Şimdi Ara

Asus GeForce GTX 680 video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beray07


    quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustiki212

    256 bit nellek :D

    alınmaz değil mi? 670-680 alıp, 1000 liranın üstündeki parayı 256 bit karta veren birsürü keriz var.

    Gtx 260 448 bit

    sistem panelime bak dostum




  • Nvidia halen lider amdnin frekans arttirsrak yakaladigi performansi nvidia surucuyle yakaliyor heleki bazi oyunlarda fark baya artmis serteti testlerdede iyi bir artma olmus.Ghz edition bana gore hayal kirikligi oldu normal 7970 gibi 680e kiyasla baktigimizda cunku en hizli derken ne yazikki bir tutsrlilik soz monusu degil nvidianin daha iyi olan driverlari az guc tuketimi isinmasi ses anantwjlri cuda gibi teknolojieride cabasi yani bu segmentte nviida halen lider.Oyunlarin bazilarinda amd kartlari sevdigi zaten belli sertetik testlerde ise amd kartlar iyi is cikarsada cuda teknoljoisi co buyuk avantaj sagliyor nvidiaya secilme konusunda,

  • Amd kartlarin ocye tepkisi iyi gibi gozuksede 680in bellek hizinin gpuya oc yaparken dokunulmamasi garip olmus kartlar oldugundan kotu oc oluyor gibi gozukuyor arkadasinda dedigi gibi cok cok zordur bellekler oclenmez ama sanmiyorum ki oylede olsaydi belirtmeniz gerekirdi sonucta bellek hizinin arttirmasi performansta cok fark yaratabiliyor amd kartlarda bunun en buyuk or egi testlere baktigimizda borebiliyoruz dedigim gibi bu fark gercekci gelmiyor bellek hisi oclenmedikce.

  • Ohhh be Donanım Haber nihayet özüne dönüyor. Son günlerde arka arkaya yayınlanan donanın incelemeleri ilaç gibi geldi resmen. Bu videoyu sunan arkadaş ta tebriği hak ediyor, uzun uzandıya üşenmede anlatmış. Teşekkürler Donanım Haber.

  • Bu hafta incelemeler yetişecek heralde :) teşekkürler
  • GTX670 de yeni sürücüyle test edilseydi daha güzel olurdu.
  • amd nasıl physx lı ölçümler yapıyo amd de physx yokki yoksa son kartlarına bu özelliyimi koydu

  • Her şeyden önce şunu yazıyım erdi abi eskiden bir video'sunu izlediğimde bazı yerlerini anlamadığım oluyodu biraz hızlı konuşuyodu ve çok eleştiri alıyodu bu video'da ve geçen bir kaç video da bunu fark ettim artık tane tane ve çok güzel anlatıyo ağzına sağlık abim.
  • Her iki kartın da OC'li skorunun konulmuş olması çok iyi olmuş. Bir sonraki incemelede, ses değerlerini de (mümkünse) videolu olarak verirseniz daha iyi olur bence. İncelemeyi genel olarak beğendim. Yalnız, internet kotası sınırlı olanların kotasını yememek ve incelemeye hızlıca gözatabilmek için, incelemenin bir de resimli ve yazılı hali olursa şâhâne olur. Aynı sıkıntıyı ben de evde yaşıyorum. Türkiye'deki internet kullanıcılarının hâlâ büyük kısmının kotasız net kullanmadığını da göz önünde bulunduracak olursak, ne demek istediğim, sanırım daha iyi anlaşılacaktır.

    Ayrıca, AMD kartlar için Metro 2033'teki fizik konusuna da bir açıklık getirilmesinde fayda var diye düşünüyorum. Yani, duketemre'nin belirttiği husus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Temmuz 2012; 11:10:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    GTX680'de neden bellek hızı yükseltilmemiş? Kartı zaten frenleyen en büyük unsurlardan biri bellek bant genişliği iken gpu'yu 1250 mhz yapıp belleği olduğu gibi bırakmak biraz ironik olmuş.

    GTX670'in GTX680'e yakınlığı bile bellek bant genişliği ile açıklanabilirken bu duruma dikkat edilmemesi kötü olmuş. Ha hiç hızaşırtılmıyordur bellekler (çok çok zor), en azından bunun bilgisi verilebilirdi. Bu hali ile sanki kart gpu hızının artışına pek tepki vermiyomuş gibi görünüyor. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta. Zira bu ilk vukuat değil; GTX580'in kullanıldığı incelemelerde de aynı hataya düşülüyordu. En azından bir açıklama olursa kullanıcılar yanıltılmamış olur.

    Ayrıca inceleme için teşekkürler. HD7970 Ghz Edition incelemesindeki eksiklikler böylece bir nebze de olsa giderilmiş oldu diyebiliriz.

    adamlar bence bilinçli olarak bellekleri yükseltmediler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Her iki kartın da OC'li skorunun konulmuş olması çok iyi olmuş. Bir sonraki incemelede, ses değerlerini de (mümkünse) videolu olarak verirseniz daha iyi olur bence. İncelemeyi genel olarak beğendim. Yalnız, internet kotası sınırlı olanların kotasını yememek ve incelemeye hızlıca gözatabilmek için, incelemenin bir de resimli ve yazılı hali olursa şâhâne olur. Aynı sıkıntıyı ben de evde yaşıyorum. Türkiye'deki internet kullanıcılarının hâlâ büyük kısmının kotasız net kullanmadığını da göz önünde bulunduracak olursak, ne demek istediğim, sanırım daha iyi anlaşılacaktır.

    İki husus dikkatimi çekti:
    1- 7970 ile 680 arasındaki 80 Watt'lık farktan bahsederken "100 Watt'a yakın fark derken",
    2- GPU testlerindeki AMD'nin iki kata yakın farkı için "bir miktar önde" demeniz.


    Yani, ufaktan da olsa, gönlünüzün NVIDIA'dan yana olduğunu düşünüyorum ki, bence normaldir. Ancak bu, incelemeler tarafsız yapıldıktan sonra önemli değil tabi. Derseniz ki, "80 Watt, 100 Watt'a yakın değil mi?" Tabi ki uzak değil ama testte kimi zaman 0.5 FPS'ye bile yorum yapacak kadar hassasiyet gösterdiğiniz için yazdım bunu.


    Ayrıca, AMD kartlar için Metro 2033'teki fizik konusuna da bir açıklık getirilmesinde fayda var diye düşünüyorum. Yani, duketemre'nin belirttiği husus.

    Adamlar metro2033 için zaten physx nvidia nın o yüzden nvidia nın önde olması normal demiş. ayrıca güç tüketiminde yük altında 7970GHz 433watt tüketim değerindeyken gtx680 335watt tüketiyor. sen hangi formülle 80watt çıkarttın? ya tabloya bakmadan sallıyorsun ya da çıkartma işlemini unuttun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 11 Temmuz 2012; 9:49:34 >




  • @cagataykoroglu:

    Bir gün ölüp gideceğim ama, seni düzgünce bir mesaj yazarken göremeyeceğim sanırım. Gözüm açık gidecek bu sebeple. Seninle aynı şekilde düşünmeyenlere laf sokmadan yazdığın tek mesajın yok. Hem, ben sana değil, incelemeyi yapanlara sordum onu, sen niye alındın ki yine üzerine?

    Kartların stok hızlarındaki çektikleri güç değeri için yazdım onu. İnsan en azından merak edip iyice bakar, "Nerde bu 80 Watt'lık fark?" diye, değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Temmuz 2012; 9:57:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    @cagataykoroglu:

    Bir gün ölüp gideceğim ama, seni düzgünce bir mesaj yazarken göremeyeceğim sanırım. Gözüm açık gidecek bu sebeple. Seninle aynı şekilde düşünmeyenlere laf sokmadan yazdığın tek mesajın yok. Hem, ben sana değil, incelemeyi yapanlara sordum onu, sen niye alındın ki yine üzerine?

    Kartların stok hızlarındaki çektikleri güç değeri için yazdım onu. İnsan en azından merak edip iyice bakar, "Nerde bu 80 Watt'lık fark?" diye, değil mi?

    Herkese hakkı kadar :) ayrıca Allah aşkına aç bak şu tabloya ondan sonra yorum yap. üşenmedim açtım direkt yazdım sana değerleri. Verdiğim değerler gtx680 default ve 7970 ghz edition default değerleri. sen 80 i nereden çıkarttın merak ediyorum. senin yazdığının karşıt düşünceyle ilgisi yok. bildiğin yanlış yazıyorsun. ayrıca metro2033 te Erdi Bey bildiğin "physx nvidia ya avantaj sağlayan bir uygulama" demiş. Daha ne demesi lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 11 Temmuz 2012; 10:07:21 >




  • Bak yine terbiyesizleşmeye başladın. AMD'nin fizik desteği olmadığı söylenmesine rağmen ve normalde fizik açılamazken, AMD kartlarla nasıl oluyor da fizik açık olarak test alınabiliyor? soru buydu? Umarım anlamışsındır. Hem, burası anasayfa haberi. Bu işleri hiç bilmeyen de var ve bu durum, onlar için izah gerektiriyor. O sebeple tekrar söylüyorum. Her meseleyi üzerine alınma, her konuya atlama.
  • Gözlerim yollarda amd fan boylsri aramakta :)) tekrardan ezildin be amd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bak yine terbiyesizleşmeye başladın. AMD'nin fizik desteği olmadığı söylenmesine rağmen ve normalde fizik açılamazken, AMD kartlarla nasıl oluyor da fizik açık olarak test alınabiliyor? soru buydu? Umarım anlamışsındır. Hem, burası anasayfa haberi. Bu işleri hiç bilmeyen de var ve bu durum, onlar için izah gerektiriyor. O sebeple tekrar söylüyorum. Her meseleyi üzerine alınma, her konuya atlama.

    Canım kardeşim sen terbiyesizlik görmemişsin. Physx işlemciden aktive edilmiştir. bu kadar basit. öyle olunca gördüğün gibi yarıya yakın performans kaybı yaşanıyor. zaten physx olsa ne olur olmasa ne olur? takılacak yer bulamadın buna mı takıldın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 11 Temmuz 2012; 10:27:52 >
  • İyi bir NVIDIA fanatiği olarak (fanlara sözüm yok. Onlar üzerine alınmasın) bunu kendi lehine çevireceğin yerde, kavga aracı bahanesi olarak kullanıyorsun. Halbuki demen gerekirdi ki, "Görüldüğü üzere AMD'nin fizik desteği yok ve bu da NVIDIA için büyük artı." Yerinde olsam böyle yapardım ama senin yerine ben yazdım bak.

    Fizik hesaplamasının işlemciye yaptırıldığını ben de biliyorum. Burası Ekran Kartı Bölümü değil, anasayfa haberi. Bilen var, bilmeyen var; o sebeple "incelemeyi yapanların açıklamasında fayda var." diye yukarıya yazmıştım anlamadın sanırım.
  • Yok Ghz edition'da beni tatmin etmedim.

    Gigabyet GV-N680OC-2GD modelinde karar kildim. Hayirli olsun artik. Umarim verdigimi karsilar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    İyi bir NVIDIA fanatiği olarak (fanlara sözüm yok. Onlar üzerine alınmasın) bunu kendi lehine çevireceğin yerde, kavga aracı bahanesi olarak kullanıyorsun. Halbuki demen gerekirdi ki, "Görüldüğü üzere AMD'nin fizik desteği yok ve bu da NVIDIA için büyük artı." Yerinde olsam böyle yapardım ama senin yerine ben yazdım bak.

    Fizik hesaplamasının işlemciye yaptırıldığını ben de biliyorum. Burası Ekran Kartı Bölümü değil, anasayfa haberi. Bilen var, bilmeyen var; o sebeple "incelemeyi yapanların açıklamasında fayda var." diye yukarıya yazmıştım anlamadın sanırım.

    o senin tarzın bu benim tarzım. ayrıca incelemeyi ben yapmadım erdi Bey yaptı. Benim kalabalığa şirin görünme derdim yok. Verecek cevap bulamadığın için konuyu saptırman çok şirin ayrıca ben burada fizik bölümüne takılmadım. güç tüketiminde 80watt ı nereden çıkarttın ona takıldım.




  • program hep grafikler üzerine, ekran görüntüsü felan yok.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.