Şimdi Ara

Askere Telefon Götürdünüz mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
75.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende müsait bir zamanda gitmeyi planlıyorum, askere gidenler telefon olayını nasıl halletti izin veriyorlar mı? nasıl oluyor bu işler askerdeki bazı arkadaşlarım her gün fotoğraf video atıyor tecrübeli arkadaşlar açıklarsa sevinirim



  • Kamerasız telefon bir şey demezler askercell serbest ama normal hat olursa mesai saatleri dışında kullanırsan sorun olmaz.

    Akıllı telefon usta birliğinde götürebilirsin. Yakalatmatıkça sorun olmaz fotograf çekiyorlar ama komutan test biriyse mahkeme bile verebilir.

    Usta birliğine göre kullanım değişir ilk etara götürme ortama bak sonra sorun olmazsa getirttir. Telefonu sokmak kolay önemli olan korumak.

    Eğitim görücen nereye bırakıcan tel üstüne alsan sürünecen koşacan kırarsın dolaba koysan çalınma riski var çalınsa hiç bir şey olmaz çalındı diyemezsin yasak.
  • Benim götüreceğim telefon Samsung s5 ucuz bi telefon değil usta birliğinde çalınmadan nasıl olacak acaba gece yatarken pirize şarja takacaz neticede
  • Kesinlikle başta götürme biraz usta asker ol durumunu değerlendir işini sağlama al ortama bak öyle götür.

    Eğer sivil eşyacı, yazıcı, kantinci, depocu falan olursan ya da arkadaşın olursa oralarda şart edersin ama koğuşta sıkıntı zaten priz yasak ama gizli kullananlar olur ama çalınabilir ya da komutan gece gelirse yakalayabilir.

    Ayrıca telefon değilde harici şarj depolama cihazlarından götür onu şarj edersen daha iyi olur giderse o gitsin.

    Pahalı telefon götürme 2. el bi telefon al çalınırsa kırılırsa üzelmezsin. Bakarsın ortam iyi komutan aran iyi olur çakal çukal olmaz o zaman kendi telefonunu götürürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 8 Ocak 2017; 15:29:2 >
  • O zaman ilk giderken hiç bir şey götürmemek lazım peki cüzdanı nasıl saklayacağız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askeri cüzdenlar var boyuna asıyorsun. Nakit fazla bulundurma üstünde askeriyede çoğu zaman sadece kartla alışveriş yapılır. Sayım olunca ay sonları ya da bozulursa pos cihazı nakit alışveriş yaparsın.
  • acemi birliginde telefon kullanmaya vaktin olmaz zaten tuslu götür yeter
  • ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    Peki telefon götürmesek acemi birliğine giderken nasıl olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamerasiz tuslu telefon gotur askercellde alma alicam filan de salla gec telefonun varmi derlerse cikar goster zaten sormazlar buyuk ihtimalle askercell mi diye en fazla alirlar acemilik biterken verirler
  • ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    İlk teslim olurken tepeden tırnağa arıyorlarmı çantayı bavulu ? Tuşlu telefonu alıp gittiğimde telefon var deyip el koyarlarmı ?

    Askercell olayını duydum ama nasıl oluyor herkes askercellmi kullanmak zorunda tek tek bakıyorlarmı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arayan kisiye birlige gore değişir telefonu alsalar bile acemilik bitince geri veriyolar
  • Şu an askerdeyim, ve bu mesajı telefonumdan yazıyorum.
  • 365 KD olarak yapıyorum kamerasız getirin sıkıntı yok arama oldugun da botun içine koyun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehliask -- 14 Ocak 2017; 22:53:42 >
  • ben acemi birliğine istesem laptop bile sokardım. pişman olmuştum android getirmemeye. çoğu kişi kargoyla istetmişti zaten.



    kamerasız telefon götürürseniz kimse elinizden alamaz.



    piyasada var mı bilmiyorum ama, kamerasız, radyolu ve internetli telefon varsa mutlaka alın.



    radyo şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemilikte götürmeyin tavsiye etmem, usta birliğinde de gideceğiniz yeri biraz tanıyın ondan sonra duruma göre getirtirsin. Ben ilk teslim olduğumda kıl bir uzman çavuşa denk geldi arama yaptı telefona el koydu biraz tartıştık tabi, neyse il jandarmadan, cezaevi bölük komutanlığına daha sonra ilçe jandarmaya en son ordan da dış karakola bir köye atandım gittiğim karakolda herkes telefon kullanıyordu biraz zaman geçtikten sonra karakol komutanıyla konuştum benim adıma il jandarmada emanete alınan telefonu gitti aldı getirdi verdi bana :) telefonu koğuşta hemen kapının yanında bulunan prize 3lü priz takmıştık orda şarja takıyorduk komutanlarda görüyordu hatta komutanlarla şarj makinalarını ortak kullanıyorduk :) Yanlız bu olayları gündüzleri mesai saatleri içinde telefonları komutanın odasında bulunan bir dolaba koyuyorduk akşam 6-7 gibi alıyorduk sabah 8 e kadar komutanın yanında da kullanabiliyorduk mesai saatlerinde kesinlikle yasaktı kimsede suistimal etmedi tatlı tatli komutanlarla geçinip gittik.




  • Şükürler olsunki artık serbestmiş askercell mi ne çıkmış birlik içerisinde taşınabiliyormuş ama bazı şartlar varmış:https://www.askersitesi.net/askerde-cep-telefonu-yasak-mi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.