Şimdi Ara

asus gtx 750 ti oc overlock yapmak Yardım beyler lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler öncelikle merhama ekran kartıma overklock yapmak istiyorum msı afterburner programını buldum ama ayar nasıl yapılır bilmiyorum ekran kartım asus marka gtx 750 ti oc modeli 2gb 128 bit boşta 26-29 arası derece oyunlarda 60 a kadar geldiği oluyor işlemci i7 4770 k 3.50 ghz (oc li 4.3 ghz) oda oyunlarda 70 dereceye felan geliyor boşta 30-35 arası gidip geliyor üstünde stock fan var pc nin ram 2x8 gb 1600 mhz kingston marka ram 250gb ssd 1tb harici takılı anakartım asus h81plus 1600 mhz programı biraz bırkaladım degerleri az birşey oynattım 5-10 fps arttı ama tam bilmediğim için geri aldım ve sizden yardım bekliyorum hangi değeri en fazla nekadar yükseltebilirim zarar gelmicek ve risk almıcak şekilde sadece bazı oyunlarda ultra ayarlarda aldığım fps yi beğenmiyorum titanfalda mesela 30 - 40 fps arası alıyorum ama arada ani düşüşlerde oluyor gözüme hoş gelmiyor yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekür ederim.
     asus gtx 750 ti oc overlock yapmak  Yardım beyler lütfen. asus gtx 750 ti oc overlock yapmak  Yardım beyler lütfen.

    Edit: ve şöyle bir ayar yaptım bir sitede gördüm aynı ekran kartıyla yapmış lar sizce sorun teşkil edermi bu ayarları kullansam ?


     asus gtx 750 ti oc overlock yapmak  Yardım beyler lütfen.

    Edit: Az önce oyunda bile deilken ekranda bir bozulma oldu tam deneyecektim birden böyle oldu eskidende olmuşluğu vardır 5-10 defa oc ile ilgilimi oldu tam bilemedim fotosunuda çekemedim ama bir resmini nette buldum tam olarak o işaret ettiği gibi bir görüntü oldu ve hiç birşeyi hareket ettiremedim fişi çekmek zorunda kaldım ve açtığımda oc geri çekilmişti bunun nedenini çözemedim ?


     asus gtx 750 ti oc overlock yapmak  Yardım beyler lütfen.

    Edit: pc yi tekrar açınca sorun düzeldi 2 saat kadar oyun oynadım öyle bir durum yaşamadım tekrar ama bu sorunu pc yi aldığımdan beri en aşşa 10 defa yaşadım genede oc ile ilgilimi oldu bu son olan ondan emin deilim fırsat geçince bir bilgisayarcıya danışıcam .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redClif -- 10 Mart 2015; 4:05:14 >







  • Büyük ihtimal bellekler yanmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkakay08

    Büyük ihtimal bellekler yanmış.

    Ama şuan rahat oynayabiliyorum ve değerler eski halinde programdan baktığım zaman ve biraz araştırdım eskidende olduğu için ve driver i güncellemem gerektiğini söylediler bende son çıkan beta yüklüydü onunla ilgili olabilir dedi ve eski sürücüyü yükledim sormak istediğim bir şey var fotoda yaptığım ayarlar çok yüksekmi oluyor acaba ? hiç anlamam oc işinden sadece birinin yaptığı degerleri girip okeyledim ama o kişininde ekran kartı asus gtx 750 ti oc modeliydi tabi fanını kasa yapısını psu sunu bilmiyorum benimkinde extra birşey yok sizce en fazla nekadar yükselte bilirim bu değerleri ? şimdiden teşekkür ederim.
  • redClif kullanıcısına yanıt
    memory clock en fazla +350 yapmanızı tavsiye ederim.Bellekler işlemciye göre çok daha dayanıksız.Core clock ise gidebildiği yere kadar artırabilirsiniz.Furmark adlı programı indirip program açıkken yavaş yavaş değerleri artırın ekranda bozulmalar oluşursa demek ki sınıra gelmişsiniz.En iyi oc değerlerini böyle bulabilirsiniz.
  • Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim core clok kısmını 135 yapmıştım mesela bunu yükseltebilirmiyim daha ? alttakini 350 ye çekip deneyeceğim. ve sadece bu 2 değeri deiştirirken ekran kartımı yakma gibi bir ihtimalim varmı ? voltaja hiç dokunmadan.
  • redClif kullanıcısına yanıt
    Core clock dediğim gibi ufak ufak artırarak furmark programıyla gittiği yere kadar artırabilirsiniz. Memory clock'u çok arttırmadınız sürece kolay kolay bozulmaz.Voltaj değeri çokta önemli değil , sonuna kadar artırabilirsiniz; tabi güç kaynağınız yeterliyse. Ama her zaman bir risk vardır.Yüzde yüz kimse bir şey diyemez.
  • Hocam değerleri ne yaptınız acaba yardım ederseniz sevinirim teşekkürler...
  • boşuna uğraşmayın 3-5 fps için..

    ultrada aldığınız performansı beğenmiyorsanız dibine kadar oc yapsanızda yine birşey değişmeyecek birde o işlemciye o ekran kartı hiç olmamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.