Şimdi Ara

ASP ve Web Programlama doğru konumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, orta düzey veya biraz daha fazlası denebilicek kadar HTML5 ve CSS3 bilgim var.WebMaster olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum ASP ve database hakkındada bilgi edinmeye başlama kararı aldım fakat tam olarak ne öğrenmem gerektiğini henüz bilmiyorum html ve css le yaptiğim sitelerin database lerinide kendim oluşturmak istiyorum bunun için asp veya uzantısı ne öğrenmem gerekiyor yani asp.net mi yoksa asp..... vsvs bilemiyorum şuan database lerde verilerle oynamak için sql öğrenmem gerek oda kendi içinde bölünüyo sanırım mssql ve mysql diye bunlarında anlamlarını asp le beraber birisi açıklayabilirse çok iyi olur.(konu uzun burdan yazmak uzun sürer diyen olursa skype vs. ile konuşarak 2 dk da anlatim diyen olursada süper olur tabi konuya hakim arkadaşlardan yardım istiyorum.) şimdiden tşkler...!!!!!
    (html5 ve css3 ü görsel eğitim cd leriyle öğrenip internetten edindiğim kaynaklarla pekiştirerek rahat bi şekilde geliştirdim aynısı asp ve sql içinde olabilirmi ona göre onların cdlerinide alıcam)??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanergun1991 -- 15 Temmuz 2013; 22:45:55 >







  • bana soracak olursan ben 2004 beri ASP ile uğraşıyorum ve şuan kadar bir çok şey yaptım ve yapmaya devam ediyorum ve ASP seviyorum ve kod yazmaya yeni şeyler üretmek muhteşem haz veriyor diğer dillerde bu nasıl oluyor bilmiyorum ama ASP de diğer dillere nazaran daha az hazır çalışmalar bulunmakta bu da işinin kıymetini artırıyor bende ASP ile istediğin veritabanına hatta excel ve txt den bile veri alabilirsin yeterki iste ama herşeyin başı çalışmak, internetten basit işlemleri öğren kullara bak basit örnekler yap sonrada algoritma ile sistemler yapmaya başlarsın haydi kolay gelee




  • eyw saolasın asp doğru tercih diyosun yani? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini esirgemesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanergun1991 -- 16 Temmuz 2013; 9:35:54 >
  • ben ASP doğru tercih demiyorum benimki bir öneri sadece
  • gokhanergun1991 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle algoritma, sonrasında yazılım için C# ve Asp.Net öğrenmende fayda var.

    Algoritma ve Asp.Net için güzel kitaplar önerebilirim. aynı kitapları ben de aldım, tavsiye ederim.

    Algoritma: http://www.hepsiburada.com/liste/algoritma-ve-programlama-mantigi-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01241&categoryId=211651

    Asp.Net: http://www.hepsiburada.com/liste/c-ile-aspnet-45-oku-izle-dinle-ogren/productDetails.aspx?productId=kkodlab01128&categoryId=211651




  • Sen bilirsin doğru yolu ama ben Php yazıyorum benim fikrime göre daha iyi. Yabancı dil varsa Ruby on Rails derim her zaman
  • Tavsiyeleri dinle, araştır derim. Ama öncesinde zaten algoritma bilgisi gerekecek sana, onu tam öğrenirsen istedğin zaman geçiş yapabilirsin. Veritabanı da aynı şekilde çalışma mantığını anladıktan sonra MsSql den MySql e geçişin 1 gün bile olabilir, ileri seviyelere ulaşmak biraz zaman alacaktır.

    ASP ve PHP script dildir. ASP.NET C# biraz farklıdır. Benim tavsiye sıralamam:
    1. ASP.NET C# (Özellikle Türkiye de iş hayatında aranan/kullanılan dildir.)
    2. PHP
    3. ASP

    ASP (Script dil, Genelde MsSQL veritabanı ile kullanılır, ASP.NET in çıkışı ile geri planda kalmıştır. Kolaydır ama çok fazla kaynak yoktur.
    PHP (Script dil, Genelde MySQL veritabanı ile kullanılır. Çok fazla kaynak bulunur. )
    ASP.NET C# (Genelde MsSQL veritabanı ile kullanılır, Microsoft un güncel dilidir.)

    (Script dil: ASP veya PHP örnektir. ilave bir derleme gerektirmez, yukarıdan aşağıya yazdığın kod çalışır, yapılan değişikliklerin anında etkili olur.)




  • Hangi dili ya da teknolojiyi kullandığının pek önemi yok. Birisini çok iyi bil bence çok şey yapabilirsin. ASP ye ilgin varsa, onu en iyi şekilde öğren.
  • Bu tarz bir dil öğrenmen html ve css e göre biraz zor olabilir, tabi senin algoritma kurma becerine, programlama yeteneğine göre değişebilir. Çünkü html ve css web tasarımına girer; asp, php web programlamaya girer. Benim tavsiyem asp ye hiç bulaşma. İki tercih arasında kalıyorsan bu asp.net ve php olsun. Bu ikisinden hangisi hoşuna giderse onu öğren, iki konuda türkiye de popüler şu an. Sanki bir adım asp.net önde gibi biraz da. Veritabanı konusunda da sana kalmış biraz açıkçası, bunu da kullandığın dile göre seçebilirsin. Php-mysql, asp.net-mssql şeklinde seçim yapılabilir.
    Arkadaşlarında dile getirdiği gibi önce algoritmik bilgi ve programlama mantığının biraz oturtulması gerekmektedir. Bunu idrak edince dilin sadece araç olduğunu, çok da önemli olmadığını göreceksin zaten. Başarılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.