Şimdi Ara

'Benchmark testlerinde hemen her Android üreticisi hile yapıyor' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: psyshock
    Az ram le iyi calismiyor ios ram i normalde olmasi gerektigi gibi kullanmiyor demek daha dogru. Ayrica donanim olarakta geride degil. Cpu istegi zaten az ios un( androidin ne kadar fazla tartisilir 2 cekirdekli moto x 4 cekirdekliler kadar hizli) gpu su en guclu denebilir.

    Ama herseye ragmen ipad disinda apple cihaz alirmiyim almam. 5 yil kullandim iphone artik ipad tek basina ios deneyimi icin yeterli telefonda kesinlikle android.

    Dediklerine tamamen katılıyorum zaten. Android'in RAM'i daha kötü kullandığını biliyoruz. Dalvik VM yüzünden.
    Ayrıca IOS, Ram konusunda çok iyi. Adamların hakkını vermek lazım. İşletim sisteminin alt yapısı o kadar iyi ki,
    64 bit e geçtiklerinde bile destekledi yani.

    Donanım olarak geride diye nerden çıkarttın bilmiyorum ama donanım olarak aslında en önde olan Apple.
    Zira dikkat edersen tüm cihazlarında hep en güçlü GPU üreticisi olan PowerVR'ın en yüksek modelini kullanıyor.
    Tabi bunun nedeni de bildiğimiz gibi Apple'ın, Intel ile birlikte PowerVR'ın hissedarlarından birisi olması.
    Adamlar akılcı davranmış. Piyasadaki en iyi GPU'yu üreten firmaya ortak olmuş, ötesi yok yani...

    Dediğin gibi en iyi tablet iPad. Tablette iPad alacaksın, telefonda ise çok güçlü özelliklere sahip bir Android alacaksın.

    Ama şunu kendim bizzat yaşadım. Optimus G Pro kullanıyorum. Galaxy S4 de alıp aynı şeyleri yaptım, başka cihaz da.
    Hiçbirisinde LG'nin kullanıcı deneyimi yok. Sadece hız veya akıcılıktan bahsetmiyorum. LG kullananlar kesinlikle ne dediğimi
    anlayacaklardır. Mesela galeride fotoğraflara bakarken, silerken veya gezinirken LG'nin yapabildiğini kimse yapamıyor.
    Samsung veya S4 resmen hayal kırıklığı. G Pro'm, 4 Ağustostan beri 1 kere kilitlenmedi. O derece. Ve yağ gibi. Android 4.1 ve
    rehberde ş, ı, ö veya ü olsun isminin baş harfine basar basmaz anında ismi şak diye çıkıyor. Telefonla birisini ararken kulağına
    götürmeden beklediğinde karşı taraf telefonu açar açmaz titriyor ve kulağına götürüyorsun. Adamlar her şeyi kolaylaştırmış...

    Büyük konuşmuş olmayayım ama, bundan sonra hayatımda LG den başka Android telefon almam yani...

    Okulun ortasında çığlık attım artık, herkes bana baktı. Söz herkese bu hafta sonu "Doğru bilinen yanlışlar ve aslında kim iyi kim kötü" başlıklı bir yazı hazırlayacağım ve adminlerden her mobil alt başlıkta sabit olmasını isteyeceğim.

    Dalvik sadece işletim sistemi yüklenirken gereken komutlar bütünün yüklenmesi için kullanılan bir sanal başlatıcıdır, Sadece cihazınızın açılış süresini etkiler. Android C++ ile yazılmıştır ve sanal makine üzerinden çalışMAmaktadır. Bahsi geçen benchmark uygulamaları da ya CPU'nun doğrudan yapabilmesi gereken "temel komutlar" bütününü uygulatmaktadır ya da "HER" GPU'nun çalıştıracağı (iPhonelar ve Windows Phone cihazları da dahil) OpenGL komutlarını sınamaktadır. Yani diyelim ki sizin iddia ettiğiniz gibi kötü yazılmış ve cihazı yavaşlatan bir Dalvik Sanal makineniz üzerinden çalışan bir sisteminiz var; yine de en nihayetinde aynı ve doğal olan OpenGL ve Native CPU komutlarını sınadığınız için aynı sonuçları alırdınız. Sadece ve sadece benchmak uygulamasının açılması %10-15 daha yavaş olurdu ama bir kez açıldıktan sonraki sonuç -sanal makine üzerinde veya değil- değişmezdi. Çünkü kullanılan ve sınanan kütüphaneler sanal kütüphaneler değiller ve emulator üzerinden çalışmıyorlar..

    Neyse gelelim konuya;

    iPhone 4'ün işlemcisi 1GHz'lik ARM Cortex A8 mimarisinden üretildi ama herkes 840 MHz'de çalışıyor zannediyor ya. İşte o öyle değil. Bu işi mobil dünyada başlatan da Apple. Ama doğruyu söyleyeyim, adamlar hız aşırtma yapmadan; nispeten daha dürüstçe ile yaptılar. Şöyle ki, her CPU'nun "doluluk eşik"leri var. İşlem yükü belirli bir yoğunluğa ulaşınca ve bu eşiği belirlenen süre kadar (milisaniye cinsinden) geçince işlemci bir üst hız sınırına geçiyor. Android telefonların çoğunda bu eşikler genelde adildir ve çok yüksek yoğunlukta bir işlem bütünü aşağı yukarı her eşiği aynı sürede atlatıp en üst noktaya tırmanır. Apple cihazlarında ise 2 büyük eşik vardır. İlk olan eşiğe kadar kolayca ulaşırsınız (örneğin iPhone 4'te bu eşik 500 MHz'dir) sonra o eşikte 1-2 saniye kadar beklerseniz ve işlem yoğunluğu hala "artıyorsa" ancak bir üst hıza geçilir. Böylece işlem yükü büyük olsa da aslında 1 saniye ve altında sürecek işlem kümeleri için gereksiz yere işlemci çok yükseğe çıkarılmamış olur (1 sn, 1 sn diyerek her kısa ama yoğun işlem için sürekli gaza basan işlemci, sabırlı bir işlemciden daha çok pil tüketir). 2. en büyük eşik de 840 MHz'dedir. O kadar büyük bir eşik süresi vardır ki ancak saniyelerde gelen yoğunluklarda "YA DA ÖNCEDEN TANIMLANMIŞ, TANINAN UYGULAMALARDA" bu eşik geçilir. Benchmarkların bir bölümü de bu tanınan uygulamalara dahildir.

    Peki dürüst kısım ne? Adamların mantığı şu: "Siz benchmark yaparak cihazın ne kadar performans vaadedebileceğini puan cinsinden görmek istiyorsunuz, aslında menüleri ne kadar hızlı açtığını, oyunları ne kadar güzel oynattığını vs. görmek istemiyorsunuz. Derdiniz bu olsaydı oyunu yüklerdiniz, benchmarkı değil. İşte bizde size pil kaygısı olmadan bu cihazın ne kadar güç vaadedebileceğini sunuyoruz". Bu durumda normalde de kullanıcıya mevcut olan işlemci ya da GPU değerleri dışına çıkılmadığı için aslında hile yok gibi kabul edilebilir. Ancak Benchmarktan günlük hayata dair bir puan vermesini beklemek bu noktadan sonra hata olur. Üstelik Apple için şöyle bir kolaylık var; adamların cihaz sayısı belli, marketteki uygulamaları belli. Hangisine göre ne kadar eşik yapabileceklerini seçme ve ayarlama şansları var.

    Şimdi gelelim Android durumuna. Android'de -Samsung sağolsun, ya da olmasın- bir sürü bölünmüşlük ve farklı güçlerde işleciler, farklı farklı eşikler ve eşik süreleri var. Bu arada bu işlemci için anlattığım eşik yükü ve eşik süresi mantığı birebir ekran kartı (GPU) için de uygulanır. Onun da kendi değerleri vardır. Android'de bu değerler "root/kök" klasöründe belirlenir ve donanımın değil, yazılımın kontrolündedir. Güzel haber; sonradan değiştirilebilir, kötü haber; pil kaygısı güden ama bir yandan kullanıcıyı tavlamak isteyen şirketler tarafından da değiştirilebilir ve bu özellik manipule edilir. Halbuki bütün Linux çekirdekleri tıpkı bir otomatik vites araba gibi birden fazla CPU/GPU profilini destekleyebilir ve böylece "pil koruma, günlük kullanım, oyun, performans" gibi profiller yaratmak mümkündür. Ancak firmalar bunun yerine gördüğümüz gibi sadece benchmarklarda "profillerini" değiştirme yoluna gitmektedirler. Onun yerine dürüstçe akıcı bir eşik değeri tanımlasalar ya da benchmarklarda yaptıkları "eşiksiz olarak son hıza atlama" profilini oyunlar veya güç talep eden uygulamalar için de yapsalar (Apple'ın yaptığı gibi) bu kadar şikayet konusu olmazlar. Bu noktada Android firmaları hile yaparak (üstelik herkesin, özellikle Sony ve Nexus cihazlarının bu hileleri yapmadını da düşünürsek) adaletsizlik ve kandırmaca ortamı yaratmada ve Apple bunu yaparken haklı olsa bile onlar haksız duruma düşmektedirler.

    Bir de normalde kullanıcıya hiç vaadedilmeyen hızlara çıkma durumu var ki aslında Samsung'un ne kadar yüz karası olduğunun göstergesidir. Bütün Android dünyası Snapdragon çözümünde birleşerek adam gibi 4G adaptasyonu ve asimetrik hızlarda çalışabilen işlemcilerle hem tasarrufu hem de performansı aynı anda elde etmeye çalışırken adamlar yalandan 8 çekirdek gibi kulağını ters elle gösteren çözümler denemekle kalmayıp (Nvidia'nin 5. düşük güç işlemcisi bile daha iyi bir fikirdi) bir de üstüne GPU hızını "sadece benchmarklarda olacak şekilde" arttırarak tam anlamıyla hile yaptılar. Marketi kapalı kaynakla domine etme isteklerini aynı zamanda Snapdragon cihazlarını kıtasal olarak kilitleyerek ve kendi Exynos çözümlerini de eski tenknolojiyle yaparak gerçekleştirmek isterken rakiplerinin (başta iPhone ve Adreno 330) t2daha güçlü teknolojileri piyasaya sürmelerine karşı alabildikleri önlem sadece basit bir hız aşırtma oldu. İlk başta herkesi kandırsa da bugün bilinçli tercih yapan kullanıcılar arasında (bilinçsiz tercih yapanın da gün itibariyle S3'ten fazlasını anlamıyorum zaten) mide bulantısı oldu.




  • lg de hile falan olmaz ben daima müşterisiyim

  • Hicbir firmaya guvenmeyin hepsi ayni halti yiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    quote:

    Orijinalden alıntı: CommandPrompt

    quote:

    Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba Sony her daim kalitedir.Bunu evimde bir tane Sony cihazı olmadan söylüyorum.Tek sorunları Japonların karakteristik özelliği olan herseyi mukemmel yapma çabası.Telefona su gecirmez özelliği bile eklemeye calisiyorlar buda telin tasarimini falan baya zorluyor.Benim düşüncelerim bu yönde.
    Evinizde bir tane bile Sony ürünü olmadan söylediğiniz çok belli.. Bir tane ürün alın ve sonra yorum yapın.. Yorumunuz yine aynı, yani çok iyi olacaktır. Ama o ürün bir arıza yaptığında sizi bayi bayi,teknik servis teknik servis süründürsünler,cihazınızı ankaraya göndersinler ve yapamadık,isterseniz 1500 liraya yenisi ile değiştirelim desinler ve sizi günlerce mağdur etsinler, birde sonra yorum yapın... Yine de Sony iyi bir markadır.. Ancak bu listede yer almaması saçma,keza bütün sonuçların N olduğu Shield bile oradayken neden Sony yok? Eğer yapmıyorsa pekala oda listeye alınıp N yapılırdı.. Bence teste dahil edilmemiş...



    Ne Alaka kardeşim Türkiyede servis ağıda mükemmel ben evime Sony'den başkasını sokmadım.Dahası arabamdada Sony Xplod ses sistemleri kullanıyorum Anfisi,Bass ı,Hoparlör ve çalarıyla birlikte komple set..Evimde keza öle..Telefonum Xperia Z Ve Xperia Play.Birgünde beni mağdur etmediler.Ne Malzeme kalitesiyle ne işciliğiyle ne de kullanılabilirlik ve tasarımıyla..Servisleride öle ki zaten Sony aldığınızda Servise Gerek Duymuyorsunuz.Ben duymadım çok şükür bugüne kadar en azından.zaten türkiyedeki bütün servislerde sıkıntı var..sizin şansınıza denk gelmiştir.Ayrıca Sony tamam babamın firması değil Ama Ne demişler It's A Sony Make believe..Japon harikası bütün ürünleri.Yaşım 36 ve çocuklugumdan bu yana güvendiğim tek markadır Hemde her alanda.Beyaz eşya yapsa gidip onuda alacam..Nedir? Biraz pahalı e o kadarda olsun Ucuz mal alacak kadar zengin değiliz biz garibanız..Bu yüzden Sony.Anladın? Ve bir ekleme daha Sony Eurasia dan her ay arayıp 8 sene önce aldıgım kamera hakkında bile bilgilendirme yapabılıyorlar hala..Tv,Ps 3,Vita,Walkman Bluray Player,Vaio Saymıyorum bile..Maksadım Sony'i övmek değil sadece kullanıcı deneyimi ve memnuniyetimi belirtmek istedim.Herşeyiyle Kalite Adamlar..3 ayda bir çıkarttıkları Sony Style Dergisindeki Sayfaların kağıt kalitesine bile dikkat eden bir firmadan bahsediyorum..Daha Ne Diyeyim..

    1 ay sonra okudum mesajını hocam. Konu hortlama gibi olcak ama değer buna.

    kesinlikle haklısın. Sony dendiği zaman aklıma koca bir firma gelmiyor. İlk aldığım kasetçalarım geliyor. Onda aldığım hazzı simdiki hiç bir cihazda alamıyorum. Sony çok farklı bi marka farklı bişi. Bi çoğumuzun ilk kullandığı walkman vb. Cihazların üreticisi. Mesela walkman uretiminin duracağını okuduğum zaman, nokianın Microsoft tarafından alınmasından daha fazla üzülmüştüm.
    kısaca hocam sizi çook iyi anlıyorum. Geçmişte muzik için ne aldıysam hep sony almışımdır. Dav dz-100 yanlış hatırlamıyorsam ismini. Ev sinema sistemiydi. İçine 3 tane cd alan ( vcd ozellikli) müzik seti almıştım. Radyosu analog olan walkman almıştım. Sonra onu sattım mı hatırlamıyorum digital radyolusunu almıştım. Sonra cd walkman sonra mp3 player. Teknoloji geliştikçe ( ülkemize ürünleri geldikçe) bende son çıkanı almaya çalışmıştım.

    neyse hocam konu anılara gitti. Siz böyle bişi yazınca aklıma geldi işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jumuu


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    quote:

    Orijinalden alıntı: CommandPrompt

    quote:

    Orijinalden alıntı: AdamsınDrogba Sony her daim kalitedir.Bunu evimde bir tane Sony cihazı olmadan söylüyorum.Tek sorunları Japonların karakteristik özelliği olan herseyi mukemmel yapma çabası.Telefona su gecirmez özelliği bile eklemeye calisiyorlar buda telin tasarimini falan baya zorluyor.Benim düşüncelerim bu yönde.
    Evinizde bir tane bile Sony ürünü olmadan söylediğiniz çok belli.. Bir tane ürün alın ve sonra yorum yapın.. Yorumunuz yine aynı, yani çok iyi olacaktır. Ama o ürün bir arıza yaptığında sizi bayi bayi,teknik servis teknik servis süründürsünler,cihazınızı ankaraya göndersinler ve yapamadık,isterseniz 1500 liraya yenisi ile değiştirelim desinler ve sizi günlerce mağdur etsinler, birde sonra yorum yapın... Yine de Sony iyi bir markadır.. Ancak bu listede yer almaması saçma,keza bütün sonuçların N olduğu Shield bile oradayken neden Sony yok? Eğer yapmıyorsa pekala oda listeye alınıp N yapılırdı.. Bence teste dahil edilmemiş...



    Ne Alaka kardeşim Türkiyede servis ağıda mükemmel ben evime Sony'den başkasını sokmadım.Dahası arabamdada Sony Xplod ses sistemleri kullanıyorum Anfisi,Bass ı,Hoparlör ve çalarıyla birlikte komple set..Evimde keza öle..Telefonum Xperia Z Ve Xperia Play.Birgünde beni mağdur etmediler.Ne Malzeme kalitesiyle ne işciliğiyle ne de kullanılabilirlik ve tasarımıyla..Servisleride öle ki zaten Sony aldığınızda Servise Gerek Duymuyorsunuz.Ben duymadım çok şükür bugüne kadar en azından.zaten türkiyedeki bütün servislerde sıkıntı var..sizin şansınıza denk gelmiştir.Ayrıca Sony tamam babamın firması değil Ama Ne demişler It's A Sony Make believe..Japon harikası bütün ürünleri.Yaşım 36 ve çocuklugumdan bu yana güvendiğim tek markadır Hemde her alanda.Beyaz eşya yapsa gidip onuda alacam..Nedir? Biraz pahalı e o kadarda olsun Ucuz mal alacak kadar zengin değiliz biz garibanız..Bu yüzden Sony.Anladın? Ve bir ekleme daha Sony Eurasia dan her ay arayıp 8 sene önce aldıgım kamera hakkında bile bilgilendirme yapabılıyorlar hala..Tv,Ps 3,Vita,Walkman Bluray Player,Vaio Saymıyorum bile..Maksadım Sony'i övmek değil sadece kullanıcı deneyimi ve memnuniyetimi belirtmek istedim.Herşeyiyle Kalite Adamlar..3 ayda bir çıkarttıkları Sony Style Dergisindeki Sayfaların kağıt kalitesine bile dikkat eden bir firmadan bahsediyorum..Daha Ne Diyeyim..

    1 ay sonra okudum mesajını hocam. Konu hortlama gibi olcak ama değer buna.

    kesinlikle haklısın. Sony dendiği zaman aklıma koca bir firma gelmiyor. İlk aldığım kasetçalarım geliyor. Onda aldığım hazzı simdiki hiç bir cihazda alamıyorum. Sony çok farklı bi marka farklı bişi. Bi çoğumuzun ilk kullandığı walkman vb. Cihazların üreticisi. Mesela walkman uretiminin duracağını okuduğum zaman, nokianın Microsoft tarafından alınmasından daha fazla üzülmüştüm.
    kısaca hocam sizi çook iyi anlıyorum. Geçmişte muzik için ne aldıysam hep sony almışımdır. Dav dz-100 yanlış hatırlamıyorsam ismini. Ev sinema sistemiydi. İçine 3 tane cd alan ( vcd ozellikli) müzik seti almıştım. Radyosu analog olan walkman almıştım. Sonra onu sattım mı hatırlamıyorum digital radyolusunu almıştım. Sonra cd walkman sonra mp3 player. Teknoloji geliştikçe ( ülkemize ürünleri geldikçe) bende son çıkanı almaya çalışmıştım.

    neyse hocam konu anılara gitti. Siz böyle bişi yazınca aklıma geldi işte.

    Eyvallah.Hortlattık Ama Olsun,Buna Değer. ;)




  • yavrum sony bee birde 4.3 ü ver artık :)
  • S4 kullanıcısıyım bence gerçek stabilite 32çekirdek 128gb ram kullanıldığında mümkün olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios ve wp telefonların devri kapandı artık.

    Her yer Android son yıllarda.
  • En son haberlere göre bir tek Motorola ve Nexus modelleri hile yapmıyordu.
  • ios 'un burdan ne kadar iyi oldugunu gosterir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAHAH
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.