Şimdi Ara

AŞİL TENDONUM KOPTU ! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
18
Favori
197.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukaraça

    quote:

    Orijinalden alıntı: marko58

    Kardeş gecmiş olsun soruların cevabını aşil tendonu kopanlar face sayfası var guruba katil tavsiye ederim güncel yazı yazıp cevap bulabilirsin tekrar gecmiş olsun tendon kopunca şişlik kızarıklık olmuyor parmak ucunda yükselemiyosun tendonda boşluk oluyor kısmı kopukta var dikkat et

    cevabınız için teşekkür ederim.acile gittim röntgen çekildi hiç bir açıklama yapılmadan bacağımı atele aldılar,alçının ağırlığından hareket iyice kısıtlandı.pazartesi günü ortopedi doktoruna görüneceğim umarım önemli bir durum yoktur.

    Alıntıları Göster
    Selamlar,
    Ben de tatilde asil tendonu kopardim, yalniz benim surec buradaki cogu arkadastan daha farkli gelisti.

    Doktorum ameliyat icin hemen ikinci gun diye bir sart yok dedi hatta en ideal surenlerin 5-7 gun arasi oldugunu belirtti. Ben de kendisine guvenerek bekledim.
    Ameliyatta dikis yapmadilar.
    Bu sirada bacagimda diz altindan sadece atelle bilegimi sabitlediler ve her gun belirli egzersizleri yaptiriyorlar. (parmaklari oynatma, bacagi dizden hafif kendine cekme ve kaldirma gibi).

    1 hafta sonra kontrole gel dediler. 1 hafta sonra pansuman yapildi ve 1 hafta sonra tekrar kontrole gittim(14.gun).
    Kontrolde yaralarin iyilesmesi sonucu 2-3 gun sonra yikayabilirsin dediler ateli de soktuler ve sadece rom walker takmaya basladim.
    17.gun ayagimi ve yaralarimi banyoda yikadim.

    Bugun 21.gun ve fizik tedaviye basliyorum.

    Gelismelerden haberdar ederim.




  • marko58 M kullanıcısına yanıt
    Hsyneren bey resimlere baktım baya şişlik var bendede oluyor ama ben sadece basıyorum yürümüyorum o yüzden bileğim biraz şişiyor ben. Birazda zayıfım baya bacağım çok ince benim birde dün dükkana gittim komşu beni o botla görünce ya benim arkadaşda o bottan giyiyor dedi çağırım konuş dedi olur dedim az ilerimde oturuyomuş geldiler yanıma halı şahda kopmuş onunda tendon sonra ,gecer die 15 gün seke seke yürümeye devam etmiş devlet hastanelerine gitmiş herkez ameliyat ve 2 ay alçı demiş en son 1 buçuk ay sonra özel Güngören hastanesinde ameliyat olmuş olaydan 1 buçuk ay sonra ameliyat olmuş gösterdi ona 12 dikiş atmışlar 10 gün alçı sonra dikiş ve alçı alınmış bot vermiş 10 günde o kalmış dün yanıma geldiğinde 21 . Gunü dolmuştu botda yoktu altı düz spor ayakkabıyla yanıma geldi merdiveni indi ve çıktı sonrada hızlı adımlarla yanımdan ayrıldı şaşırdım Dr demiş seni 20 günde kaldırırım hayret ettim gayet iyi hafif sekiyo sadece oda normal alçı kısa süre kalınca zayıflamada olmamış valla arkasından koşasim geldi bu olay beni baya şaşırttı arada uğrarım dedi sana iyi dedim Dr araştırmış baya ortapedi olarak çok iyimiş paylaşmak istedim tedavi şekli ve Dr farkı tabiki farklı bende hemen önüme gelen acile gidip ameliyat oldum o gün bu gün 65 gün oldu Dr hala görmedim gecmiş olsun herkese nasip kısmet diyelim



    Kardes benim 2 gun once asil tendomum koptu ve ameliyat icin doktor arastiriyorum bu yazinda belirttigin gungoren hastanesindeki doktorun bilgileri varmi sende verebilirsen cok sevinirim anladigim kadariyla alaninda cok basarili




  • Kardeşim msj yeni gördüm hala ameliyat olmadıysan yarın öğrenim yazim güngören hastanesi dedi ama öğrenim yarın istersen ayrıca ben samatyada oldum sorunum yok çok şükür facede aşil tendonu kopanlar diye gurup var ordan yazarasan benim isim ferhat arkadaşlar yardımcı olacaktır bende herkonuda gecmiş olsun 7 ay oldu benım ufak tefek sıkıntı hariç iyimin çok şükür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marko58

    Kardeşim msj yeni gördüm hala ameliyat olmadıysan yarın öğrenim yazim güngören hastanesi dedi ama öğrenim yarın istersen ayrıca ben samatyada oldum sorunum yok çok şükür facede aşil tendonu kopanlar diye gurup var ordan yazarasan benim isim ferhat arkadaşlar yardımcı olacaktır bende herkonuda gecmiş olsun 7 ay oldu benım ufak tefek sıkıntı hariç iyimin çok şükür
    MERHABA ARKADAŞLAR,

    AŞİL TENDONU KOPMASI BENİM BAŞIMA 24.10.2013 TARİHİNDE DAHA YENİ ANLIYACAĞINIZ ÜZERE MALUM HERKES GİBİ HALI SAHA MAÇINDA ÇOK FENA Bİ AĞRI HİSSETTİM KENDIMI YERDE BULDUM.
    1 GÜN SONRA ÖZEL HASTANEYE GITTIM DOKTOR EMAR İSTEDİ TENDON KOPMUŞ HEMEN AMELIYAT ETMEM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ DOKTORDAN 1 GÜN ZAMAN İSTEDİM ÜZERİNE Bİ DE AZAR İŞİTTİK 1 GÜN SONRA SENİ AMELIYATA ALMAM GİBİ LAFLAR ÇIKTI DOKTORUN AĞZINDAN NEDE OLSA ÖZEL HASTANE DOKTOR BİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN YAPMIŞ OLDUĞU Bİ TAVIR NEYSE ORDAN AYRILDIM BALTA LİMANI KEMIK HASTANESİNE GİTTİM ORDADA EMAR ÇEKİLDİ 4-5 TANE DOKTOR GELDİ TENDONUN TAM KOPMADIĞINI 1 AYLIK Bİ SÜREÇTE ALÇI İLE TEDAVİ EDEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER BENIM AKLIM DOKTORLARIN BU İZLENİMİNDEN SONRA İYİCE KARIŞTI.ALÇIYA ALDILAR VE EVE GELDIM.

    1 GUN SONRA DEVLET HASTANESİNE GİTTİM Bİ TANIDIĞIMIN VASITASIYLA TANIDIK Bİ DOKTOR VARMIŞ ONUNLA GÖRÜŞMEK İÇİN EMAR CDSİNİ GÖTÜRDÜM HEMEN AMELIYAT DEDİ 2 SAAT İÇİNDE AMELIYATIMI GERÇEKLEŞTİRDİLER 8 DİKİŞ ATILDI.1 GÜN HASTANEDE KALDIM DOKTOR 2 AY UZUN BACAK ALÇISI 1 AY KISA BACAK ALÇISI KALICAK DEDİ BU SÜREÇ BANA ÇOK UZUN GELDİ MORALİM ÇOK BOZULDU.

    AMELIYAT OLALI 27 GÜN OLDU DİKİŞLERİM 23 GÜNDE ALINDI ARALIĞIN 18 DE KISA BACAK ALÇISINA ALICAK DOKTOR ROM WALKER BOTLARDAN ÖNERDİ ALÇI YERINE ONUDA YAPABİLİR DEDİ SENTETİK ALÇI VAR ŞUAN AYAĞIMDA UZUN BACAK ALCISINI CIKARMAYA GITTIGIMDE 1 AYLIK SÜRECİ BOTLA GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM DAHA RAHAT EDERİM DİE DÜŞÜNÜYORUM.DOKTOR 3 AYLIK Bİ BEKLEME SÜRECİ VERMESİ CANIMI SIKTI BU SİZCE NORMALMİDİR ????




  • arkadaşlar merhaba,

    maalesef ben de aynı kaderi paylaştım sizlerle..

    10.11.2013 tarihinde halı sahada çok da ciddi olmayan bir maç sırasında sol bacağımın arkasından şiddetli bir ses geldi ve yere düştüm. birisi vurdu zannederek arkama döndüm ve kim vurdu bana dedim ancak yanımda hiç kimsenin olmadığını gördüm. bir arkadaşım aşil tendonun kopmuş olabilir dedi. bunun üzerine yakındaki bir devlet hastanesinde acile gittim daha doğrusu götürüldüm karga tulumba. oradaki sözüm ona doktor 2 röntgen çekti ve ciddi bir şeyin yok deyip ağrı kesici ve kas gevşetici ilaç verip gönderdi beni 3-4 güne bir şeyin kalmaz diyerek.

    ertesi gün o acıyla ben işe gittim ve ayağımın üzerine zorlanarak basmaya çalıştım. bir şeyim yok ya nasıl olsa !!! akşam saatlerinde ayak davul gibi şişti ve bilek çevremde şiddetli morarma olmaya başlayınca (ağrı da azalmadı bilakis arttı) ertesi gün yani 12.11.2013 te özel bir hastanede acil servisinden giriş yaparak durumumu anlattım. derhal ultrason ve akabinde MR çekildi ve sonuç!!! AŞİL TENDON TOTAL RÜPTÜR!!! bulgusu ile acil ameliyat önerildi...

    acaba ameliyatsız olur mu inancıyla kendi doktoruma da göstermek için raporlarımı ve filmlerimi aldım ve 13.11.2013 tarihinde bir kez daha muayene oldum.. sonuç aynı...aşil tendon total rüptür 4.8 cm açılma..ve acil ameliyat..

    14.11.2013 te ameliyat oldum. 16.11.2013 te taburcu oldum. ayak şu an dize kadar alçıda. 28.11.2013 te dikişlerim alınacak..

    Allah kimsenin başına vermesin...İnsanın yaşayabileceği en kötü şey değil elbette ama yaşayan bilir çok zor bir süreç ki ben daha başındayım..

    ilk duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki... ameliyat vs en kolay tarafı olayın.. daha şimdiden olay üzerinden 15 gün geçti ve hala evdeyim dışarı çıkamıyorum. daha da 10 günüm var ilk alçının çıkmasına..

    40 yaşındayım, 2 çocuğum var ve eşimden Allah razı olsun şu an bir de ben varım başında..

    forumları okudukça gerçekten çok üzülüyorum bu kadar uzun zamanlı tedavi gerektiren bir sakatlık yaşamış olmama.

    Ama elden bir şey gelmiyor, yaşanacak varsa yaşayacağız yazılanı..

    Kendi işimi yapıyor olmamdan dolayı hem iyi hem de sıkıntılı yaşıyorum bu süreci..(kendi işini yapanlar anlar beni)

    Bugün itibariyle kısmen ağrım oluyor ancak ciddi bir sıkıntı yok acı anlamında.. Koltuk değnekleri ile evde hareket edebiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı kısmen görebiliyorum.. buna da şükür..

    yaptığım araştırmalara göre belli bir şeye bağlanamıyor aşil tendon rüptürleri (kilo, antrenmansızlık, ısınmadan hareket etme, daha önceden alınan mikro travmalar hepsi bir sebep olabilir)..

    Youtube da David beckham ın sakatlanma anı var.. adam orta sahada hiçbir zorlanma yokken koparıyor aşili..

    Kobe Brynt, Mehmet Okur vb sporcuların ham oldukları söylenemez herhalde..(bunlar da koparmış aşili..)

    Sevindirici olan şu ki Elvan Abeylegesse de koparmıştı ve Avrasya maratonu koştu, 42 km.. yani demek ki iyileşeceğiz..

    dikişlerin alınması sonrası yine durum paylaşacağım ilgilenen ve ihtiyacı olanlar için..

    ben de benden ileride olanlardan bilgi almak isterim bu konuda..

    Allah herkese şifa versin..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugursefik

    arkadaşlar merhaba,

    maalesef ben de aynı kaderi paylaştım sizlerle..

    10.11.2013 tarihinde halı sahada çok da ciddi olmayan bir maç sırasında sol bacağımın arkasından şiddetli bir ses geldi ve yere düştüm. birisi vurdu zannederek arkama döndüm ve kim vurdu bana dedim ancak yanımda hiç kimsenin olmadığını gördüm. bir arkadaşım aşil tendonun kopmuş olabilir dedi. bunun üzerine yakındaki bir devlet hastanesinde acile gittim daha doğrusu götürüldüm karga tulumba. oradaki sözüm ona doktor 2 röntgen çekti ve ciddi bir şeyin yok deyip ağrı kesici ve kas gevşetici ilaç verip gönderdi beni 3-4 güne bir şeyin kalmaz diyerek.

    ertesi gün o acıyla ben işe gittim ve ayağımın üzerine zorlanarak basmaya çalıştım. bir şeyim yok ya nasıl olsa !!! akşam saatlerinde ayak davul gibi şişti ve bilek çevremde şiddetli morarma olmaya başlayınca (ağrı da azalmadı bilakis arttı) ertesi gün yani 12.11.2013 te özel bir hastanede acil servisinden giriş yaparak durumumu anlattım. derhal ultrason ve akabinde MR çekildi ve sonuç!!! AŞİL TENDON TOTAL RÜPTÜR!!! bulgusu ile acil ameliyat önerildi...

    acaba ameliyatsız olur mu inancıyla kendi doktoruma da göstermek için raporlarımı ve filmlerimi aldım ve 13.11.2013 tarihinde bir kez daha muayene oldum.. sonuç aynı...aşil tendon total rüptür 4.8 cm açılma..ve acil ameliyat..

    14.11.2013 te ameliyat oldum. 16.11.2013 te taburcu oldum. ayak şu an dize kadar alçıda. 28.11.2013 te dikişlerim alınacak..

    Allah kimsenin başına vermesin...İnsanın yaşayabileceği en kötü şey değil elbette ama yaşayan bilir çok zor bir süreç ki ben daha başındayım..

    ilk duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü sanki... ameliyat vs en kolay tarafı olayın.. daha şimdiden olay üzerinden 15 gün geçti ve hala evdeyim dışarı çıkamıyorum. daha da 10 günüm var ilk alçının çıkmasına..

    40 yaşındayım, 2 çocuğum var ve eşimden Allah razı olsun şu an bir de ben varım başında..

    forumları okudukça gerçekten çok üzülüyorum bu kadar uzun zamanlı tedavi gerektiren bir sakatlık yaşamış olmama.

    Ama elden bir şey gelmiyor, yaşanacak varsa yaşayacağız yazılanı..

    Kendi işimi yapıyor olmamdan dolayı hem iyi hem de sıkıntılı yaşıyorum bu süreci..(kendi işini yapanlar anlar beni)

    Bugün itibariyle kısmen ağrım oluyor ancak ciddi bir sıkıntı yok acı anlamında.. Koltuk değnekleri ile evde hareket edebiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı kısmen görebiliyorum.. buna da şükür..

    yaptığım araştırmalara göre belli bir şeye bağlanamıyor aşil tendon rüptürleri (kilo, antrenmansızlık, ısınmadan hareket etme, daha önceden alınan mikro travmalar hepsi bir sebep olabilir)..

    Youtube da David beckham ın sakatlanma anı var.. adam orta sahada hiçbir zorlanma yokken koparıyor aşili..

    Kobe Brynt, Mehmet Okur vb sporcuların ham oldukları söylenemez herhalde..(bunlar da koparmış aşili..)

    Sevindirici olan şu ki Elvan Abeylegesse de koparmıştı ve Avrasya maratonu koştu, 42 km.. yani demek ki iyileşeceğiz..

    dikişlerin alınması sonrası yine durum paylaşacağım ilgilenen ve ihtiyacı olanlar için..

    ben de benden ileride olanlardan bilgi almak isterim bu konuda..

    Allah herkese şifa versin..
    arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silvaren -- 16 Aralık 2013; 12:18:34 >




  • Çok gecmis olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1CD3AB5A

    Çok gecmis olsun
    Arkadaşlar 52 günde alçıdan kurtuldum şuan doktorum rom walker bot verdi,2 gün sonra bi değeneği bırakmamı söyledi 2 gün sonra öteki değeneğide bırak yürü dedi rom walker botla ama fizik tedaviyle ilgili bişy söylemedi bu sakatlığı yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilirmi bu konuyla ilgili fizik tedavi ile tendonu gerdirmem gerekmiyormu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silvaren

    Arkadaşlar 52 günde alçıdan kurtuldum şuan doktorum rom walker bot verdi,2 gün sonra bi değeneği bırakmamı söyledi 2 gün sonra öteki değeneğide bırak yürü dedi rom walker botla ama fizik tedaviyle ilgili bişy söylemedi bu sakatlığı yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilirmi bu konuyla ilgili fizik tedavi ile tendonu gerdirmem gerekmiyormu ?

    Alıntıları Göster
    26 Haziran 2013 Çarşamba günü aşilden ameliyat oldum.92 gün uzun ve kısa olarak alçıda kaldı. Çekmeyen bilmez arkadaşlarım . Öncelikle moralinizi yüksek tutun. Sabırdan başka bir şey çare değil. Eylül 24 te alçılarım çıktı ayağım kazık gibi olmuştu. hareket kabiliyeti kalmamıştı.2 hafta fizik tedaviye gittim. egzersileri yaptım evde çalıştım. bugün itibarıyla şişmelerim hala oluyor. Ayağım tam anlamıyla harekete etmiyor . yine de çok şükür . 1 yılı alabileceği hatta geçebileceği bile söylendi. Tekrar hepimize geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeruslu06

    26 Haziran 2013 Çarşamba günü aşilden ameliyat oldum.92 gün uzun ve kısa olarak alçıda kaldı. Çekmeyen bilmez arkadaşlarım . Öncelikle moralinizi yüksek tutun. Sabırdan başka bir şey çare değil. Eylül 24 te alçılarım çıktı ayağım kazık gibi olmuştu. hareket kabiliyeti kalmamıştı.2 hafta fizik tedaviye gittim. egzersileri yaptım evde çalıştım. bugün itibarıyla şişmelerim hala oluyor. Ayağım tam anlamıyla harekete etmiyor . yine de çok şükür . 1 yılı alabileceği hatta geçebileceği bile söylendi. Tekrar hepimize geçmiş olsun.

    Alıntıları Göster
    converse ayakkabının ileride aşil tendonu sorunlarına yol açtığına dair bi cümle okudum, google'da araştırırken bu konuyu bulmuş oldum.

    o olayı yaşayanlar için cümleten geçmiş olsun... halı sahada deli gibi depar atarım, bazen hiç ısınmadan. demek ki dikkatli olmam gerekiyormuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternal soul

    converse ayakkabının ileride aşil tendonu sorunlarına yol açtığına dair bi cümle okudum, google'da araştırırken bu konuyu bulmuş oldum.

    o olayı yaşayanlar için cümleten geçmiş olsun... halı sahada deli gibi depar atarım, bazen hiç ısınmadan. demek ki dikkatli olmam gerekiyormuş.

    Alıntıları Göster
    ALLAH bu sakatlığı yaşayan ve yaşayacak tüm kardeşlerime şifalar versin yaş 51 21 şubat ta iş yerinde boşluğa düşmem sonucu adını bile duymadığım bu kaza başıma geldi 27 şubat ta ankara çankaya da nasip olursa ameliyatım var işin kötüsü py pass lı olmam bir de işlerimin tam yoğun olduğu dönem taahütlerim var sözlerim var bitirilecek işlerim var vs vs ALLAH diğerlerine verdiği şifa yı ve sabrı benden esirgemesin dualarınıza ihtiyacım var




  • anadolulu1 kullanıcısına yanıt
    Ameliyattan çıktım 12 de girdim 13,30 ameliyat bitmiş
    14:30 da odama aldılar Allah razı olsun emegi geçenlerden razı olsun diz alti alçı yapmışlar Dr 15 gun alciyi alacağız dedi bıçakla kesilir gibi kopmuş
  • 15 gun sonra alçı kırılacak imiş tabii hoca nin kararı ile hoca niyetini söyledi o zaman Bot giydirecek mis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolulu1 -- 4 Mart 2014; 9:48:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kajmerian

    hocam bende esnek düz taban hastalığı var bugün fark ettimki yokuş çıkarken çok yoruluyorum özellikle aşil tendonları çok kasıldı ve gerçekten zorlanarak çıktım. bu tendonların veya kasları güçlendirmek için nasıl egzersizler yapılabilir ? bu arada geçmiş olsun

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Öncelikle tüm arkadaşlara geçmiş olsun. 38 yaşındayım ve ben de 3 hafta önce aşil tendonu kopan insanlar içine katıldım.
    15 Şubat 2014 sabahı basket oynarken aşil tendonum koptu. Topla beraber basit bir adım atmak üzereyken baldırmda bir vurma hissi oldu ve bir ses duydum. Daha önce duyduğum hikayelerden aşil tendonumun koptuğunu o an anladım ve arkadaşlarımdan beni hemen hastaneye götürmelerini istedim. (Kopma olayı daha çok ısınmadan ani hareketler yapıldığında oluyormuş. Ben maçtan önce ısınmıştım ve maçın sonuna yaklaşmıştık. :) )

    Amerikan Hastanesine gittik. Doktor muayenede aşil tendonumun koptuğunu onayladı. %100 kopma gibi gözüktüğünü ama kesinlik kazanamsı için MR çektirmemi istedi. MR sonucu geldiğinde de öğleden sonra hemen ameliyata alabileceğini söyledi. Tendon koptuktan sonra geriye doğru kaçıyormuş. Ne kadar erken ameliyat olunursa ameliyat o kadar basit geçiyormuş. Onay verdim ve ameliyat olmak üzere beklemeye başladım. Beklerken internette bu konuyla ilgili yazıları okumaya başladım. Bu formu okurken bahsedilen diz üstü, uzun süreli alçıları duyunca oldukça moralim bozuldu. Ameliyata girmeden önce doktora alçı olayını sordum. Alçı yapmayacaklarını sadece ameliyat sonrası bir bot giyeceğimi söyledi. Biraz rahatladım. Bu sakatlığı ben bu yazıyı yazdıktan sonra yaşayacak arkadaşlar için söyleyebileceğim tek olumlu şey bu :)
    Tendonları bağladıkları dikiş teknolojisi çok gelişmiş. Çok fazla yüklenmediğin sürece dikişler kopmazmış. Bu yüzden artık alçıya gerek yokmuş.

    2 gün hastanede yattıktan sonra botumu getirdiler ve deynekle yürümeyi öğrettiler. Botla beraber fazla yüklenmeden yere basabileceğimi söylediler ancak bir süre buna cesaret edemedim. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktor botla beraber yere daha fazka yüklenmem konusunda beni cesaretlendirdi. O günden sonra daha rahat yürümeye başladım. Ameliyat sonrası 2. hafta dolduğunda bu kez dikişleri aldımak için gitttim. Doktorum 6.haftam dolduğunda gelmemi istedi. Ben 6 hafta sonra bottan kurtulacağımı umut etmiştim. Anck doktorun söyledği kontrol edip, durumua göre botun tabanının alçatacakmış.

    Gerçekten çok zor bir sakatlık. Duyduğum ve okuduğum hikayelere göre nomal hayata dönmek en az 3 ayı buluyormuş. Sonrasında tam iyileşme 6 aydan önce olmuyormuş. Ben daha 3. haftadayım, bacağımda gözle görülür bir incelme oldu bile.

    Ama yukarıdaki hikayelere göre şimdiki teknoloji sayesine durumum çok daha iyi.
    Dün, yani 08/03/2014 günü ameliyetın 3. haftası doldu. Şu an kimseye muhtaç olmadan kendi işlerimi halledebiliyorum. Gerektiğinde ev içinde kısa mesafeleri deyneksiz bile yürüyebiliyorum. (Tabi ayağımdaki o koca botla.) Botu her zaman giymek durumunda değilim. Yatarken yada otururken çıkartıyorum. Böylece kaşınma, terleme gibi dertler olmuyor.
    İlerleyen sürecei tekrar paylaşırım....




  • ae75 A kullanıcısına yanıt
    paylaşımların için teşekkür ederim ben sizden bir hafta geriden gidiyorum galiba ayın 14 ünde benim de alçılar çıkacak bot giyeceğiz galiba ama gerçekten çok zor bir sakatlık allah kimseye vermesin hele işi benim gibi yoğun olan hele tam da işimin tam yoğun olduğu dönem en zoru oldu tüm işlerimi evden telefonla halletmeye çalışıyorum yine memur vs olanlar benden daha rahat olur galiba allah yardım etsin tüm bu sakatlığı yaşayan arkadaşlara ae75 arkadaş ileri dönemler de yaşadığın tercübeleri paylaşırsan sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anadolulu1

    paylaşımların için teşekkür ederim ben sizden bir hafta geriden gidiyorum galiba ayın 14 ünde benim de alçılar çıkacak bot giyeceğiz galiba ama gerçekten çok zor bir sakatlık allah kimseye vermesin hele işi benim gibi yoğun olan hele tam da işimin tam yoğun olduğu dönem en zoru oldu tüm işlerimi evden telefonla halletmeye çalışıyorum yine memur vs olanlar benden daha rahat olur galiba allah yardım etsin tüm bu sakatlığı yaşayan arkadaşlara ae75 arkadaş ileri dönemler de yaşadığın tercübeleri paylaşırsan sevinirim
    Arkadaşlar ameliyatın üzerinden 4,5 ay geçti alçıdan kurtulalı 2,5 ay oldu ayağımı eskısı gıbı haka kullanamıyorum amelıyat ve bılek bölgesinde şişikler hale devam ediyor tendonta gerilmeler oluyor tek ayağımın üstüne hala yükselemiyorum güç alamıyorum sanırım düzelmesi uzun bı zaman daha alıcak herkese geçmiş olsun.amelyat olan arkadaşların sabırlı olması lazım çok zor bi dönemdeler allah yardımcıları olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: silvaren

    Arkadaşlar ameliyatın üzerinden 4,5 ay geçti alçıdan kurtulalı 2,5 ay oldu ayağımı eskısı gıbı haka kullanamıyorum amelıyat ve bılek bölgesinde şişikler hale devam ediyor tendonta gerilmeler oluyor tek ayağımın üstüne hala yükselemiyorum güç alamıyorum sanırım düzelmesi uzun bı zaman daha alıcak herkese geçmiş olsun.amelyat olan arkadaşların sabırlı olması lazım çok zor bi dönemdeler allah yardımcıları olsun

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba, durumumu anlatayım yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim..
    7-8 ay öncesine kadar havaalanında staj yapıyordum sürekli evrak işleri iç hatlar dış hatlar geziyordum yani baya yürüyordum. Tabi ayağım alçak topuklu ayakkabıya alışık değil bi süre tiger ayakkabı giydim biliyorsunuz çok alçak bir ayakkabı, normalde hep yüksek topuklu spor ayakkabı giyerim ve severim.. O ara topuğum ve biraz üstünde arada sırada ağrı hissediyordum ama yürümeme engel olacak birşey değildi hemen gelip geçiyordu bir gün ağrıdı baya havalimanı doktorumuza göründüm.. O da krem ve bandaj yaptı alçak topuklu ayakkabı giyme falan dedi.. Neyse 3-4 ay geçti bir şey yoktu ayağımda sanırım geçti. Sonra halısaha maçları yaptık sürekli 4-5 maç yaptıktan sonra sanırım tekrarladı neyse sonra doktora gittim yine aynı tarz krem ve topuk yükseltici verdi.. Kullandım bir süre sonra şiddetli bir ağrım olmadı 10sn lik geçici bir ağrı oluyordu bazen, bazen de hiç ağrı olmuyordu normal koşacak gibi hissediyordum kendimi.. Neyse yine bir süre geçti yürümem de bir sıkıntı yok çok nadir ağrı olup geçiyordu ama ben futbolu basketbolu özledim ve 1.5 ay önce tekrar doktora gittim bu sefer başka doktor bir defalık kortizon iğnesi verdi yanında 2 ilaç verdi, kortizon iğnesini araştırdım ve korktum gerçekten o iğnenin içeriğinden anlatanların yorumlarından vs.. ama ilaçları kullandım krem vs. Şimdi de durumum aynı bazen koşuyorum bişey hissetmiyorum bazende hafif ağrı oluyor ama şişlik falan yok özellikle yüksek topuklu ayakkabı giyince çok rahatım.. Sizce bir yırtık kopma ameliyatlık durum olabilir mi merak ediyorum.. Bu hastalığı olanlarada acil şifalar diliyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: silvaren

    Arkadaşlar ameliyatın üzerinden 4,5 ay geçti alçıdan kurtulalı 2,5 ay oldu ayağımı eskısı gıbı haka kullanamıyorum amelıyat ve bılek bölgesinde şişikler hale devam ediyor tendonta gerilmeler oluyor tek ayağımın üstüne hala yükselemiyorum güç alamıyorum sanırım düzelmesi uzun bı zaman daha alıcak herkese geçmiş olsun.amelyat olan arkadaşların sabırlı olması lazım çok zor bi dönemdeler allah yardımcıları olsun

    https://www.facebook.com/groups/364637380312980/
    buraaya yazarsan daha iyi olur




  • BENİMDE KOPTU HALI SAHA YAŞ 37 KAN GRUBU 0 RH - VE SOL AYAK ERKEK YARIN DOKTORA GİDECEĞİM
  • Herkese merhaba, hepinize geçmiş olsun
    Benim yaklaşık 1 ay önce aşil tendonum kopmuş:(( önümüzdeki hafta operasyon geçireceğim. Gecikmiş aşil tendonu ameliyatı olan arkadaşlar varsa yorumlarınızı rica ediyorum.
    Ayrıca İzmirde önerebileceğiniz doktorları yazarsanız sevinirim......
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.