Şimdi Ara

asus strix gtx 1060 6gb oc hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar merhaba telefondan girdigim icin dogru yere mi konu aciyorum bilmiyorum. bugun asus strix gtx 1060 6g oc modelini aldim da. 560 watt silverstone psu var ve psu'da 2x6 pin cikis var. kisa bir sure tek 6 pin ile kullansam kart zarar gorur mu?

    iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • pek emin olmamakla birlikte sıkıntı olabileceğini düşünüyorum benzer bir durumu evga kartımda yaşamıştım kart 8 pindi 6 pin bağlayarak açmayı denedim ekrana direk uyarı gelmişti. güç kablosunu bağlayın diye
  • acmaya dahi cekiniyorum su an, denemek istiyorum ama bir sey olmasindan tirsiyorum. en kotu 2x6 to 8pin donusturucusu alicam ama karti takip pcyi acamamak cok sikinti su an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calistirmayi denedim guc kablosunu takip tekrar deneyin yazdi. yarin donusturucu almayi dusunuyorum. molex to 8 pin donusturucu mu daha mantiklidir yoksa 2x6 pin to 8 pin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Kullandığın psu +12v için çoklu kanala sahip ise ozaman çift 6 dan 8 e tercih edilebilir ama tek kanal ise tek uç ile 6 dan 8 e dönüştüren kâfidir keza fazladan olan o 2 uç zaten şaselemeyle alakalı uçlar v.s.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    2 ayrı 6 pinlik kablo geliyor psudan. çift 6' dan 8'e mi daha kâfi yoksa molexten 8'e dönüştürücü mü. psu'nun fotosunu da koydum bi anlam ifade ederse diye.

    asus strix gtx 1060 6gb oc hakkinda
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Bu psu çoklu kanal (+12v kanal 1 ve 2 var) haliyle çift 6 dan 8 e çevirici kullanmak daha uygun.

    asus strix gtx 1060 6gb oc hakkinda
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    tamamdır çok teşekkür ederim cevabınız için. şimdi gidip alabileceğim bir yer bakıyorum internetten, bulduğum gibi çıkıp çözücem bu işi
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    bu tür kablo bulamadım tr'de şu an hep tek 6'dan 8'e dönüştürücü var. molex to 8 pin alsam bi problem olur mu sizce?
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    çiftlisini bulamıyorsan tek 6 dan 8 e kullanırsın ama molex olmaz çünkü molex uçlar zaten +12v1 kanalını kullanırlar aynı kanalı işlemci dahil anakart üzerindeki birçok bileşende kullandığından risk yaratır.
  • 2 tane molex kablosu cikiyor kasadan 3 lu ucuca baglanmis sekilde. 1 kablo tamamen bosta digerinde de sadece 1 tanesi dolu ki o dolu olan da sart degil anakarttaki ses kartina guc veriyor. onu da söküp 2 tane ayri tamamiyla bos molex kablosu kullansam yine de problem olur mu diyosunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Bak molex kablolarının hepsi + sata kabloları dahil +12v1 kanalını kullanır, anakartında kendisi ve işlemcide +12v1 dedir ki anakarttan varsa kasa fanlarınada güç verilir, bu durumda +12v kanalında zaten yeterince yük vardır ama psu larda bu kanallar için akıllı güç yönetimi durumuda mevcuttur yani 2 kanalı 2x6 pin olrk kullanımda +12v1 kalanı kadar gücü aşmaz haliyle sadece destek olabilirdi v.s.

    Şimdi kısaca senin şu duruma göre 6 pin to 8 pin kullanman şart gibi bir durum oluştuyor diyebiliriz yani bizim boştaki kablo sayısıyla işimiz yok o kabloların kullanımda olan kanalıyla iilgili düşünmek durumundayız, kullandığın psu +12v için 1 kanalı olan güncel bir model olsaydı ozaman sen istediğin çeviriciyi kullanabilirdin.

    Almayı düşündüğün çeviricinnde pcı-express için olmasına ve 6 pin kısmının dişi olmasına dikkat etmek gerek çünkü aynı tipte anakart için 8 pin çevirici veya uzatma olrk olarak kullanılan modellerde var, 2 çeviriciyi ayıran en büyük özellik ise şaselemede, anakart için olan çeviricide 8 pin tarafında 1 sıradaki 4 adet kabloda sarıdır fakat pcı-e için olanda 3 adedi sarı 1 i siyahtır yani toplamda 8 pininin (boşta pini olmayan bir molexte) 5 i siyahtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 1 Kasım 2017; 17:27:10 >




  • tamamdir cok tesekkur ederim cevap icin tek 6 pin to 8 pin alip deneyecegim problem olursa da mecburen yeni psu almak zorunda kalicam gibi duruyor. iyi forumlar cok sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • levolkie L kullanıcısına yanıt
    Şimdi +12 kanalları için akıllı (kanallar arası yük durumuna göre dinamik) dağılım yapamıyacak kadar eski bir psu kullansan dahi o psu yeterli gücü sağlayabilir görülüyor, burda bahsettiğim durum +12v1 anakart, molexler, fanlar v.s. için ayrılmış +12v2 ise direk VGA güç beslemesi için ayrılmış olsa dahi durumu.

    Her iki +12v kanalı başına ayrı ayrı 18Amper üretebilir demiş, yani tek kanaldan (misal +12v2 den) 216W a kadar güç çıkartabilir görünüyor ve e.kartında zatn anakart üzerindeki pcı-e slotundan (dolayısıyla +12v1 kanalından da) +75w a kadar güç çekecektir ama 4 pin yada sata molexleri kullanırsan sistemin komple +12v1 kanalına asılacak ve VGA için ayrılmış olan o +12v2 kanalını tamamen boş bırakmış olacaksındır, haliylede kartını zaten düzgün kullanamayacak yani resetler, kapanmalar yada türlü sıkıntılar v.s. göreceksindir.

    Bu sebeple herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına (yani +12v2 kanalını kesin olrk kullanmak adına) o psudan çıkan 6 pinlerini kullanmak durumundasın, öyle bir durumda zaten psu dan çıkan 2 adet 6 pinde +12v2 ye bağlı olacağından 2 ucu kullanman bile gerekmeyecek yani 1 tanesini kullanmak kâfi gelecektir, umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 1 Kasım 2017; 23:55:20 >




  • efsane aciklayici oldu, disardayim su an molex cevirici buldum simdi ama almayacagim bu cevabin uzerine. kesinlikle 6 pin den 8e donusturucu bakicam bulamazsam internetten cozucem cok tesekkur ederim tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.