Şimdi Ara

Askerlik Tecili Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben şu anda 2 yıllık bir bölüme kayıtlıyım fakat 2. yılımda mezun olamadım ve okul uzadı. Buradan kaydımı aldırıp 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum.

    Sorum şu; şu anda 4 yıllık bir bölüme tercih yapıp kazandığım taktirde, 2 yıllık bölümümden kaydımı sildirip, 4 yıllığa kayıt olursam tecil konusunda sıkıntı olur mu?

    95 Doğumluyum bu arada.

    Ayrıca 2 yıllıktan kayıt sildirdikten sonra 1 yıl tecil hakkı doğuyormuş diye biliyorum bu tecil hakkıyla yeni bölüme kayıt yaptırabilirim ancak ösym tercih kılavuzundaki şu kısım kafamı çok karıştırıyor;

    ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.







  • Askere kac yasinda cagiriyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bigend B kullanıcısına yanıt
    21
  • askerlik belgeni al kaydını sildirmeden önce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.