Şimdi Ara

Audi Q5, Subaru Forester e-boxer ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suv karar verdikten elimde bu modeller kaldı ve işin içinden çıkamıyorum. Geçen hafta subaruyu ziyaret ettim ve araç gerçekten çok keyifli. Serit ilali,kör nokta, anahtarsız kapı açma çalıştırma, yüz tanıma ile içerde ki koltuk ayarı,klima vs vs harman kardon müzik tesisatı, %74 başarılı yardımcı pilot desteği vs vs güvenlik konusunda zaten yapılan testlerde kendini fazlasıyla kanıtlamış bir araç. Diğer tarafta da severek kullandığımız Q5. 2016 model 30bin km sıfır lastikleriyle özel jantları ve Q5'e göre en dolusu 8bin euro ekstra verilerek alınmış geri görüş kamerası, bang olufsen ses sistemi, start stop özelliği vs ..
    Bir yerde 2020 model sıfır bir araç. (475.000₺ civarları)
    Diğer tarafta 2016 model ama oldukça düşük kilometreli ve bir lira masrafı olmayan Q5 (425.000₺)

    Subarı forester donanımlarıyla beraber insan aklını çelmiyor değil. Ancak kasasını pek beğendiğim söylenemez, performans olarakta diğerine göre ciddi fark var. Karavan çekmesini özellikle istemiyorum çünkü o iş için ford ranger wildtrak kullanıyorum ancak uzun seyahatlerde güzel bir suv ile karavan çekmek keyifli .. Sonuç olarak foresterle karavan çekmek pek mümkün değil. 260nm tork ile arabayı üzmeye hiç gerek yok.
    Diğer tarafta Q5 hp ve tork olarak rahatça karavan çekebilir, çok acil bir durumda elden çıkması oldukça kolay, saburu için aynı şeyi tecrübe etmediğim için düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Biri garantisi bitmis 2.el araç diğeri 0KM araç. Biz sizin kesenizden karar veremeyiz. Kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinizden geçene odaklanin aklınızda şunu alsaydım dememek için siz tercih yapmasınız gibi aslında foresteri geldi ama bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradaki 50bin tl fark sizin için çok mühim değilse tabii ki forester.
  • Gectigimiz subat ayinda uzun bir test yapmistim. Subaru bayi ve calisanlari oldukca ilgili ve bilgili. Sizin de gozlemlediginiz gibi arac ozellikle guvenlik donanimlari olarak rakiplerinde otede. Kagit toplayicisinin el arabasini takip edebilecek kadar hassas, dur kalk fonksiyonlu cruise control hicbir markada gormedim ben. Devamli dort ceker olmanin getirdigi yol tutus ,genel kalite hissi ve daha bir renkli olan kabinde beni tatmis etmisti. Dis tasarimin sadeligi ve o zaman 460 bin'e cikan fiyatlari nedeniyle vazgecmistim. Her ne kadar subaru st'leri aracin rakiplerini bmw x3 vb'leri olarak gorsede, belki kagit uzerinde kabul goren bu durum gercek hayatta en azindan ulkemizde pek gercekci degil. Ben sizin yerinizde olsam mevcut aracimdan subaru icin vazgecmem.
  • Yeni Forester'da her şeyi anladım ama bu motorun teknik verileri nedir böyle? 30 yıl geriye falan gittikte ben mi anlamadım ya da kaçırdığım bir şey mi oldu? Herhalde piyasadaki en düşük hacim/güç oranına sahip sınıfının herhalde en kötü güç verilerine sahip aracı. Bilenler aydınlatsın lütfen
  • Evet, en çok düşündürende o. Oldukça düşük bir tork değerine sahip, hp olarakta pek iyi olduğu söylenemez. Performans beklemeywlim fakat araca 3 yetişkin bindiğinde ve araç yüklü olduğunda muhtemelen yakıtımız bahsettikleri seviyelerden oldukça yukarıda olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atagun Baltacioglu A kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla siz aslında iki araçtan birini almak arasında değilde kendi aracınızı Subaru ile değiştirip değiştirmemek arasında kalmışsınız. Bugun iki araçta sizde olmasa biri ikinci el 4 yaşında diğeri 0 km olarak alınacak olsa her zaman sıfırın tadı başkadır düşüncesiyle Subaru'yu değerlendirirdim ama elinizdeki aracında ilk sahibi siz olduğunuz, daha düşük km'de olduğu her aracın her şeyine hakim olduğunuz için o araçta benim gözümde sizin adınıza 0'dır. Ben olsam kendi aracımı bırakıp diğer aracı almazdım.
  • Q5 diğer aracım değil 2 alternatiften biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ikisi sıfır olsa Audi derdim ama 2016 model arabaya karşılık 2020 model araba derseniz o zaman Subaru Forester derim. Ha Forester'a ya da 2016 model ikinci el bir araca bu kadar para verir miyim derseniz mümkün değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_58

    Yeni Forester'da her şeyi anladım ama bu motorun teknik verileri nedir böyle? 30 yıl geriye falan gittikte ben mi anlamadım ya da kaçırdığım bir şey mi oldu? Herhalde piyasadaki en düşük hacim/güç oranına sahip sınıfının herhalde en kötü güç verilerine sahip aracı. Bilenler aydınlatsın lütfen
    subaru daha çok amerikan pazarına üretim yapan bir firma. büyük hacimli, hacmine göre zayıf motorlar.

    ben arkadaşa q5'i tavsiye ederim. subaru'yu sıfır alacak ki 2. eli böyle zayıf bir araç için resmen parayı sokağa atmak bu. q5'i 2. el alacağı ve de q5'in 2. elinin daha iyi olması sebebiyle zararı çok daha düşük olacaktır.

    hiç düşünmeden q5 alır geçerdim ben.
  • XV kullanıcısıyım. Bence şöyle yapın kıyaslamayı: 0 km olan ve uzun yıllar sorunsuzluk vadeden Japon teknolojisi mi, yoksa 4 yaşında olan ve yakında sizi üzmeye başlayıp aradaki 50 bin TL avantajı kapattıracak Alman teknolojisi mi? Bana göre Subaru = güven + sorunsuzluk + konfor + yüksek marka bağlılığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda Subaru, Alfa ve Mazda konusu açmak büyük hata çünkü karşısındaki rakipler hiçbir zaman kazanamaz ve rakibin kim olduğu fark etmez. Ancak ve ancak Alfa vs Mazda konusu açılırsa işte o anda uzay-zaman normalden daha fazla bükülür ve anomaliler yaşanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.