Şimdi Ara

## ATi R680 Prototipi Hazır; Gözler Ocak Ayında ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eğer adı R680 olarak anılacaksa, PCB üzerinde iki işlemciden, yani iki yongadan değil, tek yonga üzerinde imal edilmiş iki işlemciden bahsedebiliriz. Yoksa tek pcb üzerine iki tane yonga koymayı zaten yapabiliyor ekran kartı üreticileri.
  • hep elde hazır herşey ama gelin görünki işin kötü yanı bilinmesine rağmen hala eski şeyler piyasada atide
  • Gozlerim yoruldu, yine yanlis okumiyim diye koca koca, renkli renkli yazmissin, sabahin 4unde yanlis okumusum, sadece "Quote" ettigin yaziya baktim, orada da cift cekirdek yaziyor dikkat edersen, HATALIYIM kusura bakma.

    Bu arada adamin cift cekirdekli yorumunu quote ederken bu hatayi belirtseydin keske.

    Voodoo serisi kart kullandin mi diye sormussun, evet uretici firmanin 3Dfx oldugunu bilecek kadar kullandim. Voodoo ya firma demenden de bilgilenmeye ihtiyacin olmadigi acikca belli.


    quote:

    Orjinalden alıntı: LINEBACKER

    quote:

    Orjinalden alıntı: RedLabel

    Bari biraz bilgilenip yazin.

    1. Firmanin adi 3DFX dir voodoo cikarttiklari kartin adi.

    2. O bahsedilen ekran karti SLI tabanli bir teknoloji ile calisan 4 "ayri" islemcidir ayni islemcide birden fazla cekirdek degil yani. NVIDIA nin su anda yine SLI adi altinda sundugu teknoloji de zaten voodoo 2 lerden kalma yine SLI adi ile gecen teknoloji. Nvidia 3dFX i aldiktan sonra bu firmanin yararlarini epey gordu. Kisaca o firmayi "yikan" teknolojiyi su anda NVIDIA nin kendisi kullaniyor .

    3. Kart eger gec cikmamis olsa hedefi olan gforce2 ultra ile basa bas giden bir kartti ustelik 4xAA da daha basariliydi. Tabi ki bu kartin alelacele ust seviyeyi kazanmak icin cikarildigi ve verimsiz oldugu gercegini degistirmez.

    4. 3Dfx ne yazik ki goreceli olarak kucuk bir firmaydi bu yuzden piyasasini kaybettikten sonra bir daha toparlanamadi. O sirada zaten kucuk olan pazarda , ozellikle alt-orta sinifa hitab eden karti bulunmayan 3Dfx(Bence en buyuk hatasi budur, halen alt-orta seviyede cok satabilecek bir kart yapma firsatlari varken ust seviyeyi hedeflediler) Nvidianin agresif politikasi sonucu ne yazik ki iflasin esigine geldi Nvidia da firmayi satin alip kapatti.

    Bunu gelip cift cekirdekli ekran karti uretimi ile kiyaslamak anlamsiz.

    Ustelik birakin gpulari su anda Islemci piyasasinin iki devi de cift cekirdekli islemciler uretiyorlar, iki firma da batiyor bu mantiga gore .

    Isin ozu sudur, birden fazla islemci kullanmanin zor tarafi herhangi bir islem icin gerekli komutlarin iki islemciye nasil paylastirilacaginin zor bir problem olmasi. AMA ozellikle gpu frekanslari arttikca olusan kayiplardan dolayi frekansi arttirmaktan sa paralel islem sayisini arttirmak cok daha verimli sonuclar veriyor. Bir GPU da kac cekirdegin bulundugu son kullanicinin derdi olmamali. Problem alinan performans, maliyet ve verimlilik olmali, bunlar duzgun olduktan sonra varsin 2000 cekirdek olsun ne degisir...


    quote:

    Orjinalden alıntı: LINEBACKER

    quote:

    Orjinalden alıntı: FxmaN

    Çift çekirdek ekran kartı..Daha önce benzeri yok sanırım.Nvidia bunun altında, az bir sürede olsa ezilebilir.

    sene 1999 mu 2000 mi tam hatırlayamıyorum. vodoo isminde bir efsane firma vardı.

    4 adet gpu barındıran bir kart yapmıştı. ve sonra nvidia tarafından satın alınmıştı



    tatlı kardeşim ya sen haberi okumuyorsun yada laf olsun diye yazı yazıyorsun.
    eyer haberi okuma zahmetinde bulunursan atini çıkacak kartının ÇİFT ÇEKİRDEKLİ DEĞİL ÇİFT GRAFİK İŞLEMCİLİ OLDUGUNU YAZIYOR.

    belki uzun diye gene okumaya üşenirsin fx57 den alıntı koyuyorum buraya

    quote:

    Son gelen bilgilere göre, ATi'nin yeni silahı R680, firmanın 55nm üretim tekniği ile üreteceği RV670 gpu'sunu iki tanesini üzerinde barındıran çift grafik işlemcili bir canavar olacak.


    sen hayatında kaçtane vodoo serisi kart kullandın
    benim bilgilenmeye ihtiyacım yok ama senin okumaya ihtiyacın var.


    AYRICAA

    BENİM ORDA YAZDIĞIM BATTI ANLAMINDA DEĞİL ARKADAŞIN ÇİFT GPU LU SİSTEMİ İLK ATİ YAPACAK DEMESİNE GÖNDERME OLARAK NVİDİA ZATEN 2000 Lİ YILLARIN BAŞINDAN BERİ BU TEKNOLOJİYE SAHİP FİRMAYI SATIN ALDIĞIDIR VE ATİNİN DÜNYADA İLK OLMADIĞINI VURGULAMAKTIR.

    bana laf yetiştirmek için uğraştığın zamanın onda birini okumaya ayırsaydın böyle abuk bir yorum yapmazdın.





  • evet vodoo konusunda da benim hataam var kabul ama oda 7 yıldır artık bu firmanın piyasada olmamasından kaynaklanıyor. yani 7 yıl dile kolay.
    birde markalar firma isimlerinin önüne geçiyor.

    mesela çoğu kişi geforce mu ati mi gibisinden soruyor.
    benim dediğim vodoo olayıda tamamen budur yani.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.