Şimdi Ara

Avrupa'da Eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sizlerin yardımına ihtiyacım olduğu için konuyu açıyorum.Amacım hayatıma güzel bir eğitim alıp başlamak.Arkadaşlar lise ortalamam pek iç açıcı değil 67,14 ve C1 seviyesinde İngilizce biliyorum.Okumak istediğim bölüm Business Administration ve türevleri.Ülke olarak ise aklımda birkaç ülke var fakat sizden gelecek bilgilere göre tam olarak şekillendireceğim.Amacım okurken 1-2 tane daha yabancı dil öğrenebilmek ve kendimi iyi bir şekilde yetiştirebilmek.
    Üniversite ve yaşam için yıllık gereken meblayı en fazla 25-30 bin lira civarı olarak düşünüyorum.(Üniversiteyi 3 yıl , Dil kursunu 1 sene sayarsak)
    Belirteceğiniz ülkeler ve bölümler için burada üniversite sınavına ve başka bir sınava gerek kalıp kalmadığını belirtirseniz iyi olur.Bölüm dilinin İngilizce olup olması zorunlu değil başka bir dil öğrenip de o dilde okuyabilirim.
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım fakat Sırbistan Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilme durumum var kesin olmamakla birlikte , bunun bir faydası olur mu yurtdışında eğitim ve yaşam için biliyorsanız memnun olurum. Daha fazla uzatmak istemiyorum siz anlamışsınızdır zaten , teşekkür ederim sürç-i lisan ettiysek affola.







  • Sırbistan AB üyesi olmadığı için universite harclari veya oturum izni bize kolayligi gibi hic bir avantaj saglamaz. Turkiye vatandasligiyla ayni statude karsilanirsiniz. 30bin tl yillik butceye sahipseniz eger size Macaristan'ı öneririm çoğu arkadasim gitti ve cok memnunlar. Avusturya düşünebilirsiniz. Finlandiya, Rusya zaten rahat. Avusturya, Finlandiya, Macaristan için ygs ve lys sınavına girmeli, Türkiyede yerlesmelisiniz. Yerlestiginiz bölümü o ulkelerde okuyabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışında okumanın pek bir saygınlığı kalmadı. Hele hele doğu avrupa ülkeleri tam bir gezerim tozarım havasında. Eğitim desen neredeyse yok (3-4 tane üniversite dışında)...
    Kendini geliştirecek adam Türkiye'de de geliştirebilir...

    Hey neyse.
    En azından biraz daha batıya yaklaşmaya çalış. Malta ucuz ama üniversite durumlarını bilmiyorum. Maddi durumunu biraz zorlarsan Fransa düşünebilirsin. Hani belki bizim Galatasaray'a geçiş yapma şansın falan olabilir.

    Son olarak
    Norveç İsveç gibi okulları kesinlikle araştır. Oralarda eğitim ucuz hayat pahalıdır.
  • Doğu avrupa pek mantıklı gelmiyor açıkçası.Rusya'da ırkçılık ne seviyede bilmiyorum fakat içime sinmiyor.

    Yurtdışında okuyup tekrar buraya dönmek istemiyorum.Mümkünse batı olmasını istiyorum zaten fakat Fransa için hem notlarımın hem de maddi durumumun yetmesi pek mümkün görünmüyor.Norveç ve İsveç gibi ülkelerde okumak isterdim fakat lisans eğitimi için kendi dillerini istiyorlar galiba bir de 13 yıllık eğitim gerekiyor Norveç için bildiğim kadarıyla ve çok pahalı ülkeler.
  • Ne derece bir hayat beklentiniz var bilmiyorum ancak yillik bu ucretle söylediğim ülkelerde ortalama bir yaşam sürebilirsiniz. Onun dışında Almanya hoş bu fiyata çünkü bildigim kadariyla universiteler cok az bir ucret aliyorlar geri kalani tumuyle sizin ihtiyaclariniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten pahalı

    pardon eski konuymuş ama norveçe giden var mı ?

    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2JZ-GTE -- 4 Mart 2014; 18:26:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.