Şimdi Ara

Axen Monitör Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Yaklaşık 3 ay önce aldığım 32 Axen monitör tv bilgisayara bağladığımda ara ara kendiliğinden kapanıyor. Tv izlerken ise hiç bir şey olmuyor. Monitörü HDMI'dan da diğer VGA girişinden de bağlasam bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor. Başka bir bilgisayarda daha denedim sonuç aynı. Güç ayarları ile alakalı değil. Birde hdmi'dan bağlasamda bilgisayar monitörü görmüyor görüntü veriyor ama sesi iletmiyor. Sizce neden olabilir. Renk ayarları vs yüzünden olabilirmi?.



  • Monitörler zamanla böyle sorunlar yapabiliyorlar. Kondansatör değişimi ile bu sorun çözülebilir. Bir elektronikçiye monitörü gösterin onlar değiştirirler. Yalnız biraz uçuk fiyatlar istiyorlar. İstersen linkini verdiğim konuyu incele.

    Not: Başka bir arıza da çıkabilir. Görmeden bir yorum yapılmaz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_96443598/tm.htm
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. Aklıma takılan tek şey neden sadece bilgisayara bağladığımda yapıyor. Tv izlerken asla kendiliğinden kapanmıyor. Ama bilgisayara bağladığımda kafasına göre bazen hiç kapanmıyor, bazen ise 2 dk. bir kapanıyor. Yazılımsal diye düşünüyordum ama yorumunuzdan sonra en iyisi servise vermek gibi.
  • Hocam 20 dakikada düzelebilecek bir sorun elektronikten anlarsanız kendiniz de yapabilirsiniz. Elektronikçiler 50-60 lira gibi paralar istiyorlar. Yapacakları iş 1 TL bile etmeyen kondansatörü değiştirecek. 5-6 vida sökecek 2 tane kondansatör bacağındaki lehimi alıp yeni kondasatörü takacak.
  • DİSC0VERY kullanıcısına yanıt
    Üstat anlayan tabiki çok kolay bir şekilde yapabilir. Burada asıl önemli olan sorun ne? Sıfır tv'nin kondansatörü arızalı ise garantiden yapmaları gerekli. Birde kondansatörü arızalı olsa tv izlerken de kapanmazmı?
  • Kapanması gerekir tv izlerken de. Bilgisayarda zaman aşımına ayarlıyor olabilir misiniz?
  • Yok üstat güç ayarlarından değil. Sadece bilgisayar bağlıyken olyor. TV izlerken kapanmıyor. Baska bilgisayarda bağladım yine kapandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a talat bende aynı sorunu yasıyordum kardes ekran 3 dk 5 dk sonra kapanıyordu kople cs go oynuyorum macın ortasında kapanıyordu ayarlardan tv manütörü yaptım ve hdmı kablosu taktım vga kullanıyordum sorun düzeldi belki işine yarar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.