Şimdi Ara

AYAĞI KIRILAN ARKADAŞLAR BAKAR MISINIZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
46.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çalışırken platform asansörden düştüm 2 kat mesafeli yerden. Kolum bileğim şişmişti düzeldi ama topuğumda ufak kırık olduğunu söyledi (her ne kadar öyle desede inanasım gelmiyor) doktor ardından alçıya aldı 10 gün sonra kontrole çağırdı bu 10 gün sonra çıkaracak demek mi bi ihtimalde olsa. İlk 4 gün ağrım yoktu ama sonradan ağrımaya başladı zaman zaman ağrıyor özellikle akşamları bazen yatamıyorum.

    Daha önceden ayağı kırılan falan varsa ne kadar sürede çıkardılar tecrübelerinizi anlatır mısınız ?



  • Topuk kırığı nasıl oluyor bilmiyorum fakat benim 2015'te kırıldı. Şansıma bileğin 3-4 cm yukarısından gitti, bilekten gitseydi ameliyatlıktı.

    Doktor ameliyata gerek olmadığını, kendiliğinden kaynayan kırıklardan olduğunu söyledi. Bu durumda kaynama süresi 3 ila 4 ayda değişiyor. Benim 4 ayda kaynadı alçı kaçıncı ayda çıkmıştı hatırlayamıyorum. 1.5 ay gibi bir sürede çıkmıştı galiba.

    Tabi uzun süre ne spor ne bir şey yapamadım, doktor 1 sene spor yasak dese de ben 8-9 ay gibi sonra spora başlamıştım, tabi ayak çalışmadım üst bölgeye girmiştim.
  • İş güvenliğinden dava aç
  • Benim topuk parçalı olmayacak şekilde kırıldı. Devlet hastanesi ameliyat derken özel hastane amerikan alçı yaptı ve 55 gün kadar kaldı. Sonra bir 20-25 gün kadar da ayağını zorlayıp yürümen gerekiyor. 55 gün boyunca her gün ağrıdı ve yürümeye ilk başladığından yerde sanki denizde sivri taşlara basma hissi veriyor ama sopaları 10-15 güne atıp yavaş yavaş yürürsün. Sopaları çok uzun süre alçıdan sonra kullanmaya devam edersen kas erimesi oluyor. Hem de el parmaklarında takılmalarda olabilir. Doktorunu dinle kardeş. Ben atlattım ve büyük bir acı da çekmedim. İyi dinlen. Doktorunu mutlaka dinle.


    ÖZET: 40-45 gün arasında alçı ve alçıdan sonra 10-15 gün çorap tarzı bir (ön parmakları açık şekilde) bantlı çorap tarzı bir destekleme aparatı taktım. Sonucunda iyileşme sürecinin ilk kısmı 55 günü geçti. Sonra sopalarla yürümeye başladım. Sopaları çok uzun süre kullandım ve doktor daha az kullanmam gerektiğini belirtti ve sonrasında adapte oluyon. Bilekten şişmeler vs. çok yüklenince de oluyor ilk 3-4 ay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 13 Temmuz 2018; 22:6:56 >




  • benim alçım 2 haftada çıkmıştı çıktığı akşam hala aynıydı basamıyordum ama ondan sonraki gün topallaya topallaya yürümeye başladım yaklaşık 1ayda normalde döndüm
  • Kemik kendi kendine kaynayabilen bir yapı olmasa ne tür tedavi uygulanacaktı modern tıpta hep merak etmişimdir .
  • Benim sol ayağımın soldaki çıkıntı kemik olan yeri kırılmıştı. Alçıya aldılar. Sanirim 40 gun icinde cikti. Ciktiktan sonra basamiyorsun hemen ama 3 4 gune yuruyebilir hale geliyorsun.. Alçıdayken benimde acıyordu. Yatarken de acıyordu tıpkı senin gibi. Bunu önlemek için yatarken sırt üstü yat. Ayaginin altina yastik koy. Yatarken ayagin kalp seviyesinden yuksekte olmali. Bu sekilde agri kesilecektir. 10 gun icinde cikaracagini sanmiyorum ama belli olmaz..
  • @break the cycle Hadi ya ciddi misiniz oturarak yapsam antrenmanı yine mi olmaz ? 8 9 ay çok uzun süre ya

    @PieceOfHeart Doktor bana küçük tek kırık var dedi ama ayağım bazen baya yanıp ağrıyor röntgeni alamadım hastaneden film yok kalmadı dediler bizde birdaha gitmedik kontrol günü tekrar isteriz diye alsam çok iyiydi kırığ görürdüm en azından, üstüne basmamaya çalışıyorum basmıyorum da ama hava da çok sıcak otur otur terliyorum duş alamıyorum girsem bile tek ayak üstünde yorulup 10 dk da çıkıyorum sıcaktan ölmek üzereyim o kadar uzun kalırsa naparım ya bu havada inşallah çıkarır erkenden doktor

    @Suzuya.Juuzou Nereden kırıldı ayağınız, topuktan mı ?

    @akcanon Koyuyorum ama hocam alçı basınç yapıyor yastıkla arada sıkışınca topuğa bu sefer basınç yüzünden ağrıyor. Sanırım kırık herkeste farklı süre gösteriyor bakıyorum farklı kırıklar için uzunda kalan var kısa da. İnşallah kısa sürede çıkar ya yazın hiç çekilmiyor kaşıntı ağrı sıcaklık




  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    Kardeşim basma sakın. 45 gün alçı ve sonrasında desteklik ile 10 gün takılırsın sonra 10-15 (20-25’de olabilir) günde koltuk değnekler ile takılırsın. Sonra artık atarsın değnekleri. Dengeni kaybetme ve üstüne basma. Gerekirse yardım almaktan kaçınma. Kontrollerine mutlaka git. Dinlenmeye bak ve kendini çok yorma. İyi beslen ve inan ki her şey düzene giricek. Ama kardeşim inan ağrısı 40-45 gün sürüyor. Doktoru çok iyi dinlemelisin. En azından 40-45 gün alçı çıkana kadar basma. Deneyecek bir şey yok zaten.
  • Duşu nasıl hallediyordunuz taktik verir misiniz ?
  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    Kardeş ben ilk 15-20 gün duş almadım. Ayağını çok iyi bir şekilde kapatan bir poşetle bağlıyorsun. Ve yüksek bir yere doğru kaldırıyorsun. Sonra bir tabureye oturacaksın ve yanda kovaya doldurduğun su ile de yıkanacaksın. Ayağını su döktüğün alandan uzağa koymuş olacaksın. Yardım edecek birileri olsun. Sandalyenin kaymaması içinde güzel sabitle.
  • Ben aldığımda 4 parmak kadar ıslandı dizden sonra vazgeçtim yapmadım daha bunu denerim artık teşekkürler cevaplarınız için
  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sıkma canını her şey yoluna girer.
  • Hocam merhaba özel mesaj atacaktım sanırım kapalı mesaj kutunuz, atamadım buradan yazıyorum.

    Alçım çıktı perşembe günü ama üstüne basamıyorum doktor ilk çıkardığında adım atmamı istedi sanki ilk defa kullanıyormuşum gibi oldu topuğumda bi ağrı oldu ayağım taşıyamadı bildiğiniz beni az daha düşecektim tuttular doktorda normal 20 gün ben ayağımı kullanmasam bende öyle olurum dedi. Doktor bi kaç gün yüklenme tamamen üstüne dedi.

    Şuan değneklerle yürüyorum ayağımı yere basıyorum ama üstüne ağırlık veremiyorum ağrısı yok düz durduğum yerde ise hafif ağırlık verip dengemi sağlayabiliyorum ama topugun iç kısmında şişme var ayağımın bazı yerlerinde hafif morarma kıl diplerinde kızarıklıklar mevcut bunlar normal mi ?

    Bu alçı sonrası süreci siz nasıl atlattınız ? Doktor 1 hafta sonra eski haline dönersin dedi ama adım atamıyorum ayağımla




  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    Alçı çıktıktan sonra ilk bir hafta denizde sivri taşlara basıyorum hissi veriyordu. Sanki çıplak yürüyor gibi. Doktorun dediklerine uy. Bence bastonu ilk 15-20 gün kadar kullan. Doktorun ne zaman at derse o zaman at. Çok kullanınca bastonu kırılan ayağının kemiği eriyor. Ve daha güçsüzleşiyor. Bence morarma, şiş normal. Bunu doktora da söyle mutlaka. En azından benim ayağım ilk 3-4 ay hep şişti.
  • Söyledim hocam elle muayene de etti hiç bir şekilde ağrı olmadı. Sadece üstüne basınca topuk kısmında sızlama oluyor o da çok sorun değil ilk güne göre baya azaldı ağrısı ama yürüyemiyorum işte Yürümeye nasıl başladınız ben adım atmaya korkuyorum düşeceğim acıyacak diye psikolojik sanırım ayağım beni kaldıramayacak gibi hissediyorum doktor sizinde dediğiniz gibi ayağını kullan yavaştan yürümeye başla değnekleri fazla kullanma dedi ama nasıl başlaycağım bilmiyorum yürümeyi unutmuş gibi orada ki kaslarım .

    Birde doktor ılık suda masaj yap günde iki kere onun haricinde demişti başka neler yapabilirim sizin yaptığınız başka yöntemler var mıydı ?




  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri uyguladım. Doktor sana ne ile yürümeni önerdi? Sadece deynek ile mi yürü dedi? Ben deyneksiz başlarda yürüyemiyordum heralde. Deynekle ve yanına bir aile bireyinle git geller yap. Ama hemen basabileceksin anlamına gelmiyo. Ben bir aya yakın deynepi kullandım kas erimesi olmuş. Sorun yaratıyor. Senin deynekle şuan arada git geller yapıo, 15-20 güne deyneği atman şart. Ben birde alçıdan sonra ayağa bandana tarzı bir şey taktım. Adını hatırlamıyorum. Ucu açık bir çorap gibi. Bilek kısmnda yumuşak bez var. 1 hafta onu taktım. Ama onla evde yürüdüm. 50 TL verdim. Ayakkabı ile giyilmiyorki meret boşa gitti para.
  • Geçmiş olsun moruq dikkat et
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Hocam bana bi kaç gün üstüne basma dedi tüm agırlığınla değnek kullan sonradan yürümeye başla yavaştan dedi. 10 güne eski yaşantına da dönersin dedi. Belki daha 2. gün diye öyle hissediyorum bi kaç güne daha da iyi olabilirim belki. Ama benim ilk defa b yerim kırıldığından panik yapıyorum alçı çıkınca direk koşarak çıkacağım sanıyordum hastaneden Kaslara gelince hocam sağ bacağıma göre baya hamur gibi olmuş kalf kasım ama biraz denemeyle yürüyebilirim gibime geliyor sadece korkuyorum işte o adımı atmaya Ters bi hareket yapıp yada düşüp daha fazla kırma korkusu var

    @BeforeIforget teşekkür ederim hocam sağ olun




  • Sirinle Beni Sirin Baba kullanıcısına yanıt
    Doktorunu kesinlikle dinle. Dışına çıkma. Eskisi gibi olmuyor ama 10 güne. Zaten mantık hatası var. Değnekle yürüyorsun ama eskisi gibisin.



    20-25 güne düzelirsin ama eskisi gibi olmuyorsun. Ayak şişiyor falan fistan.



    Tekrardan geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.