Şimdi Ara

Bahar Nezlesi, Polen Alerjisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bugün itibariyle 2017 polen yaz sezonuna göz kırpmış bulunmaktayım. 2 gün evvel sağ diz kapağımda birden bire oluşan kızarıklık ve kaşıntının nedeni buymuş..

    Yaklaşık 4-5 yıl önce tanıştım bu illetle. (Kendimi bildim bileli alerjik astımım. Yani afedersiniz ota b*ka alerjim var özelliklede ağaçlara)

    Saman nezlesi, bahar nezlesi veya alerjik rinit olarak adlandırılan bu hastalık, duyarlılık benden başka kimlerde var? ve çözüm önerileri sunabilirsek en azından geçicide olsa yenebilirsek ve bizim için bu bahtsız mevsimi sağa sağlim atlatabilirsek ne mutlu.

    Ben her mevsim eczanelerde satılan Flixonase isimli yeşil kapaklı cam şişedeki burun spreyini kullanıyorum.

    Açıkçası başlarda yeterli gelen bu spreyin artık yeterli olmadığını düşünüyorum. Her doktora muayene olmamda bu ilacı veriyor. Bu ay içerisinde tekrar gideceğim bakalım. Bugün eczaneden 14 TL ye reçetesiz olarak satın aldım.

    Bu rahatsızlığı yaşayan tüm arkadaşlara allah şifa versin inşallah. Bıktım artık ard arda hapşurup konuşamamaktan, kızarık burunla ve kıpkırmızı ve büyümüş gözlerle dolaşmaktan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim de hiç bir şeye alerjim yoktur.
    bir kaç senedir yazları sabah evden çıkmamı müteakip 1 saat kadar hapşırıklar durmuyor.
    sonuç= bütün gün kırmızı ve sümüklü burun, düşmüş gözler,
  • Her sene 2,5 ay aerius kullanmadan azalmıyor bu illet. Kaşımtı hapşırık kızarıklık. Genzime ve burnuma çatal sokasım geliyor. Burun spreyleri de bir yere kadar ama ilaç daha etkili gibi. Uzun süre tedavi edilmezse bendeki gibi faranjit ve orta kulak iltihabı olarak geri dönüyor. Hiç sevmiyprım baharı bu alerji yüzünden. İşin en kötüsü ise şikayetler her sene giderek katlanıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgo_cr7

    Benim de hiç bir şeye alerjim yoktur.
    bir kaç senedir yazları sabah evden çıkmamı müteakip 1 saat kadar hapşırıklar durmuyor.
    sonuç= bütün gün kırmızı ve sümüklü burun, düşmüş gözler,

    Aksine, ben ve benim gibilerin sabah çok erken saatler rahat.. Gün ortasına yakın ve özellikle akşama doğru nüksettiğini düşünüyorum.



    Eğer sizin sadece sabah ise henüz erken teşhis olabilir. En kısa zamanda bir doktora danışarak önleminizi almanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fushia

    Her sene 2,5 ay aerius kullanmadan azalmıyor bu illet. Kaşımtı hapşırık kızarıklık. Genzime ve burnuma çatal sokasım geliyor. Burun spreyleri de bir yere kadar ama ilaç daha etkili gibi. Uzun süre tedavi edilmezse bendeki gibi faranjit ve orta kulak iltihabı olarak geri dönüyor. Hiç sevmiyprım baharı bu alerji yüzünden. İşin en kötüsü ise şikayetler her sene giderek katlanıyor.

    Aslında hap vb ilaç kullanmak istemeyişimin sebebi bu hastalığı psikolojik olarak basit görmek istememden kaynaklı sanırım. Kullandığım spreyde ilaç niteliğinde olduğundan geçiştirmeye çalışıyorum belkide..



    Bu arada sizde mont veya hırka ile mi geziyorsunuz? Çünkü vücudumun açık kalan her yeri tehlike arz ediyor. Yazın montla gezmek nedir yaaa :( üşümüyorum ama hapşuruğu kesiyor.



    Ayrıca yüz/ağız maskesi kullanmayı düşündüm bir ara ama o da dediğim gibi polen direk vücuda temas ettiğinden fayda etmiyor.



    Rüzgar/Güneş/Polenler= Beni yazın bitiren muhteşem 3'lü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üşendiğim için bir türlü gidemedim benim kimyasala da alerjim var ama bende en çok göz burun geniz kulak. Ciltte güneşle polenle bir sorunum yok çok şükür. Gidip aşı olanlar rahatlıyormuş. Gerçi ne yapıyolar fazla bilmiyorum Ama kortizonu basıyo olabilirler. Şu an bile burnum kanamış durumda burunlar tıkalı dış kulak iltihaplı. Gün içinde sürekli burnumu kaşıma isteği ve ani gelen hapşurıklar. Daha kuvvetli ilaçlarda mevcut hatta yazdı dr lar ama aerius dışındakiler tamamen bünyeyi ve kafayı serseme çeviriyor ruhgibi dolandırıyor. Aerius da artık fayda etmemeye başladı gibi :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 8 yıl önce yüzde kızarıklık, hapşırma, burun akıntısı , burun tıkanıklığı , göz kızarıklığı ve çoğu yerimin kaşınmasında cildiye uzmanına gitmiştim, test yapmıştı ve polene alerjim olduğunu söylemişti.

    Hitrizin (Setirizin hidroklorür) verdi ve bende o zamandandır bu ilacı kullanıyorum fakat son 2 yıldır, özellikle bu yıl bir işe yaramadığını düşünüyorum. Sabahları 10 dan fazla hapşırıyorum gözlerim kızarıyor, kulağımın içine kadar kaşınıyor ve sabah burnum tıkalı, ağzım kupkuru uyanıyorum.

    Sanırım ilaçtan mıdır nedir kullandığım her zaman ağzım ve dudağım kuru geziyorum, bazen de aniden uykum geliyor.

    Pazartesi doktora gitmeyi düşünüyorum bir daha yine cildiyeye mi gitmeliyim? Gerçi hiç inancım yok tedavisinin olduğuna.




  • Hocam öncelikle geçmiş olsun.

    Benim de en çok zeytin ağacı polenine alerjim var.İlk etki ettiğinde 4 sene önceydi sanırım.Tüm vücudum kabarmıştı.sonraki sene gözlerim davul gibi şişmişti.Sonra da bronşit oldum 1 hafta evden çıkamadım.



    Son 2 senedir daha rahatım ama şu sıralar sürekli hapşuruyorum ve burnum akıyor.Ayrıca dün gözümü kaşıdım biraz sağ gözüm kanlandı bildiğiniz kırmızı oldu.

    Çok illet bişey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Îmmünoterapinin çözüm olabilecegini söylüyorlar ama o da neredeyse 5 yil süren bir tedavi secenegi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • polen alerjim var benimde. hapşururum, gözüm kaşınır. eğer ota çiçeğe yeşilliğe girsem gözlerim kızarır ve şişer.

    cirrus diye bir ilaç var. bundan kullanıyorum. yal-klaşık 2 sene de bir cirrus denen ilaçtan 2-3 tablet içtiğimde alerji etkilemiyor. 2 sene beni idare ediyor. ilaçtan ilaca fark ediyor, alerjiden alerjiye de farkediyor tabiki. ama cirrus hariicnde hiçbir ilaç bana etki etmiyor. yıllardır cirrus kullanıyorum. memnunum

    edit: alerjik astımım var, nefes testlerinde sürekli ilaç kullanmama gerek olmadığı çıktı. bu alerji bronşite de kalp hastalığına da etki edebilir. küçümsemeyin. lise de öksürüyordum, bir ara öyle öksürmeye başladım ki nefes alamaz oldum öksürürken. 4-5 doktordan farklı ilaçlar tetkikler vs derken hastalık geçti ama oda spreyleri, yağ yanığı gibi kokular direk öksürmeme neden oluyor. alerji astıma çevirmiş. bu arada yaşım 30 üstü. yıllardır üstte soylediğim ilacı 2 senede 1 alarak devam ediyorum

    geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 15 Mayıs 2017; 11:4:38 >




  • druen kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz her şey bende var hocam hatta 3 sene önce alerjik astım yani bronşit oldum 1 hafta evden çıkamadım buhar falan çektim de 1 haftafa anca düzeldim

    Ilk gün nefes Alamıyordum yürüyemiyordum bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden bu kadar işkence çekiyorsunuz anlamıyorum...

    gece uyumadan önce antihistaminik hap alın..

    gündüz de burun spreyi kullanın...nasonex mesela...


    doğal yöntemler istiyorsanız adaçayı için günde 2 bardak

    birde taze sağılmış keçi sütü...

    ben 10 15 gün boyunca keçi sütü içtim...taze olacak ama...uht olursa işe yaramaz...neyse bütün yaz alerji olmadım..mucizevi bişey değil mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 20 Mayıs 2017; 2:23:9 >
  • Abartmıyorum yaklasık 98 den beri alerjik rinit im var. İlk zamanlar bu kadar şiddetli değildi fakat 2006 dan itibaren iyice şiddetlendi. En son 5 sene önce allegra, deloday tablet kullandım fakat her gün içince vücut bagımlılık kazanıyor. Aerius geçtiğimiz 2 seneye kadar rahatlatıyordu fakat bu sene o da işe yaramıyor. Güncel ilaç kullanan arkadaşlar var mı ?
  • Valla ben çözümü aferin tabletle hallediyorum. Burun akıntısını filan kesiyor ama acayip şekilde yamultuyor. Direk uyku yapıyor ilaç...
  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt
    yıllardır cirrus kullanıyorum. ama 2 sene bir birkac tablet içmem yetiyor. hemen kesiyor. mesela su sıralar yine göz kasıntısı hapsurmalar basladı. daha da artarsa yine kullanacagım hapı. doktorunla görüş. cirrus sana iyi gelcek bir hap ise maudilini değil direk kendisini yazdır doktora.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.