Şimdi Ara

Bana Bir Akıl, Bir Fikir Verin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Dönüş yaparsanız sevinirim. Teşekkürler.

    Otellere kozmetik ürün satan bir firmada muhasebe müdürü olarak işe başladım. 10 gündür çalışıyorum. Firmanın muhasebesi içler acısı. Stok ve cari takibi düzgün değil. Sadece ön muhasebe tutuluyor, muhasebede entegrasyon yok. Yani mizan falan alamıyorsun. Beyannameler dışardan bir müşavir aracılığıyla veriliyor. Daha önce çalışan muhasebeciler en fazla 1 sene çalışıp çıkmışlar hep. Firma sahibi sorunlu birine benziyor. Mesela logo kullanıyoruz. Logoda bize değiştirme ve silme yetkisi vermiyor. Yanlış bir evrak girdiğimizde düzeltemiyoruz. Kendisine götürüyoruz o düzeltiyor. Tüm muhasebeyi sileriz diye mi korkuyor nedir. Bu firmada uzun süreli çalışılabilir mi bilemiyorum. Avantajlı tarafı evime çok yakın olması. akşam 6'da çıkınca 6.15 de evde oluyorum. cumartesi günleri de çalışmıyorum.

    Bu arada başka bir firmadan teklif aldım. B.Çekmecede oturuyorum. Firma mahmutbey gişelerin orda. Bu firmada muhasebe sistemi çok düzgün. YMM tam tasdik çalışıyor. Bir tekstil firması. 18 yıllık muhasebe müdürü emekli olmuş çıkmış. Onun yerine başlamamı istiyorlar. Muhasebesel anlamda işler sorunsuz yürüyor anlatılana göre. Buranın da dezavantajı evime uzak olması. Evime 30 km uzaklıkta. İstanbulda bu mesafa çok değil gerçi. Firma bu sorun için şahsıma araç tahsis edecek. Çalışma saatları sabah 9, akşam 7. Eve gitmem trafikte 8'i bulacak. Cumartesi günleri de 12 ye kadar çalışcam. Maaşı diğer firmadan 400 lira fazla.

    Durum bundan ibaret. Sizce nasıl bir tercih yapmalıyım. Şu an çalıştığım kozmetik firmasında devam mı etmeliyim, yoksa tekstil firmasına geçiş mi yapmalıyım.







  • Ben olsam 2. Firmayı seçerdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam ucreti ayni veya dusuk olsaydi bile 2. firmayi secerdim. 400 lira cok buyuk bir fark degil ama secilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Firmayı seçmek için tereddüt etmemen gerekir.
    Muhasebeci adamın kafası rahat olacak yoksa işin sürekliliği olmaz.
  • teşekkürler cevaplar için. Ben de kararsız kaldım. Sizlerin fikrini almak istedim. Diğer arkadaşlar da fikir beyan ederlerse sevinirim.
  • Tekstil firması uzun vadede size çok daha fazla şey kazandıracak gibi duruyor. Kozmetik firmasında 3 ay sonra ne olacağını kestirmek zor.
  • teşekkürler. genel izlenim tekstil firması yönünde yani...
  • 2. firmayı seçmelisiniz bence de.

    bende muhasebe işi arıyorum, yeni mezunum. Önerileriniz var mı?
  • Bence 1. De kalmalisin. Sabreder ve işleri yoluna koyarsan çok rahat edersin eve yakin tertemiz istedigin zmn ben az eve gitmem lazim diyip gidersin işini düzgün yap bi sure sora o bahsettigin logoyuda alırsın istediğin değişikliği yapma hakkinida alirsin sadece patronun istediği güveni ve samimiyeti ver.Orada emekli ol tertemiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tip sorunların farkını kısa vadede değil uzun vadede yıpranarak anlarsın ama şuda önemli bi faktörki istanbul trafiği :)
  • Biraz da senin karakterine bagli, muhtemelen ilk firma da çalışma duzenini oturtursan daha rahat daha stressiz bir düzenin olur. Yapabileceğin islerin kisitli olması demek sorumlulugunun da kisitli olmasi demek.

    Obur tarafta ise ymm varmis sadece bu bile cok daha profesyonel bir ortam demek basli basina. 400 lira da az değil tek basina tercih sebebi olabilecek bir meblağ.

    Bir de su var tekstil firmasi bu çapta çalıştığına gore uretim yapıyor olmali. Mesajinda bahsetmemissin ama ben oyle anladim. Bu da maliyet muhasebesi demek, butceler, maliyet hesapları, surekli karar vermek zorunda kalmak fln daha fazla strese sokmasin seni. Hem iş yükün hem de daha baski altinda kalabilirsin

    Yine de sezinledigim kadariyla sen çalışırken daha fazla kontrolun olmasini seviyorsun ve yolu da cok sorun etmiyorsun. Bence gecis yapmayi dusunebilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her iki firmada da üretim var. her iki firmada da maliyet yapacaksın. ama birinde sistem var diğerinde yok. tekstil firmasında oturmuş bir muhasebe sistemi var. burada ise olmayan sistemi benim kurmamı bekliyorlar. ama sisteme de sürekli müdahale eden bir patron var. nasıl olacak bilemiyorum...
  • yok mu başka fikri olan ????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.