanda yağın modelini öğrenmeye çalışacağım faturada parça kodu olarak geçmiş yağ benim araba için depodan çıkarılan stoğa bakacağım
  • Hiçbirşey olmaz rahat ol takma kafana.
  • Biraderim anlıyorum gönlün rahat değil ama canını sıkma birşey olmaz.Zaten motora koyulan 3lt.lik yağın ne olduğunuda bilmiyorsun.Ama bazı yağ markalarında dizel ve benzinli motorlarda ortak kullanılabilen yağlar da vardır.Bir sorun çıkarmaz bence boşuna cebindeki parandan olma.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans

    eğer vizkozite açısından çok önemli fark yoksa benzinli motora dizel motor yağı konulması çok fazla önem arzetmez..yanlız dizel motor yağları düşük devirli motorlarda kullanılmak üzere üretildiğinden daha yüksek devirli benzinli motorlarda normalden daha kısa sürelerde eksilebilir..o yüzden ara sıra yağ seviyesini kontrol etmekte fayda var..bu durumda sizin yapmanız gereken sık sık motor yağının seviyesini,rengini ve kıvamını kontrol etmek...gidişata göre daha erken sürelerde yağ ve filtre değiştirmeniz gerekebilir..

    harika bi açıklama..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.