Şimdi Ara

Baymak Falke condense 28 - sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Kullandığım kombi :Baymak falke condense 28- tuşlu olandan
    havalar soğumaya başladığı için iki gündür kombi açık, peteklerin bazıları yanlış bağlandığı için açık değil. Şu anda 5 tane petek açık yaklaşık 5 metre. Kombi 42 dereceye ayarlı, petekler yeterli ısınıyor. Sorunum şu, kombideki suyu dolaştıran sirkülasyon pompası hiç durmuyor, ekran üzerinde petek işareti hiç sönmüyor, alev işarei ise en düşükte ısı 47 ye gelince sönüyor 39'a gelince yine en düşük modda yanıyor. Fakat sirkülasyon pompası hiç durmuyor. Ayrıca genelde ekranda 39 olunca yanan kombi 15 saniyede tekrar 47 ye geliyor ve sönüyor. Sonra 20 saniyede tekrar 39'a gelip tekrar en düşükte yanıyor. Bu böyle gidiyor. Bu normalmidir. Eski kombim vaillant tı o genelde 5-10 dk dururdu. Lütfen değerli bilgileriniz esirgemeyin. Yorumlarınızı bekliyorum.



  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Gündüz ve gece arasında yan/bekle sürelerinde değişme oluyor mu? Normalde dış sıcaklık değişince çalışma süresi de değişir. Isı kaybı artınca yanma süresi uzar, bekleme kısalır. Hatta 42C'ye ayarlı iken 47C dereceye gelemeyebilir. Bunlar normal bir çalışmaya ait değişkenliklerdir, herhangi bir arızayı göstermez.
    Bu tarz min. alev boyu ile çalışma, yeni kombilerde özellikle min.ısıl gücü düşük Baymak grubu falke/novadens/duotec premiks ile Ariston genus premium evo premiks kombilerde gözleniyor...
    Denemeyi yaparken dış sıcaklığa ait herhangibir veri-yorum paylaşmamışsınız ama çok düşük değilse ve evin içi de normal ısınmış idiyse, kombide/tesisatta arıza yoktur diyebilmek için, yapabilirseniz kombialtı kalorifer devresi filtrelerini sökün ve kontrol edin. Bazen yeni tesisatlarda montaj kalıntıları yeterince temizlenmeden tesisatlara su basılıyor ve pislik gelip filtreye/petek girişine takılıyor. Sirkülasyon tam olmayınca gidiş sıcaklığı hızla yükselebiliyor...Yapamazsanız da en azından kombinin yanına gidip ses kontrolü yapın, şüpheli durumda muhakkak servisi çağırın...




  • merhaba benim asıl derdim kombinin hiç durmadan çalışması,yani pompası nın hiç durmaması devamlı kombide ses devam ediyor,pompa devamlı çalışıyor yanma ise bir çalışıyor bir duruyor yani normal, pompa hiç durmaz mı? petekler ve ev ısındı içinn onları sorun olduğunu düşünmüyorum, dışarı nın sıcaklığı 6 derece idi evde ise 19 20 derece lerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Kombilerde brülör söndükten sonra pompa fabrika ayarı gereği 3-5 dakika daha çalışır sonra durur. Ama sizin cihaz 1 dakika bile bekleyemeden tekrar yandığı için pompa duruşa geçemiyor olabilir. Pompa ek çalışma süresini bildiğim kadarıyla Baymak kombilerde servis değiştirebilir. (Bazı kombilerde uyumlu modülasyonlu termostatlar ile bu süre değiştirilebiliyor.)
    Kombi set sıcaklığını 55C yaparak deneyin, belki yanma süresi ve bekleme de uzar, pompa durabilir.
    Değişiklik olmazsa servise danışmakta yarar var...
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Sürekli yanma, daha doğru ifadeyle kısa aralarla devreye girip çıkmanın 2 temel nedeni var:

    1. Ya ev yeni ve tesisat/petekler ilk defa kullanılıyor, kombi soğuk duvarları ısıtabilmek için uzun yanıyor ve az bekliyor; hatta +5 (veya +9) derece bile yükseltemiyor) @hardcrss confeo premix kombisiyle böyle bir sorun yaşamıştı...

    2. Ya da kombinin marka/modeli Baymak novadens/falke/duotec premiks ürünleri :)

    Soru sorup değerlendirme ve yardım isteyen arkadaşlara önce birinci ihtimalle ilgili soru sormadan, doğrudan kombinin markası Baymak diye zaten bunlar böyle demek peşin hüküm vermek olmaz mı? Kaldı ki aslolan kombinin sık devreye girip çıkmasından ziyade, belirli bir sürede yaktığı gazdır. Kombi anakart yazılımları gereği çalışma tarzlarında farklılıklar olabilir. Eğer ki aynı sürede diğer kombilerden anlamlı şekilde daha fazla tüketim varsa, evet sorun cihazdandır demek daha rasyoneldir.
    Dikkat ettiyseniz, yazılarımda piyasada en az 2-3 yıl denenip sınanmamış hiçbir ısıtıcı cihazı genelde önermiyorum. Dolayısıyla yeni nesil Baymak ürünleri de bu sürede yeterince kullanıcı tecrübesi ve olumlu referansı oluşmadığını düşündüğüm cihazlardır tıpkı Ariston evo kombiler gibi...
    Ayrıca sizler sorun yaşamaya başladığınızda sorunun yanlış yazılımdan kaynaklı olabileceğini de defalarca yazdım...
    Aslında yazılarımı biraz daha dikkatli okusaydınız, sorun yaşayanlara durumu anlamak amaçlı soru yönellttiğimi farkederdiniz, canınız sağolsun...

    İyi forumlar :)




  • memint M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sizi kirdiysam özür dilerim amacim aslabu ddeğildi.sizin tavrinizi biliyorum ama bizleri de anlayin çok zor bir durum tüketim iki karina cikiyor sürekli yaninca.ayrıca ben kisa aralıklarla devreye girme sorunu hakkında
    Hiçbir bilgim yok.benim serzenişte bulunduğum konu sürekli yanma sorunu.yani kombinin set eedilen değerde sürekli kalip 24 saat yanmasi.bu sorunu yaşayanlara ALlah sabir versin .tekrar sizin gibi bir ustayi kirdiysam özür dilerim.lütfen bagislayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meddah58 kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah kırılma değil de hafif bir incinme diyelim ve ekleyelim " olur bunlar dostlar arasında "...

    Bu arada çok sık devreye girip çıkma ile kesintisiz yanma hakkındaki bilgilendirme isabetli oldu, sizin durum gerçekten de faciaymış. Baymak firması hem minimumda bile olsa kesintisiz yanan kombiler üretecek hem de uyumlu modülasyonlu oda termostatı sorununa çare bulmayacak. Ayrıca cihazdan cihaza değişen çalışma tarzları...Aynı cihaz diyen ve sürekli öneren arkadaşların bu konuları da dikkate almaları gerekir...
  • Önemli olduğu için yukarı alıyorum...
  • Konuyu yukarı taşımadan önce başka bir mesaj yazmıştım, sistem yeni cevap kabul edilmiyor uyarısı verdi. Yeni bir mesaj yazarak yukarı taşıdım konuyu. Önemli çünkü forumda bu cihazlardan yoğun bir şekilde öneriliyor ve henüz cihazlar yeni oldukları için uzun süreli kullanımda ne gibi sorunlar çıkartabilecekleri de bilinmiyor. Sadece Baymak markası değil Ariston evolu kombiler için de geçerli bu durum. Dolayısıyla kullanıcı arkadaşlardan yapılan sorun bildirimleri büyük önem taşıyor.
    İşin doğrusu piyasada en az 2-3 yıl kullanım tecrübesiyle rüşdünü ispatlamamış hiçbir kombinin istisnai durumlar dışında satın alınmaması. Hele marka imajı sorunlu olan firmaların ürünleri sözkonusu olduğunda buna çok dikkat edilmeli diye düşünüyorum.
  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Zannederim bu cihazlarda modülasyonlu pompa var, yani pompa kademelerine kullanıcı müdahale edemiyor. Emin olmak için kombinizin ön panelini muhtemelen alttaki vidaları sökerek çıkartın. Pompa karşınıza gelecek, yan tarafında l-ll-lll şeklinde hız kademeleri varsa ayarlanabilir demektir. Bir düşüğe alın ve 1-2 gün böyle çalışsın. Gaz tüketimini sayaçtan kontrol edin.
    Pompa üzerinde kademe ayarlanamıyorsa modülasyonludur, kombi pompa hızını otomatik ayarlar. Yani böyle olması gerekir...
    Servisi doğrudan aramayın, önce genel merkez teknik servisten cihazın teknik özelliklerini içeren döküman-bilgi isteyin, sonra iyi bir servise yönlendirsinler...
    Kolay gelsin...
  • Selamlar,
    Dediğiniz gibi kombinin ön kapağını açtım, içindeki pompa grundfos up 15-60 a0 low energy yazan bir pompa ve üzerinde bir ayar bidası gibi bir şey var fakat yanlarında 1-2-3 gibi bir kademe yok. yani ne tarafa çevirsek ne olur bilemiyorum.
  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Pompa modülasyonlu şu halde hızı kendisi ayarlıyor...
    Önce kombiyi 55C gibi daha yüksek kazan sıcaklığında kullanın, hani belki ortam daha çok ısınır ve dönüş suyu daha yavaş soğur ve sonuçta kombi daha az yanıp daha çok bekler (mi acaba?), ben de merak ediyorum :)
    Sonuçlarınızı paylaşırsanız, sizin gibi forumda şikayetçi olan başka arkadaşlara da örnek olabilir. En önemlisi de sorununuzun nerden kaynaklandığı konusu netleşir...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Yeni Baymak'larda pompa modulasyonlu ayar yoktur.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Orası öyle de servis pompa çalışmasını sınırlandırabiliyor mu acaba? Bu yeni Baymak ve Ariston evo kombiler tam bir muamma, yeteri kadar testten geçip geçmedikleri tartışmalı..

    Yeni Baymaklarda 7/24 sabit dinlenmeden yanma durumları, evolarda alev kopması...

    4 yıla yakındır izler dururum DH forumu, hiç bu tür şikayetler olmamıştı...Enteresan...
  • Selam, Bu devamlı yanma olayını en kolay oda termostatı ile aşarız gibime geliyor. Falke condense 280 için oda termostatını nasıl bağlayabiliyorum. Elinde bu kombinin detaylı bir PDF dosyası olan var mı? Veya nerden bulabilirim??? Bir incelemek istiyorum.
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Kombi servis ayarlarında 2 tane parametre var:

     Baymak Falke condense 28 - sorun var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Kombi servis ayarlarında 2 tane parametre var:

     Baymak Falke condense 28 - sorun var

    Merhaba,
    Elinizde falke condense servis kitapçığı var mı? varsa bir yere upload edebilir misiniz? Bir de servis ayarlarını biz değiştiremiyor muyuz? deneme yanılma ile bakardık. Birde bu cihaza on-off oda termostatı alıp bağlamayı düşünüyorum. Bağlantı şeklini biliyor musunuz?

    Teşekkürler




  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Falke yok maalesef, oda termostatını anakartın üzerindeki X3 konnektördeki 7-8 nolu pinlere takacaksınız. Kombiyi açtığınızda muhtemelen köprülü olduklarını görürsünüz.

     Baymak Falke condense 28 - sorun var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Falke yok maalesef, oda termostatını anakartın üzerindeki X3 konnektördeki 7-8 nolu pinlere takacaksınız. Kombiyi açtığınızda muhtemelen köprülü olduklarını görürsünüz.

     Baymak Falke condense 28 - sorun var

    Verdiğiniz bilgi için teşekkürler, Documan olan yollarsa sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • excalibur13 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Kombilerde yanma döneminde pompa çalışmaya başlar ve yanma bitip kombinin beklemeye geçtiği andan itibaren pompa çalışması ek çalışma olarak adlandırılır. Fabrika verisi olarak bu süre genelde 3-5 dakikadır, sizde ise @Zebza'nın verdiği tabloya göre 60 (herhalde saniye olsa gerek), bu süreyi sıfıra indirebilirseniz hem pompa biraz dinlenir hem de ısı transferi yavaşlayacağı için dönüş suyu daha yavaş soğur ve kombi geç devreye girer diye düşünüyorum. Umarım böyle olur ama önce ayarlar menüsüne girmek lazım ve ben bilmiyorum belki @Zebza biliyordur, biliyorsa yardımcı olacaktır :)

    Denemekten çekinmeyin, sonuçta min. ve maks.değerler belirtilmiş. Servise sorsanız büyük ihtimalle " abi dokunmayalım bozulur " filan der şimdi...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.