Şimdi Ara

AYAK BURKMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar.
    Bu forumda aradığım her şeyi buldum hemen hemen. Belki bunuda bulurum diye yazıyorum.
    Ben yaklaşık 4 ay önce askerdeyken ayağımı burktum.(Tezkereme 10 gün kala) fakat askerde bulunduğum yer nedeniyle ayağımı doktara falan gösteremedim. Burkmadan yaklasık 2 hafta sonra bildiğim iyi bir doktara gittim ve film falan çektirdim kırık cıkık gibi bir şey olmadığını ve ayağının üzerine rahatlık basabileceğimi söledi.(Tabi ben o sıralar hale tek ayak üzerinde sekiyodum). Doktora gittikten 2 hafta sonra normal yürümeye başladım fakat 4 ay geçmesine rağmen koşmak istediğmde(koşmam imkansız),ani bir harekette veya ayağımı germek istediğmde ayağım felakat ağrıyo.Ayrıca sabahları uynıncada o ayağımında 1 saat süren bir ağrı oluyo fakat zamanla geçiyo.
    İşten güçten dolayıda doktora falanda gitmedim. Acaba bu normal mi? Burkmalar geç mi iyileşiyo yoksa bir sorun mu var hemen doktara gitmelimiyim? Varsa bu konuda acı tecrübesi olan arkadaşlar veya bu işten anlayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.







  • Yaklaşık 1 sene önce halısahada burkmuştum.1 hafta sonra falan doktora gitmiştim,kırık çıkık falan yok dedi ama onca zaman geçti hala daha acısını çekerim bazen.
  • O zaman sağlam burkulan bi ayaktan bidaha hayır gelmez diyebiliriz herhalda. Gitti raket gibi ayağım.
    Tedavi imkanı varmı acaba bu ayakla bidaha futbol falan oynanmaz. Üzerinden 4 ay geçti koşmak bir yana merdiven çıkarken bile ağrıyo.
  • röntgen ile her şey belli olmaz. yani mantıken öyle gözüküyor.
    röntgen ile kırık çıkık bakar.
    liflerde problem varsa ne olacak?
    adam gibi bir muayene gerekebilir.

    benim merak ettiğim, burkulmadan sonra morarma, kan oturması oldu mu?
  • Olmaz mı hocam böyle parça parça morluklar oldu. bileğimin yaklaşık 20 cm üzerine kadar vardı morluklar(özellikle bileğimin üstünde daha çoktu). morlukların inmesi 1,5 ayı buldu. Zaten burkarken çatır çutur sesler duydum kırılıdı diye tahmin ettim ama yokmuş ole bir şey. Acaba lif falan mı yırtıldı. Hafife aldık bu işi 1-2 aya geçer dediler ki doktordo öyle söylemişti ama hala cekiyom.
  • şuan benim, sınıftan en yakın arkadaşlarımdan biri, 2 haftadır bileği burkuk. her tarafı mosmor ve durumu aynen senin dediğin gibi. halen çok zor yürüyor ve bileği şiş.
    muhtemelen aynısı ona da olacaktır.
    yani, burkma konusu o kadar basit değildir.

    lifler yırtılsa belki de çok daha büyük bir acı çekerdin. yine, lisede bir arkadaşımızın lifleri kopmuştu, bileği mosmordu yine. iyileştikten sonra yaptığı ilk maçta yine koptu lifleri. o gün bu gündür maç yapmıyor zaten.

    tabi doktor olmadığım için sözüm hiçbir şey ifade etmiyor, ama liflerde hasar da olabilir.
    mr gibi bir şeyler gerekebilir. baştan savma iş yapan doktora da selam etmek gerekir.

    geçmiş olsun.
  • Annemin yaklasik 10 yil once kaldirimdan inerken ayagi burkulmustu, simdi biraz yol yuruse yada ters bir hareket yapsa burkulan yer hala agri yapiyor.Cok kez hastaneye gitti ama degisen pek birsey olmadi.Umarim seninki duzelir.
  • Anlaşılan ben acilen bir doktara gidip mr cektirmem gerekiyor. Ya çok sinirim bozuldu biraz internette araştırdım da ameliyat bile oluna biliyomuş tekrar nüksetmemesi için. Zaten benim ayağın bi 6 hafta kadar alçıda kalması gerekiyomuş ben de 10. günden sonra üzerine basmaya başlamıştım yavaş yavaş. hashus1099 arkaşın bari şimdiden çektirsin röntgenini MR ını da o uğraşmasın sonradan. Ya futbol oynamayıda çok severim sinirlerim alt süt oldu ya
    Askerde ayağımı burktuktan 5 gün sonra çıkış muayensi için gelen Astek bi doktor baktı ayağıma adam bana soruyo kırık cıkık var mı diye, abi ne bileyim doktor olan sensin gerizekalı herif ya, burda gösterdiğim doktor da ayrı bi öküz çıktı oda bas ayağını üstüne bir şey olmaz dedi(6 hafta alçıya alınması gereken ayağa) İyi bu doktorlarla kesilmediğine dua edeyim bari.




  • Bende verdivenden inerken burkmuştum bileğimi doktor kas ezilmesi demişti verdiği jel ile 2 hafta ayağımı sardık 2 hafta hiç yürümedim sonra geçti en azından bir tedavi gerekirdi şimdi denizde yüzerken arada bileğimin açıdığı zamanlar oluyor hala
  • ccandan arkadaş sende de varmıydı morarma falan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oukanns64

    Anlaşılan ben acilen bir doktara gidip mr cektirmem gerekiyor. Ya çok sinirim bozuldu biraz internette araştırdım da ameliyat bile oluna biliyomuş tekrar nüksetmemesi için. Zaten benim ayağın bi 6 hafta kadar alçıda kalması gerekiyomuş ben de 10. günden sonra üzerine basmaya başlamıştım yavaş yavaş. hashus1099 arkaşın bari şimdiden çektirsin röntgenini MR ını da o uğraşmasın sonradan. Ya futbol oynamayıda çok severim sinirlerim alt süt oldu ya
    Askerde ayağımı burktuktan 5 gün sonra çıkış muayensi için gelen Astek bi doktor baktı ayağıma adam bana soruyo kırık cıkık var mı diye, abi ne bileyim doktor olan sensin gerizekalı herif ya, burda gösterdiğim doktor da ayrı bi öküz çıktı oda bas ayağını üstüne bir şey olmaz dedi(6 hafta alçıya alınması gereken ayağa) İyi bu doktorlarla kesilmediğine dua edeyim bari.


    Hocam aman ha. Git, adam gibi bir doktora göster ayağını. Benim kuzenimin futbol hayatı bitti buna benzer bir sakatlanmadan. Çocuk Fenerbahçe'de antrenmanlara çıkıyordu, sözleşme imzalamasına az bir süre kala herifin biri bileğine bastı. Bileğim döndü dedi bize. Sonradan sakatlığının ciddi olduğunu anladık. Prof. futbola devam etmesi için minik (3000 dolarcık kadar) bir operasyon geçirmesi gerekti. Yumruk kadar şişmişti, bayağı bir morarmıştı ve 3 hafta basamadı üzerine.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oukanns64

    ccandan arkadaş sende de varmıydı morarma falan.



    Kızarıklık ve şişlik vardı sadece
  • ccandan hocam iyi sen hafif atlatmışın olayı ya. Geçmiş olsun sanada. Ya askerde futbolcu bir arkadaş vardı oda burkmuş ayağını bana sölemişti o ayağın biraz daha şişer, morarmalar başlar, işte ayağının şurası çok ağrıcak falan dedi. O ayağını 2 hafta alçıda tutmuş 1 ay sonrada maça çıkıp oynamış herif. onun dediklerinin aynısı ayağımda görünce onada güvendim biraz, benim ayakta en fazla 2 ayda iyileşir diye düşündüm.
    Allahtan futboldan kazanmıyom paramı yoksa hayatım mahvolmuştu. Bari düz koşu yapabilsem şimdilik onada razıyım. Ama şunu farkkettim bir kere ayak burkuldu mu (az ya da çok) o ayaktan bidaha doğru düzgün randıman alınmıyo galiba. ve yeniden burkulma olasılığda baya yüksek. Moralim yerlerde vallla ya.
  • Sizede geçmiş olsun verdivenden inerken otomat söndü 3 basamak atlıyarak ayağımı zemine uzatmıştım burkulmasıyla yere düşmem bir oldu zaten anında şişti ayakkabıyı zor çıkardık bilek kırılması en kötüsü yukardaki arkadaşında dediği gibi tam baktırın ayak önemli baya 2 hafta yürüyemedim çok kötü olmuştum.
  • Of hocam ya valla benimde geldi aklıma o burkulduğu an ayağımı görünce ben bayılcak gigib oldum zaten 5 sn de ayak davul gibi olmuştu. En kısa zamanda bir doktara gidicem. Doktordon sonra cevap yazarım arkadaşlar. Cevap yazan arkadaşlara da teşekkür ederim.
  • Ayak kokusu anladım yatayım ben en iyisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 28 Nisan 2010; 6:06:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.