Şimdi Ara

balıklarımı tanıyamıyorummm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 ay önce yavru yunus aldım akvaryumcudan 3 adet büydükce renkleri maviye döner dedim adamlar bembeyaz hala :/ yunus yerine baskabirşeymi verdi acaba birde siz bakın resimleri ekledim.

     balıklarımı tanıyamıyorummm


     balıklarımı tanıyamıyorummm



     balıklarımı tanıyamıyorummm




    formda resim yükleyemedim bi sıkıntı var galiba yukarıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. tşk ederimmm...







  • Resimler gözüküyor hocam
  • hah tldan gördümm :) acaba bu balıkların cinsi ne 😄😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı derecede stresli bir grup yunus cıchlıd.Renklerinin açılması ve özelliklede o benekler stres kaynaklıdır.Akvaryum koşullarını gözden geçirin.Balıkların ihtiyaç duydukları ortamı sağlamaya çalışın.Taban malzemeniz bu tür için hiç ama hiç uygun bir malzeme değil.Acil olarak müdahale edilmesi gereken bir akvaryum.Asağıdaki resim şahsıma ait yunuslardan biridir.


     balıklarımı tanıyamıyorummm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 25 Şubat 2015; 22:30:41 >




  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    hiç sorma kardeşim ya hep saklanıyolar korkuyolar deyişik deyişik hareket yapıyolar birininde kuyrugu yok oldu neden olmuştur ne gerekli bunlara ne yapılabilir ? bende sıkılıyorum akvaryumda kimse yok gibi sanki olmazsa deyiştircem bu gidişle 😕

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akvaryumun genel bir resmini koyarsanız çok daha iyi yorum yapabiliriz.@laterone
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
     balıklarımı tanıyamıyorummm



    50*30*23 şeklinde.
  • Akvaryum dekorasyon olarak yunus cıchlıdlerin ihtiyaç duyduğu şartlara sahip değil.Öncelikle akvaryum kumunuzu değiştirmenizi tavsiye edeceğim.Midye kırığı çok daha iyi olacaktır.Açık renk taban malzemeleri ışığı fazla yansıttığı için akvaryum içerisindeki ışık miktarı çok daha fazla olur.Aşırı aydınlık balıkları strese sokar.Akvaryumda balıkların bu ışıktan kaçıp saklanabilecekleri kuytu loş alanlar yok.İleride balıkalr damızlık boya geldikleri zaman üremek için kum üzerinde yuvalar açacaklar.Bunu yapabilmek için ağızları ile kumu sağa sola taiıyarak üremek için yer hazırlayacaklar.Bu malzemeleri ağızları ile taşımaları zor.Ayrıca yumurtlama esnasında yumurtalar ince taşların aralarına kaçacak dişide yumurtayı bulamayabilecektir.Buda yumurta kaybına ve strese yol açacaktır.

    Akvaryumu taşlık-kayalık sekilde dekore edin.Balıkların içlerine girebilecekleri mağaralar oluşturun.Mevcut dekor size hitap eder ama balıklar için çok kötü bir dekordur.Tüm dekoru çıkarın ve kayalık bir ortam oluşturun.O renkli taşlarıda ben olsam çıkarırım.Tabana ince midye kırığı koyarım ve içerisinde mağaralar bulunan kayalık bir ortam oluştururum..Şuan sıkıntı olmasada ileride hacimde ayrı bir sorun oluşturacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 26 Şubat 2015; 0:44:11 >




  • http://yassyoss.blogspot.com.tr/2012/06/malaw-cchld-akvaryumu.html

    Yukarıdaki akvaryum Malawi cıchlıd akvaryumumdu.Bu akvaryumdaki sıkıntı aşırı miktarda balık olmasıdır.Zaten yunuslar üzerindeki benekler stresi göstermektedir.Geçici olarak bu balıklar kısa süreliğine bir araya gelmiştir.Dikkat etmenizi istediğim nokta dekorasyondur.Benzeri bir dekor ile balıklarınız çak daha sağlıkı olacakalrdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 26 Şubat 2015; 0:51:57 >
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    akvaryum hacmi de küçük 35 lt yunuslarıda cok seviyorum. ileride büyüdüklerinde hacim yetmeyecek sadece yavruları büyütmek istedim. Buna başlamadan canlı doğurana mı geçsem diye düşünüyorum. acaba ne yapmalıyım taşlık alan oluşturmak için malzemeyi nereden nasıl temin edebilirim akvaryumcularda olur mu ? tavsiyeleriniz için çok teskkür ederim..
  • Bu hacimde zaten bu balıklar çok fazla büyümeyeceklerdir.Akvaryum tabiri ile yanık kalacaklardır.Taş-kaya akvaryumcularda bulunur.Ayrıca doğadanda uygun olanları toplamanız mümkün.Bu hacim için bence bu balıklara bakmayın.Tas kaya içinde masraf yapmayın.Madem plastik dekor kullandınız paranızda boşa gitmesin birkaç tane daha plastik bitki alın.Akvaryumu daha dolu gösterecek büyük plastik bitkiler mevcut.Onları tercih etmeniz daha iyi olacaktır.Aslında en iyisi canlı bitki ama komple herseyi yenilemek gerekli.Buda masraf anlamı taşır.Plastik bitkiden sonrada ya canlı doğuran yada tetra türleri çok daha güzel olur.Mevcut dekorda kalmış olur.Ama asıl olan bitkilendirilmiş bir akvaryum ve içerisinde sürü halinde tetra türleri mükemmel olur.
  • yassyoss kullanıcısına yanıt
    peki tavsiyeleriniz için tsk ederim bakalım düşünme asamasındayım yeni bi 70*35*35 bi akvaryum var onu mu alsam diye veya teteralarda güzel olur diye düşünüyorum. karasız kaldım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laterone

    peki tavsiyeleriniz için tsk ederim bakalım düşünme asamasındayım yeni bi 70*35*35 bi akvaryum var onu mu alsam diye veya teteralarda güzel olur diye düşünüyorum. karasız kaldım :)

    Maddi durumunuz müsait ise alabileceğiniz en büyük akvaryumu alın.Bu işin sınırı akvaryumu koyacağınız yer ve paranızdır.Mevcut akvaryumunuzda çok güzel bir hale gelir.Uygun dekor,uygun balık ve bitki kombinasyonu ile mükemmel bir akvaryum olabilir.Bunu yaparken öncelikle besleyeceğiniz balıkların yaşam koşullarını öğrenmeniz önemli.Buna göre kurulacak bir akvaryum hem size hem balıklarınıza iyi gelecektir.Her balık her akvaryumda beslenmez.Çok büyük tanklarda canlı doğuran yada tetradan hiç keyif alamazsınız.Çok küçük akvaryumlardada cıchlıd gibi bölgeci türler olmaz.Elinizdeki malzemeye göre balıkları araştırın daha sonra kuruluma geçin.Acele etmeyin.Size bu konuda fikir olarak yardımcı olabileceğim gibi kişisel blog sayfamdada işinize yarayabilecek bilgiler mevcuttur.

    http://yassyoss.blogspot.com




  • peki tavsiyelerinizi degerlendirecegim. Bloğunuz da cok güzel elinize sağlık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler...
  • merhaba 4 gün önce balıklarıma renk yemi aldım daha önce tetra yem kullanıyordum o kadar ilgi göstermiyolardı ama tüketiyorlardı bu ahm markalı yemi alınca iştahla yiyorlar hep istiyorlar türk malı yemmiş. bide akvaryuma 2 sarı prenses 2 mücevher balığı ekleyince yunuslar canlandı sevindiler galiba :) bu yemi biliyormusunuz zarar veririmi faydalımıdır sizden bilgi almak istedim.

     balıklarımı tanıyamıyorummm



     balıklarımı tanıyamıyorummm



     balıklarımı tanıyamıyorummm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu markalı yemi daha önce hiç kullanmadım.Besin değerleri yeterli.Protein içerikli bir yem.Balıklarınız iştahla yiyorsa zaten sorun yoktur.Balıklara herhangi bir zararı olacağını sanmıyorum.Yeni gelen komşular yunuslar için iyi olmuş.Stresi bir nebze olsun azaltır.Hayvanlar grup halinde kendilerini daha güvende hissederler.Bu anlamda iyi olmuş..Bu arada kuyruğu zarar gören yunus'da düzelmiş gördüğüm kadarı ile :)@laterone



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yassyoss -- 7 Mart 2015; 18:11:32 >
  • evt hep birlikte hareket ediyor garibanlar :) o yunusu hayatta tutamıd malesef kaybettik. diğerleri iyi şükür. mücevherin biri tam bir obez yemin hepsini doksem banamısın demez cok yiyor maşallah :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son resimde yine 3 tane yunus görünce kuyruğu zarar gören düzeldi sandım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.