Şimdi Ara

Belediye Hizmet Binası için klima sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,

    Yeni yapmış olduğumuz Avşa Belediyesi Hizmet Binası için klima (ısıtma ve soğutma sistemi) araştırıyoruz. Yalnız dışarıda görünecek olan dış ünitelerden tedirginliğimiz var. Bununla ilgili bir tavsiyeniz olabilir mi? Bina 530 m2 prefabrik. Biz iki koridora ve giriş holüne toplam 3 adet salon tipi klima koyup dış ünitelerini de binanın arka tarafına saklamak istiyoruz. Sizin düşüncelerinizi ve fikirlerinizi alabilirmiyim?



  • Sizin düşünceniz en pratik sistem.Bu işteki bütçe önemli tabikide,VRV-VRF sistemler uygulanabilir ama maliyet yüksek olur.Ama salon tipi yerine eger asma tavan yapabilirseniz (min 40 cm derinlik)Kaset tipi uygulama daha güzel olur,birde herkes el atamaz.Ayrıca Kaset tiplerinde diğer bazı odalara flex kanalla üflemede verilebilir.Detay için özelden görüşebiliriz.Salon tipi 45 lik ürünler 3500-4000 civarında iken,Kaset inverter ürünler 5500 TL lere uygulanabilir.Klasik kasetler ise 4000-4500 TL aralığında piyasada.....

    http://www.pvg.com.tr/kaset_tipi-13.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Sizin düşünceniz en pratik sistem.Bu işteki bütçe önemli tabikide,VRV-VRF sistemler uygulanabilir ama maliyet yüksek olur.Ama salon tipi yerine eger asma tavan yapabilirseniz (min 40 cm derinlik)Kaset tipi uygulama daha güzel olur,birde herkes el atamaz.Ayrıca Kaset tiplerinde diğer bazı odalara flex kanalla üflemede verilebilir.Detay için özelden görüşebiliriz.Salon tipi 45 lik ürünler 3500-4000 civarında iken,Kaset inverter ürünler 5500 TL lere uygulanabilir.Klasik kasetler ise 4000-4500 TL aralığında piyasada.....

    http://www.pvg.com.tr/kaset_tipi-13.html


    Peki Sayın Mbirol;

    Biz bu salon tipi klimaları koridora uyguladığımızda oda kapıları açık bırakıldığında soğutma sağlayabilirmiyiz sağlıklı bir şekilde?




  • Soğutma sağlarsınız ama ne kadar dengeli ve sağlıklı olur onu bilemem.Yine bu forumdan Enez ilçe Emniyet müdürlüğünden bu tarda bir uygulama için fikir istemişti,konu ile ilgilenen bir memur arkadaş.Ben çok olumlu bakmamıştım,ama bütçeleri gereği bir adet salon tipi ancak alabiliyorlardı.Sonra 1 adet Airfel Salon verdik.Sonraki görüşmelerimizde ise çok memnunlardı.Her yere yetti dediler.Tabi bu yetme olgusu göreceli bir kavram.Terlememekte yeterlidir aslında,ama kimi klima değince buzdolabı arıyor.Ben yinede kaset tipini veya tavan tipini (asma tavan yoksa)daha çok öneririm.Sonuçta belediyenin koridorları kalabalık olacaktır ve herkes klimaları sürekli parmaklar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.