Şimdi Ara

ASUS anakart board kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar aldığım Asus p8h77v-le anakartın boardı o kadar inceki sata portlarına bi şey takarken korkuyorum kart çok fazla esniyor.Daha öncede asus ve gigabyte anakart kullandım.Fakat bu kartın nedense boardı onlara göre çok ince.Anakart güç bağlantılarını yaparken elimle kartı alttan desteklemesem kırılıp gidecek.

    Bu konuda ne düşünüyorsunuz?Bu kalite düşüklüğünün sebebi ne olabilir.Yoksa bi çok markada bu şekilde mi?Kartın ömrüne negatif etki edeceğini zannetmesemde size sormak istedim.Asus a güvenip aldım ama bilemiyorum içime sinmedi.

    Bu arada işlemci soketleri bile eski anakartıma göre pek güven vermiyor.Sonuçta bir kere montaj yapıp 1 sene ellemeyeceğim ama diğer markalarda durum nasıl merak ediyorum.



  • Anakartınızın özellikle esneme yapan tarafındaki montaj deliklerinin konumu nedeniyle o sıkıntı var sanırım. Güç bağlantısı veya SATA bağlantılarının olduğu kesim boşta.Bu aslında normal bir sonuç.Anakart ölçülerine bakarsanız biraz dar yapılı. Kısacası board normal kalınlıkta aslında;
    ATX Form Factor
    12 inch x 8.6 inch ( 30.5 cm x 21.8 cm )
     ASUS anakart board kalitesi


    Örneğin yine ATX geçen bir ASUS P8Z77V-DELUXE ve delik sayısına bakarsanız anlarsınız hem orta hem de her iki kenarından sabitlenebiliyor 2.6cm daha geniş olduğu için;
    ATX Form Factor
    12 inch x 9.6 inch ( 30.5 cm x 24.4 cm )

     ASUS anakart board kalitesi




  • Vermiş olduğunuz ayrıntılar için sağolasınız.Fakat benzer ölçülerdeki eski asus anakartımla kıyasladığımda arada çok fark var.Birisi neredeyse hiç esnemez iken p8h77 v le kırılacak gibi duruyor.

    Çözüm olarak sata ve diğer portların altına 2-3 noktadan plastikten ayaklar koymayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.