Şimdi Ara

Asla Yüksek Ücretler İle Monitör Almayın (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
15
Favori
21.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lg c1 kullanan var mı?

  • Macbook pro m2 10-16-16 ile kullanmak için Dell G3223Q derdine düşmüştüm ama burayı ve https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154777734 başlığını okuyunca vatanda 18.000TL fiyata satılmakta olan LG OLED48A2 modeli satın almaya karar verdim.

  • power-amp kullanıcısına yanıt

    60 hz olmasa direkt tercih ederdim, hayırlı olsun.

  • masaüstünde kullandığım sistem de LG 32" 32GK850G G-Sync 165Hz monitör var. VA panel ve çok memnunum. Özellikle siyahlar konusunda film izlerken ve oyun oynarken inanılmaz keyifli. Geçen günlerde elime 27" Apple Cinema Display monitör geçti. bağlantısı mini display port. Biraz zor da olsa ekran kartımda ki düz display port'a dönüştürücü ile bağlayabildim. Şuan ikisini yanyana çift monitör olarak kullanıyorum. Apple Cinema Display eski bir monitör olmasına rağmen muhteşem bir renk doğrulu ve tat bıraktı. Renkler harika. Malzeme kalitesi olarak alüminyum kasa üzerinde. Windows 11 altında renk, ışık ve kontrast ayarı mümkün olmadı. İlla bir MAC istiyor çünkü kendi üzerinde ayar menüsü yok. Ama bunun da bir çözümü var. ClickMonitorDDC 7.2 adında küçük bir 3. part yazılım ile monitörün renk ışık ve kontrast değerlerini ayarlayabiliyorsunuz. Hatta monitörün USB bağlantısını bilgisayara takarsanız dahili ses sistemini de kontrol edebiliyorsunuz bu program vasıtası ile. şimdilik çok memnunum bu monitör den. kendimde 25 yıldır fotoğraf çektiğim için Apple Cinema Display renk doğrulu açısından beni kesinlikle tatmin etti.

    Bu arada panel IPS ancak ışık sızması sorunu bu monitör de görmedim. Muhtemelen ya şanslıyım ya da Apple bu konuda iyi bir iş çıkarmış. Ne varsa eskilerde var diyorum.





  • Sabaha kadar "tesadüfen karşılaştığım" bu başlığı hatmedip monitör almaktn vazgeçtim ve LG42C2 alıp kurulumunu da yaptırıp macbook pro m2'in başına geçtim ve oradan yazıyorum. Benim masa genişliği 80cm'ye yakın olsa da sanırım 50cm civarı bir yakın mesafeden kulanıyorum. Belki sonrasında masayı da değiştirip mesafeyi arttırırım.




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNDaR -- 9 Nisan 2023; 17:27:25 >




  • mixed_mind kullanıcısına yanıt

    nereden aldınız acaba? stok yok gözüküyor hep baktığım yerlerde.

  • Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

    Çayyolu LG Mağazası Koç Pazarlama Burak bey'den aldım. Açık üründü ama kendisinden daha önce de kendim içiin iki arkadaşım için de bir kez alışveriş yapmıştım, bu nedenle de herhangi bir sakınca görmedim.

  • Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt

    Aynısını bende arıyordum bulamadım. sadece sahibindende birisi 25e satışa koymuş. Sırf bu sebeple c1 48 aldım vatandan haftasonu kampanyası ile. Daha teslim edilmedi ama 48 olması biraz korkutuyor. 32-34 inç bir monitor alma niyeti ile gitmiştim. Bu çok daha mantıklı geldi. Ufak bir araştırma yaptım epey bir kişi özellikle kuzey amerikada bu tv'yi monitör olarak kullandığını gördüm. kampanyalı fiyatı 20500e geldi. amerika satış fiyatı ise 1300 dolar civarlarında. (bence mantıklı bir alışveriş olduğunu düşünüyorum)

  • Bu fiyatı hakediyor mu bu monitör sizce, alınır mı?


    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS 27" PG27AQDM 0.03Ms 240HZ OLED 2K FreeSync/G-Sync DP HDMI Gaming Monitor fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-pg27aqdm-0-03ms-240hz-oled-2k-freesync-g-sync-dp-hdmi-gaming-monitor.html#yorumlar
  • Zoldan Z kullanıcısına yanıt
    Piyasada OLED ekranlı, 16:9 ve normal boyutlarında ki tek monitör hem de 240hz. Paranız varsa alabilirsiniz ama fiyatı değerinin çok üstünde. Yurtdışında yanlış hatırlamıyorsam 1000 dolara satılıyor. Daha ucuza düşer diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • power-amp kullanıcısına yanıt

    Çok akıllıca ve güzel bir tercih. Hala kullanıyor ve memnun iseniz tabi, mesajınızın üzerinden 1 ay geçmiş.

  • mageji kullanıcısına yanıt
    sanırım son yıllarda üretilen monitörlerde ciddi bi kalite sorunu var. benim 7 sene önce aldığım Philips 4K monitörde renkler de siyahlar da oldukça iyi. ama son 1 ayda yeni monitör almak için araştırmalar yaptım, ofis amaçlı bakrığım monitörlerin hemen hepsinde renklerin sönüklüğünden ve kontrastın berbatlığından şikayet edenler olmuş. 3 farklı monitör alıp denedim, hiçbiri tatmin etmedi. 7 senelik Philips monitör hepsinden daha iyi.

    sanırım 2024'te iade olayı da kalkacak. nasıl monitör alacaz bilemiyom. mağazalarda monitör yok, hemen hemen hiçbir mağaza monitör sergilemiyo, sergileyenler de çok az sayıda monitörü teşhir ediyolar. baktığım monitörlerin neredeyse hiçbirini mağazalarda göremedim. zaten mağazada o monitörü bulsan bile, mağaza ortamında o monitörün renk ve kontrast performansını anlaman zor oluyo. bu gidişle iade de kalkarsa, artık iş şansa kalacak. alacan ve iyi çıkarsa iyi çıkacak kötü çıkarsa kötü.

    "pahalı alayım kesin iyi çıkar" diye birşey de yok. Dell firması 40 bin liraya monitör satıyo, monitörün üzerindeki panel oldukça vasat, bildiğin kötü yani.

    inceleme sitelerindeki yazılara da güvenmiyom. bakıyom birsürü site övmüş monitörü, satın alıyom, berbat ötesi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Para verilip yapılmış incelemeleri direk anlamanız lazım bakınca. Özellikle bizde kanallar beleş ürün gelsin diye kuruluyor. O yüzden türkçe inceleme bakmayın bile.



    . 7 senelik 4k Philips  hangi model? Baya üst seviye olmalı 4k ise?

  • xentios kullanıcısına yanıt
    Philips 241P6VPJKEB/00 24" 5ms

    üst seviye olduğunu sanmıyorum ama, renkleri ve kontrastı şuanda aldığım monitörlerden net daha iyi.

    hocam bide rezilliğe bak ya, son 1 ayda üçüncü kez bir monitöre iade girdim. ve fiyatlar uçtu bu süreçte. olay da şu: Dell P2723QE modelini kullanmaktayım, daha alalı 10 gün anca oldu zaten. kontrastı "idare eder" seviyede olsa bile memnunum yani. neyse aynısından bi tane daha spariş ettim. dün geldi. kurdum, bi baktım, inanılmaz şiddetli coil whine denen çınlama sesi var. o kadar şiddetli ki yani böylesini hiç görmemiştim, kapıyı kapatsan bile koridordan geçen kişi durup sorar bu ses nerden geliyo diye. bendeki P2723QE'de bu ses yok. ama yeni gelende var. çıldırmamak elde değil. ne güzel 2 tane 27inch ile çift monitör yapacaktım. nasıl bu kadar kalitesiz üretiyolar bunları anlayamıyom yav.

    bana satışı yapan yer büyük %99 iadeyi onaylayacak çünkü ben alırken 11600 olan fiyatı 14500 yapmışlar şuanda.
    ilk aldığımda 9800 idi fiyat. onu şuanda kullanmaktayım.
    sonra 11600 oldu, bi tane daha aldım.
    şimdi en ucuz satan 12500'e satıyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • lg nin c2 42 inç modelini zamanında almadık şimdi c3 42 inç modeli türkiyede de yok..

  • Arkadaşlar konu için tebrik ederim.
    3-4 yıldır va panel curved 2k 144 hz monitör kullanmaktayım. 3-4 ay önce 14” oled ekranlı laptop aldım. 2 yıldır a80 sony oled 55 tv kullanmaktayım. Film sinema vb tvden çok memnunum.
    Laptopu kullandıkça masaüstü bilgisayarın monitörüne elektrik veresim gelmiyor. Oled ekran gerçekten çok iyi.
    Bilgisayarda diablo forza csgo vb gibi oyunlar oynuyorum. Hem renk hem de hız benim için önemli. Mevcut monitörümün inputlagı gerçekten fazla. Evdeki ping ile birleşince csgo bir yerden sonra oynanmıyor. Evde silahım patlıyor ses geliyor ama vurmama rağmen ölen ben oluyorum. Ping 50 veya altına düşünce oyunu domine ediyorum. Kendi monitörümde gecikmeden rahatsızım. İkincisi de masaüstünde aynı anda iş için de kullanıyorum. Word vb belge yoğun hazırlıyorum ve monitörün beyaz rengi gri pembe mavi arası bir renk. Son olarak ta davinci resolve ile video editliyorum. Mevcut monitörümün en iyi olduğu yer burası sanırım. Bilgisayardan çok film vb izlemiyorum ama izleyince de va panel işimi görüyor. Laptopun oled ekranını kullanınca bu kabahatler iyice barizleşmeye başladı. Geçen netflixten onepiece dizisini laptoptan merak ettim açtım, diziyi izleyip bitirdim. Laptopta 14 ekranda 2 k çözünürlük var oled panel de olunca inanılmaz keskin ve renk cümbüşü oluyor.
    Konuya baktıkça haklı olarak tv önerildiğini gördüm. Bilgisayar masama 42 tv sığsa da bana kullanımı çok büyük geliyor. Curved ekran işini de sevmiyorum. 27” ekran benim için ideal boyut.
    Benim sormak istediğim samsung veya dell aw 34 curved burada kullanılan quantumdot ne işe yarar bana bir faydası varmı? Buraya mı yönelmeliyim.
    İkinci soru ise genel olarak bana lg veya asusun 27 inch modeli daha uygun gibi. Akşamları 5-6 saat bilgisayar kullanıyorum, qd olmadığı için ekranda pixel yakar mıyım? Asusa veya lgye yönelmem ne fark ettirir. Asusta parlaklık biraz daha yüksek görünüyor. Cihaz hakkını verecekse daha fazla ödeyebilirim.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Bu süreçte qd oledleri biraz inceledim. Önümüzdeki yıl düz ekran 32 240 hz 4k qd oled panel geleceği söyleniyor, 3. çeyreğe.

    Qd oledlerin üzerine doğrudan ışık gelince siyahlar morlaşıyor. Günlük kullanımda benim için olumsuzluk oluşturmuyor

    Woled ve qd oledlerin ikisi de yazı- word belge vb kullanımı durumlarında biraz daha gelişmesi gerekiyor.

    QD oledin avantajı parlaklığın 200 değil 250lerde olması, asus 27 monitör de bu değere yaklaşabiliyor

    Qd oled rgbnin yaklaşık yüzde 160ını, woled oled yüzde 145 kadar karşılıyor.

    Yanık konusunda qd inceleyenler w yu, w inceleyen qdyi yeriyor. İşin burasında benim izlediğim incelemelerin yanlı olduğu kanaatine vardım.

    Forumda da yazılmış, bazı qdlerde soğutucu fan aslında qd değil de gysnc pro düzeneğinin aşırı ısınması ve fan ile soğutulması nedeniyle sesli olabildiğini bildirmişler.

    Şimdilik benim öğrenebildiklerim bunlar

  • Ülkeye geldiğinden beri Neo G7 32 inch 165 hz monitörü kullanıyorum ve çok memnunum, çok önemli olmasa da bir kaç eksiği var, malzeme kalitesi fiyat bandına göre kalitesiz hissettiriyor(masaya değdiğimde bile çok sallanıyor ve hala daha arada plastiğinden çıt sesi geliyor). Bir de son Firmware güncellemesi yaptım(1009) fakat çok büyük bir fark göremedim, gözlemlediğim en büyük fark, LD algoritması değişmiş bu sayede daha az blooming olmasının yanında daha iyi parlak nesnelerden siyah geçişi gözlemledim ama parlaklık değerleri değişmemiş tam ekran için hala istediğim miniled parlaklığını alamadım. Fiyatı ise benim aldığım zamana göre doların uçmasına rağmen çok az artmış, bu fiyata kesinlikle öneririm. Bu arada sadece oyun oynayacaksanız ve film izleyecekseniz tavsiye ediyorum, iş için VA panel olmasından(üstten bakarken doğal olarak alt kısımların rengi hafiften soluyor, oyunlarda falan farkedilmiyor ama masaüstünde vs. dikkat ederseniz görebiliyorsunuz) ve Curved ekran olduğundan fazla kullanışlı değil. 240hz olan Neo G8 modeline hala scanlines var deniyor o yüzden tavsiye etmiyorum zaten 240hz fazla rekabetçi oynamıyorsanız bir işe yaramıyor, bu monitörde her rengi kontrol ettim ama öyle bir şeye asla rastlamadım, belki diğer panellerde az da olsa çıkabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 27 Aralık 2023; 0:15:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.