Şimdi Ara

Bana önerilen sistem için görüşleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.
    oto ses sistemi olayına yeni gireceğim den fazla tecrübeye sahip değilim. Bu sebeple yardımlarınıza çok memnun olacağım.
    Aracım 307 SW. araç için 2din almış bulunmaktayım(tv, gps, bluetooth, dvd ... vs).
    2Din i taktırırken aracı söktürecek olmamdan dolayı ses sistemini de yenilemek istiyorum.
    Dinlediğim müzik tarzları Soft Rock, Hard Rock, Türk halk müziği, enstrumantal müzikler ve çok nadir yabancı pop. Ses sisteminden beklentim Temiz ses almak ve kullanılan enstrumanları tane tane dinleyebilmek. Öyle trafikte milletin bana bakması gibi beklentilerim yok.

    Son günlerde öğrendiğim bilgiler doğrultusunda temiz ses almak için bütçe çok yüksek değilse tek takım comp öne ve bir sub arkaya almak gerekiyor galiba ve bu ikisini besleyebilecek de bir amphi. Bir satıcıya danıştığımda bana aşağıdaki ürünleri tavsiye etti.

    midler: ALPINE SPG-17CS 16 CM
    http://urun.gittigidiyor.com/ALPINE-SPG-17CS-16-CM-SIFIR-MID-TAKIMI_W0QQidZZ37278601

    Amphi: Sound Magus C160 4KANAL
    http://urun.gittigidiyor.com/Sound-Magus-C160-4KANAL-ANFI-SIFIR-2YIL-GARANTI_W0QQidZZ27185202

    Sub: JBL GT5-12 KABİNLİ 30CM
    http://urun.gittigidiyor.com/JBL-GT5-12-KABINLI-30CM-1100-WATT-SUBWOOFER_W0QQidZZ39770601

    sizin fikirleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir? Şunu belirtmek isterim sizin önerileriniz benim için satıcının önerilerinden daha değerli olacaktır.
    herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunt1 -- 18 Mayıs 2011; 10:35:47 >







  • Satıcı arkadaşın önerdiği ürünler güzel bence zaten dinleyeceğiniz müzik türü öyle ahım şahım bi sistem istemiyo sub a bile gerek yok derim ama olmasınında faydası var
  • peki sizin önerebileceğiniz comp+ ampli tavsiyesi varmıdır?
  • Ses sisteminiz bileşenlerinden en düşük olanı ayarında calar her zmn bole dusunun. Yanı component olarak Alpine secımınız ıı, fakat amfıyı de alpine secın yada hertz, audıo system, yada en kotu jbl secın bence.. Sub olarak da yıne alpine secılebılır.
  • medxr13 arkadaşım önerilerin için saol.
    ben bu yazdığım bileşenlerin uygun olmadığını düşünerek vazgeçtim onlardan.
    fakat mersinde oturmamadan dolayı çok fazla hoparlör test etme dinleme imkanımda yok.
    sen kendi tecrübelerinden yola çıkarsan temiz ses almak isteseydin müzikteki ayrıntıları duymak anlamında. 500-600 tl lik bir bütçeyle ne gibi bir sistem alırdın?
    ileriye dönük iyileştirmelere de uygun olabilecek bi sistem.

    hertz hsk ve esk çok öneriliyor fakat bunlar temiz sesten ziyade yüksek ses almak amaçlı kullanılan complar diye zannediyorum.
    yanılıyorda olabilirim.
    yani tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Aslına bakarsan herkez temız ses almak ıster sıstemınden ama malesef bu durum oncelıkle butce ıle ılgılıdır. SQ sıstem denılen sıstemler ses kalıtesıne yonelık sıstemlerdır ve SPL sıstemlere gore cok daha fazla profesyonellık ıster cunku ses kalıtesı sadece hoparlor, amfı ve anaunte bılesenlerınden etkılenmez, yalıtım, kablolama, sahneleme vs bır cok etkenden etkılenır. Sız butcenız ıle tam olarak bır component + bır sub + bunları besleyebılecek bır amfıden olusan bır set kurmak nıyetındesınız sanırım..

    Hertz urunlerı esk ve hsk serısı genellıkle cogu forumda yorumlarda fıat performans urunlerı olarak lans edılır ve tavsıye edılır.Ikı component de gucludur hele kı hsk serısı epey gucludur ve kesınlıkle kapılara ızolasyon gerekıtrır bu yuzden ve bunu beslıcek amfı bulma ısı de zor ve masraflı oldugundan almadan once tum bunları dusunmek gerekır.. Guclu olduklarından dolayı genellıkle sq sıstem ıcın oncelıklı onerılmezler fakat genel anlamda tam bır hoparlordur dıyebılırs bunlar ıcın yanı gereken herseyı verır sıze..

    Alpine componentler genellıkle / type r serısı harıc ) dusuk RMS guc ısterler fakat bu durum yanıltmasın sızı cunku yurtdısı forumlarda da arastırdıgım kadaryla alpıne componentler ıstedıgı rms degerının uzerınden guc ıle beslenıldıgınde cok daha guzel caldıgı yonunde cok yorum var. Cunku rms degerlerı dusuk olmasına ragmen peak degerlerı genellıkle cok yuksektır..Ve genellıkle cogu da kalıtelı hoparlorlerdır yanı alpıne modellerını gozu kapalı alabılırsınz.

    Sanırım sıstemınızı sıfır urunlerden olusturacaksınız (eger ıkıncı el secme sansınız olsa daha ust sevıye kalıtede urunler oneırılebılrdı elbette )
    Sıstem ıcın amfı cok onemlıdır cunku genelde hep kalıtelı hoparlorler alarak ısın tamamlanacagı dusunulur fakat aynı componentı ıkı farklı amfı ıle cok farklı kalıtede kullanmak mumkun o yuzden bence butcenızı artırmayı deneyın.. Cunku guzel kalıtede bır amfı alın.Ama butcem bununla sınırlı dıorsanız bole bır sıstem ıcın sanrım onerebıleceklerım sunlar olrdu;

    component;

    - alpine spg 17cs ( 200tl )
    - infinity ref 6530-6030 ( 180tl )
    - hertz esk 165 ( 185 tl )

    amfi;

    -hertz HE4 4 ( 4*70, 2*70+ 1*200 ) ( 290tl )
    -jbl gto 1004 ( 4*100 ) ( 330tl )

    Sub;

    -hertz es 200 ( 200w rms ) ( 170tl ) ( sub' kucuk olarak onerdım hem butce acısından hem de tahmınımce daha once sıstem kurmadıgınız ıcın oncelıkle bunu dınleyın bence fazlası belkı rahatsız eder zıra benı rahatsız edıor, tabı herkesın kulagı farklıdır )




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.