Şimdi Ara

Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu cihazdan (WL-330N3G 3G 6 özellikli AP) kullanan pek yok sanırım. Karşılaştığım sorunlarda destek bulamadım. Kullanan arkadaşlarla burada buluşalım, yardımlaşalım.

    Cihazı tanıyalım:

    DH Video İnceleme:http://forum.donanimhaber.com/m_52794455/tm.htm

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]



    Modem özelliği olmayan, 6 özellik barındıran Mobil yönlendirici.

    Teknik özellikleri için:http://www.asus.com.tr/Networks/Wireless_Routers/WL330N3G/#specifications

    6 özelliği (admin sayfasından -web arayüzden- alıntı):

    1) Yönlendirici Modu

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    Yönlendirici modunda/ IP paylaşım modunda, WL-330N3G internete PPPoE, DHCP, PPTP, L2TP veya Statik IP aracılığıyla bağlanır ve kablosuz ağı LAN istemci aygıtları ile paylaşır. Bu modda iken NAT, güvenlik duvarı ve DHCP sunucusu varsayılan olarak etkinleştirilmiştir. UPnP ve Dinamik DNS SOHO ve ev kullanıcıları için desteklenir.

    2) Erişim Noktası

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    Erişim Noktası (AP) modunda WL-330N3G kablosuz sinyal kapsama alanını ağdaki diğer istemcilere genişletmek için bir Ethernet kablosu aracılığıyla kablosuz bir ağa bağlanır. Bu modda güvenlik duvarı, IP paylaşımı ve NAT işlevleri varsayılan olarak engellenmiştir.

    3) Yenileyici Modu

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    Yineleyici modunda WL-330N3G mevcut bir kablosuz sinyale bağlanır ve daha geniş bir kablosuz kapsama alanına ve daha iyi kablosuz sinyal kalitesine sahip olmak için bu sinyali genişletir.

    4) Kablosuz ağ adaptörü

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    Kablosuz ağ adaptör modunda herhangi bir Ethernet etkin aygıt kablosuz ev ağınıza WL-330N3G ile bağlanabilir. Bu mod, Xbox 360, PS3, TiVo, Blu-ray oynatıcısı ve benzeri ev tiyatro aygıtları için mükemmeldir.

    5) Hesap Paylaşımı

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    Kablosuz erişim alanımodunda, WL-330N3G yetki/ödeme gerektiren kablosuz erişim alanına bağlanır (örn. Otel, Hava limanı ve Cafe WiFi hizmeti). Sadece bir ödeme ile kablosuz sinyalinizi diğer tüm WiFi aygıtları ile paylaşabilirsiniz. Ek internet bağlantıları için ekstra masraflardan tasarruf sağlanır.

    6) 3G Paylaşımı

     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    Bir 3G/3.5G USB adaptörünü WL-330N3G’ye takarak bunu bir mobil yönlendiriciye dönüştürün.

    SORUNLAR ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

    1) Versiyon yükseltme (firmware update) nasıl yapılır.

    Admin sayfasında, üstte cihazın yüklü versiyonu yazar. Önce güncel versiyonu Asus siteden kontrol edelim.

    Asus destek sayfası:http://www.asus.com.tr/Networks/Wireless_Routers/WL330N3G/#download

    Mevcut versiyonunuz eski ise en güncelini bilgisayarınıza indirin.

    Zıp dosyasını açın, içinde *.trx uzantılı çıkacak. Bu dosyayı admin sayfasında: Gelişmiş Ayarlar/Yönetim/Donanım Yazılımını Yükseltme/Dosya Seç/Karşıya Yükle adımlarıyla yükleyin. Bekleyin. Modem kendi kendine açılıp kapanınca işlem tamam. Ayarlarınız silinmiyor.

    2) Wireless'te sık sık kopma oluyor. İnternet var ama kablosuz kopuyor, geri bağlanıyor.

    Cihazınız, kablosuzu birkaç modda veriyor (mod: b / n / g ve ). Kendi ayarı auto. Yani uygun modu otomatik değiştiriyor. Bu durumu desteklemeyen kablosuz cihazlarda kopma sık oluyor.

    Çözüm: Gelişmiş Ayarlar / Kablosuz / Kablosuz Modu adımlarıyla modu sabitlemeniz. Cihazlarınız n modu destekliyorsa "n only" (yanlızca n modu), desteklemiyorsa alt kalite "g only" seçin. Sorun çözülecektir.

    3) 3G internetimde sık sık bağlantı sorunu yaşıyorum. İlk bağlandığında internet var, bir süre sonra var gözükmesine rağmen sayfalara girmiyor.

    Çözüm: Bu problemin birçok nedeni var. 3G Modemin çeken yerde olmaması, o anda baz istasyonu yoğunluğu (akşam saatleri yavaşlıyor), hattınızın 3G ye açık olmaması, asus'a şifre koymadığınızdan başkalarının da internetinizi kullanması vs vs...

    Ama bende tüm bunlar mesele değil. Sorun şu idi: Kullandığım modem ZTE MF 190. Asus'un 3g bağlantıda 3 modu var. Bunu "3g paylaşım" sekmesinde görebilirsiniz: 1) HSDPA 2) CDMA2000 3) TD -SCDMA

    Ben HSDPA modda kullanıyordum. Birkaç haftadır İllallah ettirince, son olarak bunu da değiştirdim. CDMA2000 modunda kopmalar kesildi.

    4) 3G modemim listede yok. Çalışır mı?

    Bu soruya net cevap vermek yanlış. Ama benim modemin ismi de listede yok (ZTE MF 190). Ama çok şükür çalışıyor. Listenin en üstünde AUTO seçeneği de bırakılmış.

    Arkadaşlardan ricamız, denedikleri 3G modemleri paylaşsınlar.

    5) 3G modemimi uzatma USB ile Asus'a bağlayabilir miyim?

    Evet kullanabilirsiniz. Şahsen iki tane uzatma ile toplamda 4 mt uzunluk yaparak kullanıyorum. Hem 3g modem ortamdan uzatta oluyor, hem de çeken yere koyabiliyorsunuz.

    6) Adaptör'e bağımlı mıyız?

    Yanında USB kablo geliyor. Onunla bilgisayarınızdan güç verip, adaptör yükünden kurtulabilirsiniz.

    7) 3G modemin kilit kodunu kırıp, tüm operatörlere açtım. Yine de çalışır mı?

    Ben mf190 a o işlemi uyguladım. Çalışıyor.

    8) Telefonumu PC Suite modunda Asus'a bağlasam, internetini dağıtabilir miyim?

    Şahsen Nokia N900'ü pc suite modda bağladım ve telefon açıkken içindeki interneti kablosuzla yayabildim. Gelen çağrı ya da mesaj olduğunda internet kesiliyor. Tekrar geliyor. Desteklediği telefonlar nedir, listesi yok. Denemek lazım. Deneyen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfabirecik -- 27 Nisan 2012; 22:42:27 >







  • Merhabalar. Asus 330N3G'yi bugün aldım. 3G modemimi bağlamak için ayarlarını yaptım; ancak bir türlü 3G üzerinden internet dağıtımı yapamadım. Modem arayüzüne girip 3G paylaşım ayarlarını yaptıktan sonra 3G modemimi "Asus 330N3G" ye takmamı istiyor. 3G modemi taktıktan sonra aşağıdaki gibi takılıp kalıyor:
     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    En baştan nasıl ayarlayabilirim?
    (3G modem: Huawei E173)
  • Avea Jet Modemi bağlayabilen var mı ? Tüm ayarları denememe rağmen hiç bir şekilde internet paylaşımı yapmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pofpor01

    Merhabalar. Asus 330N3G'yi bugün aldım. 3G modemimi bağlamak için ayarlarını yaptım; ancak bir türlü 3G üzerinden internet dağıtımı yapamadım. Modem arayüzüne girip 3G paylaşım ayarlarını yaptıktan sonra 3G modemimi "Asus 330N3G" ye takmamı istiyor. 3G modemi taktıktan sonra aşağıdaki gibi takılıp kalıyor:
     Asus WL-330N3G 6 in 1 3G Router [ANA BAŞLIK]


    En baştan nasıl ayarlayabilirim?
    (3G modem: Huawei E173)

    Bu mesaj gelince bende de takılıyor. Wifi bağlantı kesilmiş olduğundan böyle. Bağlantı sağlandığında sayfayı yenilerseniz, modem arayüzüne tekrar ulaşırsınız.

    USB modemi bir USB uzatma ile çeken yere koyun. Cep telefonunuz ile 3G nin en iyi çektiği yeri tespit edip, o noktaya koyun. Ya da Asusa taktıysanız Asus'u elektrik uzatma ile oraya koyun.

    3G panelinden "Bağlan" dedikten sonra geri sayım bitmesine rağmen bazen bağlantı kurulamaz. 1 dk kadar daha bekleyin. Bağlanıp bağlanmadığını Asus üzerindeki ışıktan görebilirsiniz. Eşit aralıklı yanıp sönüyorsa, bağlanmaya çalışıyor. Değişik aralıklarla sık sık yanıp sönüyorsa veri alıp veriyor. Kırmızı yandıysa bağlanamadı demektir. İyi çeken nokta bulunmalı ya da tekrar denenmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfabirecik -- 23 Eylül 2012; 12:19:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLaCaGeyiK

    Avea Jet Modemi bağlayabilen var mı ? Tüm ayarları denememe rağmen hiç bir şekilde internet paylaşımı yapmıyor


    3G çeken noktayı cep telefonunuzla bulun ve cihazı oraya konumlayın, Avea'nın verdiği mf 190 ile Avea veya Vodafone üzerlerinden bağlanıyorum.
  • Ben 3G bağlantı özelliğini hala kullanamıyorum. Ayarlarını yapıyorum ama 3g ışığı sürekli yanıp yanıp sönüyor. Turkcell VINN için ayarları bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pofpor01

    Ben 3G bağlantı özelliğini hala kullanamıyorum. Ayarlarını yapıyorum ama 3g ışığı sürekli yanıp yanıp sönüyor. Turkcell VINN için ayarları bilen var mı?

    İlk önce güncelleme/versiyon yükseltme yapın. Güncellemenin nasıl yapılacağı üstte var.

    Daha sonra soldan 3G alanına girin. En sağdan Türkiye ve Türkcell'i seçin. Listede modeminiz varsa onu da seçin (yoksa otomatik vardı sanırım) ve "uygula" tuşuna basarak modemin resetlenmesini bekleyin. Modem paneline tekrar girdiğinizde Soldan diğer modlara tıklamayın / girmeyin. Panele girdiğinizde soldan 3G açık şekilde gözüküyorsa 3G moddasınızdır.

    Eğer vınn üzerindeki uzun süre ışık yanıp sönüyorsa, bağlanmaya çalışıyordur. Bu sürede modem üzerindeki 3G de yanıp söner. Bağlantı sağlanırsa asus üzerindeki ışık HDD ışığı gibi yapıp sönecek (veri alıp verme). Panelde de bağlandığı gözükür.

    İyi çeken bir yer bulmalısınız. Bizim modem 2g ya bağlanmıyor ya da nadir balanıyor, 3g istiyor. Bulunduğunuz yerde 3g iyi olmalı.




  • bu ürünü aldım ama çekim kuvveti yetersiz merak ediyorum acaba bu modeme bir harici anten takma şansım var mı? cihazı açtım ve antenin yerini de buldum çok küçük bir alüminyumdan yapılmış bir şey olduğunu gördüm buna ben lehimle nasıl yapmam lazım bilen varsa sevinirim
  • Evet çekim gücü süper değil, ideal.

    Cihaza zarar vermeyin bence, hiç içini açmadım. Ama başarı sağlarsanız resimleri bekleriz.
  • urfabirecik U kullanıcısına yanıt
    merhaba

    arkadaşlar konu biraz eski ama incelememi yazmadan geçemeyeceğim,

    kullandığım cihazlar,

    uydunet netmaster cbw 383z4 modem 10 mbts

    zyzel nbg 416n

    zyxel wre2205

    tp link tl wr702n

    asus wl 330n3g

    bu cihazları karşılaştırdım hepsi modemle uyumlu fakat wre 2205 sadece extender yani kablosuz alan genişletici,
    bu yüzden ondan bahsetmeyeceğim fakat çekim mesafesi çok iyi,

    gelelim asus ve tplink e bu iki cihaz nbg 416n den biraz çekim gücü itibariyle zayıf arayüz bakımından tplink daha sade,
    asus ise daha gelişmiş, tp link Ethernet takıldığı andan itibaren kullanıma başlanıyor şifresi mac adresinin son rakamlarından oluşuyor
    ama öneki de var ,
    asus yönetim bazında çok zayıf ama gördüğüm şuki eğer ap yani acces point olarak her ikiside sinyali yeterli almazsa
    bağlantı problemleri çıkarıyor,eğer psa2 şifrelemeyi seçersek sorun dahada büyüyor ben psa da kullandım,


    kısaca asus tplinkten bir adım önde oda çekim gücünden kaynaklanıyor ama her iki cihazdada farklı bağlantı seçeneklerinde
    arayüze bağlanmak için ip değişikliğine gidiyor yani,192.168.0.1 iken bir anda *.*.1.254 olabiliyor eğer uzman değilseniz bayağı bi bocalıyorsunuz,

    sonuç olarak her iki cihazda güzel ve kullanışlı her ikiside harici 5v la besleniyor asusda 3g var ama deneyemedim
    küçük sade ve ergonomik,

    ama bir işi en iyiy kim yapar derseniz benim fikrim zyxel den yana olur firma sadece ağda uzmanlaşmakla kalmamış
    sadece ağ ürünleri üretmekte ha diyeceksinizki hepsi birada cihaz niye yok, galiba ekmeği manavda,balığı kasapta
    satmadıkları için yani sadece isteğe göre cihaz ürettikleri için olabilir,


    biraz geç oldu ama karşılatırma kusura bakmayın


    saygılarımla mesut buyuk




  • merhaba arkadaşlar.ürünü REPEATER modda kullanmak için aldım ama adımları tamamlayıp kurulum tam bitecek iken şu iletiyle karşılaşıyorum:

    WL-330N3G’ya olan bağlantınız kesildi. Lütfen bilgisayarınızın IP ayarlarını ve WL-330N3G’yu kontrol edin.Ayar sayfasına yeniden girmek için ASUS Utility (ASUS Yardımcı Programı)’nı / Device Discovery (Aygıt Gezgini)’yi kullanmanızı ve AP IP’sini aramanızı öneririz.

    NE YAPMAM LAZIM NEREDE HATA YAPIYORUM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.