Şimdi Ara

Batman İnsider Suit ile Superman'i Yenebilir Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlık gayet açık ve net arkadaşlar.

    Superman'in normal halinde iken (Spom falan olmayacak işin içinde ) Batman İnsider ile onu yenebilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Risen_ -- 2 Ocak 2015; 3:19:48 >



  • İmkansiz Takim arkadaslarinin guclerine sahip bir zirh olsa da bunlar oldukca zayif bir halde İnsan ustu hiza sahip mesela. Superman den guclu bir zirh oldugu soylenemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 3 Ocak 2015; 10:07:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler
  • Peki Hell-bat olursa ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DC ye kalsa çıplakta yener...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComicerPrime

    Peki Hell-bat olursa ne olur?

    Canon serilerde yaptigi en guclu zirh insider suit diye biliyorum

    http://www.comicvine.com/forums/batman-286/best-batman-armor-1626337/

    Burada da genel olarak ikisi arasinda gidip gelinmis mesela

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >





  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav orası öyle ama insan bi Batman'in tarafını tutuyor
  • nerde süperman i yeniyor,batman anca kaçar,hoplar zıplar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alwayspackard

    nerde süperman i yeniyor,batman anca kaçar,hoplar zıplar.

    The Dark Knight Returns Part 2 de yeniyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emriva12

    quote:

    Orijinalden alıntı: alwayspackard

    nerde süperman i yeniyor,batman anca kaçar,hoplar zıplar.

    The Dark Knight Returns Part 2 de yeniyor

    Lakin non canon bir hikaye
  • Oda var tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi nasıl yenemez ki ya Batman gibi her türlü olasılığı düşünüp plan yapan bir adam zırhının içine veya direk vücuduna kriptonit enjekte edemez mi böylelikle Süperman'i alt edebilir.
  • Peki Justice Buster ile yenemez mi?
  • Kriptonit yasah
  • Batman için mi Lütfen Dünyanın en iyi dedektifi kriptonit mi bulamaycak
  • Superman 1938 yılında, Batman ise 1939 yılında yaratıldı. Batman Superman'in popülaritesiyle neredeyse eşit gidiyordu o zamanlar. Sonra yazarlar ''Hadi ikisini birleştirip parayı kıralım'' deyince, ikili ilk defa 1940 yılında aynı başlık altında buluşma fırsatına erişti.

    1952 yılında ise '' Dünya Üzerindeki En Güçlü Takım'' ismini alan bu ikili, Lois tehlikedeyken ''Bu tam Superman'e göre bir iş'' ''Hayır, Batman'e göre'' diyerek birbirleriyle az da olsa sözlü münakaşa içine girdiler.

    Ve sene 1986, Frank Miller unutulmaz eserini piyasaya sürüyor, The Dark Knight Returns. Seri alternatif bir evrende geçiyor. Zaten genelde çoğu denemeler alternatif evrende yapılır. Bruce hazırlıklı bir şekilde Superman'i alt ediyor. Ancak Superman kendini yine kısıtlıyor. Bruce, Kalbin... diyerek duruyor ve mağlubiyeti iliklerine kadar hissediyor.

    Sene 1989, Jason Todd Joker tarafından hunharca katledildi... Elimizde sinirli bir Batman ve onu sakinleştirmeye çalışan bir Superman var. Batman sinirli bir şekilde Jokeri ararken Superman ona Joker'in diplomatik dokunulmazlığa sahip olduğunu söylüyor. Bunun Batman'i ne kadar sinirlendirdiğini söylemeye gerek yok. Superman'e yumruğu geçiriyor ancak eli kırılan Batman oluyor...

    1991 yılındayız. Superman gelecekte nükleer bir patlamada Lois'in öleceğine dair bir imge görüyor. Bu yüzden bütün nükleer silahları yok etmeye başlıyor. Devlet de buna bir dur diyerek Batman'i peşinden gönderiyor. Superman nükleer silahları yok ederken istemeden de olsa birçok insan ve kahramanın ölümüne sebep olur. Sonrasında Batman kriptonit yüzüğü Superman'in suratına suratına vurarak kazanmış olur.

    Takvim 2000 yılını gösteriyor, karşımızda hâlâ unutulmamış olan bir eser var. Tower of Babel. Hikayenin konusunu kısaca özetlersek:
    Batman bir gün Justice League karanlık tarafa geçer diye ekipteki herkese karşı plan hazırlıyor ve bu planlar Ra's al Ghul tarafından çalınıyor. Superman için hazırladığı plan ise şu:
    Yeşil kriptonitten kırmızı bir kriptonit sentezliyor. Kırmızı kriptonit ile üneş ışınları direk olarak Superman'in derisini geçip iç organlarına işliyor. Bunun sonucunda aşırı güçlenen Superman güçlerini kontrol altında tutamadığı için güçlerini kullanamıyor ve muazzam derece bir acı hissediyor. Peki sonuç mu? Superman acıyı önlüyor ve güçlerini az da olsa kontrol altına alıyor. Batman'in planı başarısızı...

    2001-02 yılları arasındayız. Miller düşüşe geçmiş bir vaziyette ve The Dark Knight Strikes Again'i yazıyor. Seri çoğu kişi tarafından beğenilmedi. Ve kavgayı da Batman kazandı. Pek ayrıntıya girmek istemiyorum ancak burada Batman'in bayağı bir hazırlandığını belirtmek gerek.

    2003 yılındayız. Poison Ivy kontrolüne girmiş bir Superman ve tamamen hazırlıklı bir Batman var. Ancak Superman burada da kendini az çok kontrol ediyor ve kendini frenliyor. Batman'in kendisi bile ''İsterse süper hızını kullanarak beni asfalta gömebilir.'' diyerek kendini frenlediğini anlıyor. En başta kriptonit yüzükle attığı iki yumruk, sonrasında sonik cihazlar ve flaş bombası. Ancak Superman'i bunlar geçici bir süre etkisiz kılıyor. Daha da sinirlenen Superman'i durduracak tek şey ise Lois Lane kalıyor. Duygusal zayıflığı...

    Yine aynı yıl içerisinde yazarlar çok beğenmiş olacakki, Batman/Superman hikayesinde bir daha karşılaştırıyorlar. Alternatif bir gelecekten gelen Superman Batman'i, Batman'in mağarasında yakalıyor. Tek haraketle Batman'i kriptonitten ve diğer cihazlardan uzaklaştırıyor. Tam Batmobili suratında ezecekken bizim Superman'imiz olayı kurtarıyor... Hazırlıksız Batman 5 saniyede nasıl öldürülür adlı konsept çalışması gibi olmuş biraz.

    Ve yazarlar soluk kesmeden 2003 yılında bir de alternatif hikaye yazıyorlar. En başarılı alternatif hikayelerinden birini, Red Son. Seriye göre Amerikalı değil Sovyet. Batman ise anarşist. Lex'ten aldığı yardımla beraber kızıl güneş jeneratörleriyle Superman'i yenecekken, Wonder Woman'den aldığını yardımla Superman jeneratörleri patlatıyor. Daha fazla devam edersem spoilera girebilir. Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.

    Sene 2005. Maxwell Lord'un Superman'in zihninin kontrolünü ele aldığı serideyiz. Superman zihin kontrolünü Maxwell Lord'un boynu Wonder Woman tarafından kırılana kadar alamıyor. Ve bu sırada karşısına çıkan Batman'i Ruin sanıyor. Sonuç mu? Wonder Woman 1 saniye gecikse Batman diye bir karakter kalmayacaktı...

    Aynı yıl içerisinde ikinci bir vaka da Batman/Superman'de yaşanıyor. Batman Kryptonit Man tarafından zihin kontrolü altına girmiş bu da yetmezmiş gibi vücuduna kriptonit nakledilmiş. Yani Superman'in karşısında kriptonitten yapılma bir Batman var. Superman basınç noktalarına vurarak geçici felç edip, kurşunla kaplayarak kriptonit etkisinden kurtulup savaşı kazanıyor. Burada Batman zihnini kontrole edemediği için herhangi bir kriptonitten farksız sayılıyor.

    Ve 2007. Superman/Batman yine bir kavgaya tanık oluyor. Zaten bu seri sırf kapışmaları için yaratıldı. Blackrock Batman'i kontrol altına alıyor. Ancak bu sefer Batman, Batman'in zihnine sahip tek farkı Superman'i öldürmek istiyor. Bu da yetmezmiş gibi süper güçleri var. Blackrock Superman Batman'i öldüremeyeceğini düşünüyor. Ancak Superman, Batman'in bu halde yaşamaktansa ölmeyi tercih edeceğini söylüyor. Blackrock da tırsıp kaçıyor.

    4 sayı sonra Superman Desaad kontrolünde Batman'le karşı karşıya geliyor. Sonuç mu? Superman kendini sınırlıyor ancak yine de Batman'e attığı yumruk Batman'in 100 metre ötede yere serilmesini önleyemiyor. Bekka gelip kurtarmasa kemiklerini sayıyor olurduk Bruce...

    2008 yılında Countdown to Final Crisis'ta ise bildiğimizden çok farklı Batman ile Superman karşılaşıyor. Bir tarafta Ultraman diğer tarafta ise Jason Todd'un ölümünden sonra Joker'i yakalayıp öldürmüş olan ve o çizgiyi geçmekten bir daha asla çekinmeyen Batman var. Kazanan tabii ki de Ultraman oluyor. Sanırım Batman'in kafatasını parçalamıştı...

    New52! döneminde ilk karşılaştıkları yer JL serisi oluyor. 2. sayıda Batman ilk defa Sueprman'le karşılaşıyor ve tabii ki de kaybediyor. Attığı gaz bombaları neden işe yaramadı acaba...

    İkinci karşılaşma The Dark Knight serisinde geçiyor. 5. sayıda Scarecrow tarafından delirmiş ve Venom verilmiş bir Batman'e karşı, onu kurtarmaya çalışan bir Superman var. Batman her ne kadar eziyor gibi görünse de Superman tek yumrukla bütün Venom'u dışarı püskürtür ve Batman'i yerde yatarken görürüz.

    Son zamanlarda yapılmış diğer bir karşılaşma ise Injustice Gods Among Us'tan geliyor. Kendisini frenlemeyen Superman Batcave'de Batman'in belini kırıp köşeye atıyor. Alfred sonra süper hapın yardımıyla Superman'i bir güzel haşat ediyor. Kazanan Alfred...

    Smallville çizgi romanında da durum değişmiyor. Batman ile ilk karşılaşmalarında Superman bir fiskeyle Batman'i yolun diğer tarafına uçuruyor.

    Son karşılaşma ise Batman: Endgame sayılarında görüyoruz. Justice Buster'a binmiş bir Batman ve Joker'in etkisinde olan Superman. Galip mi, Superman'in suratına kriptonit sakız tüküren Batman oluyor. Ancak yine de Batman'in dediği gibi '' Bu zırh Superman'i durdurmak için tasarlandı. Ama Superman'in limitleri var. Asla geçmeyeceği çizgiler. Eğer birini öldürmek istiyorsa, bu gezegende onu durdurabilecek hiçbir şey yok.''

    Evet, her ne kadar bütün gönderilerin altında ve versuslarda ''Because I'm Batman'' fotoğrafını görsek de Batman sıradan bir insan. Ortalamanın üstünde bir zeka ve kapasiteye sahip olabilir, paranoyak olabilir, tüm JL'yi planlarıyla yenmiş olabilir, Darkseid'ın karşısında dimdik durabilir ancak bu onun bir gün bir kurşun tarafından vurulup öleceği gerçeğini değiştirmiyor.

    Karşılaşmaların çoğunda görebileceğiniz üzere Superman galip. Kendini frenlemese hepsinden galip olarak ayrılabilirdi. Ama kim ne derse desin Batman her zaman haklı ''Peki ikimizin arasında olan bir savaşı kim kazanır? Cevap her zaman aynı. Hiçbirimiz...''

    Az önce seneler boyunca aynı soruya verilen 18 farklı cevabı okudunuz. Sonuç her ne kadar farklı olsa da soru hep aynı ''Sıradan bir insan yaptığı planlarla, onu tek yumrukta 50 parçaya bölebilecek bir uzaylıyı yenebilir mi?''

    Yazıyı Superman/Batman/Supergirl'den Batman'in sözleriyle bitiriyorum. Buraya kadar okuyan veya okumayan herkese teşekkürler... Eklemek istediğiniz, unuttuğum bir karşılaşma varsa yorum olarak belirtebilirsiniz.

    ''Önce sıradan şeyler denediler. Kurşunlar ondan geri sekti. Roketler, atom bombaları... Ve kriptoniti keşfettiklerinde, sonunda Clark'ı öldürmenin bir yolunu bulduklarını sandılar. Ama her zaman yanıldılar. Superman'in en büyük zayıflığı bir meteor taşı değil.
    ...Çok daha insancıl bir şey.
    Yüreği.''
    quote:

    facebook/JLTurkiye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • part ikiyi izlememiştim.İzledikten sonra yazarım tekrardan
  • ComicerPrime kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık hocam harika bir yazı olmuş..

    Ama her zaman derim kazananı senarist belirler potansiyelleri ne olursa olsun
  • Süperman ilk 1933 de yaratılmıştır. bilmiyen cahiller bilmiyen cahillere iletsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.