Şimdi Ara

Artık karar veremeyecek durumdayım,ustalardan-kullanıcılardan yardım istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    İyi forumlar.
    1 aydan beri evimde LG 47 LW 5500 smart tv var. Tviyi almadan evvel de çok araştırmıştım,DTS seslerde çalışmadığını bilerek bu TVyi tercih ettim "iyi ki etmişim-çok memnunum" neyse gelelim işin aslına artık keyifle film izlemek,belgesel izlemek istiyorum ancak elimdeki 1080P filmlerin codecleri DTS olduğu için malesef izleyemiyorum.

    Sizlere sorularım - taleplerim şu şekilde olacak ;

    1- OS sorusu ?
    Linux - Mac - Android vs...
    Gönlümde Android olması yatıyor çünkü birçok güzel - kaliteli programları var "HTC mobil tel var bende o yüzden Android sevimli geliyor."ancak DARK marka android box ları inceledim bazı arkadaşlar bırak 1080P filmleri izlemeyi MP3 dinlerden bile cihazın resetlendiğini ve kesinlikle DARK markasından uzak durmamızı yazmış.

    2- Dahili Wİ-Fİ olması.
    LW5500 serisinde dahili wifi yok aparat almak gerekmekte. LG servislerde 150-200 TL arasında olduğu söyleniyor gidip sormadım.Cihazda dahili wifi olması bu problemimi de çözecektir. Burada şöyle bir sorum da olacak işletim sistemi android olması durumunda çeşitli web browser programları yükleyerek nette dilediğim gibi dolaşabileceğim? eğer android olmazsa web bağlantım nasıl olur? TV de web browser yok YOUTUBE TWITTER GOOGLE MAPS vs. şeklinde program olarak var.

    3- 3D ISO dosyalarını okuması. Aynı zamanda bu işlevi olan media player DVD-VCD de çalıştırabilir mi? Yoksa harici DVD player bağlamam mı gerekir?

    4- USB bağlantısı ile media player cihaza "işletim sistemine göremi değişir?" wireless mouse-klavye bağlayabilir miyim?

    5- en önemlisi DTS sesleri ve diğer ses codeclerini çözebilmeli.

    6- Harici disk - 2,5' ya da 3,5' bağlantısı seçenekleri olması.

    7- DLNA özelliği olması.

    8- DH forumlarında oldukça araştırdım gezdim. Genel olarak markalar modeller şu şekilde belirginleşiyor sanki;

    HIMEDIA 910A

    HIMEDIA 910B

    EGREAT modelleri

    PHILIPS HMP3000

    ONKYO - fiyatı yüksekmiş

    DENON - fiyatı yüksekmiş

    POPCORN

    bir de CHIP dergisinin media player araştırmasında öne çıkan markalar LG ve PHILIPS miş.

    arkadaşlar lütfen yorumlarınızı paylaşmanızı bekliyorum.


    Şunlar nasıl acaba?


    http://www.teknobiyotik.com/dark-mini-mania-2-1080p-mkv-h-264-halfsbs-3d-7-1-dts-dolby-ses-internet-bluray-iso-medya-oynatici.html
    http://www.teknobiyotik.com/outlet/dark-media-mania-full-hd-3-5-sata-hdd-network-mkv-dts-media-player-outlet.html
    http://www.teknobiyotik.com/outlet/dark-record-mania-kayitli-full-hd-truehd-mkv-dts-7-1-hd-media-player-outlet.html
    http://www.hepsidijital.com/Egreat-R6S-Network-Destekli-3D-Medya-Oynatici_281471.html#0
    http://www.hepsidijital.com/Himedia-HD900A-3D-Media-Player_275985.html#0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rowdyseqo -- 3 Temmuz 2012; 11:35:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok geniş bir yelpazede talepleriniz olsa bile verdiğiniz listedekiler çok da bunların kapsamına girmiyor. En azından hepsini karşılaması değil de büyük bölümünü zaten karşılıyorlar.

    Ayrıca bütün bu özelliklerin skalasını barındıracağını düşündüğünüz marka ve model listenizde yeryüzünün en çok tercih edilen ve kullanılan marka ve modelinin olmaması ise çok manidar ve üzücü!!!

    Western Digital WD TV Live tabii ki. Senelerdir kullanıyor, güncellemesini de yaptığınız anda iki tane HDD destekli ve HD çıkışlı, bir çok ses çıkışlı bi cihaz ile sorunlarınızdan kurtulmamanız mümkün değil.

    Hala tereddütte iseniz DH forumunu tekrar kontrol edin çünkü bakıp da göremediğiniz cihaz asıl bu...

     Artık karar veremeyecek durumdayım,ustalardan-kullanıcılardan yardım istiyorum.


    DTS desteği var. Ayrıca çok sağlam, hafif, hesaplı, ISO destekli, Wifi destekli, internet destekli ve diğer bütün ayrıntılar için bu incelemeyi okumanız kafi.

    http://www.scroll.com.tr/28009/western-digital-wd-tv-live/

    Fiyat 280 civarı. HUB versiyonunu tercih etmem, USB girişlerinden biri önde, çirkin duruyor iki HDD bağlayacaksanız ayrıca bu kadar teferruata gerek yok bu model hepsine yetiyor.


    ---------------------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Temmuz 2012; 14:50:13 >




  • İstekler bence HTPC yi işaret ediyor.
  • Günün İncelemesi: Western Digital WD TV Live
    Yazan: Scroll | 20 Aralık 2010 Pazartesi



    Her geçen gün daha fazla insan verilerini dijital ortama taşıyor. Özellikle taşınabilir HDD’lerin popüler olmasıyla artık insanlar ihtiyaç duydukları herşeyi bu cihazlarda saklamaya başladı.

    DVD ve Blu-Ray hala güncelliğini korusa da bilgileri dijital olarak saklamak daha ucuz ve pratik. Dolayısıyla artık filmleri izlemek için bir bilgisayar ya da medya oynatıcıya ihtiyacınız var.

    HDD ürünleriyle tanıdığımız Western Digital, bu ürünleriyle uyumlu medya oynatıcılar da üretiyor. Bugün inceleyeceğimiz ürün HD desteğine sahip olan WD TV Live.

    WD TV Live, daha önce incelediğimiz Toshiba StorE TV’nin aksine bir HDD barındırmıyor. Bu ürün sadece işin oynatma tarafında yoğunlaşmış durumda. USB bağlantısı, network ve internet bağlantısı ile WD TV Live üzerinden içeriklerinizi HDTV’nizde oynatabilirsiniz.

    WD TV Live, popüler formatların tümünü destekliyor;

    Ses – MP3, WMA, OGG, WAV/PCM/LPCM, AAC, FLAC, Dolby Digital, AIF/AIFF, MKA

    Fotoğraf – JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG

    Video – MPEG1/2/4, WMV9, AVI (MPEG4, Xvid, AVC), H.264, MKV, MOV (MPEG4, H.264),MTS, TP, TS Playlist PLS, M3U, WPL Subtitle -SRT (UTF-8), SMI, SUB, ASS, SSA

    Surround ses için bir ses receiver’ına ihtiyaç duyuluyor.

    WD TV Live’ın üzerinde yer alan çıkışlar ise; Ethernet, HDMI 1.3, kompozit video, komponent ses, 2 adet USB ve optik ses çıkışı. USB girişlerine bağlanan 2 cihaza simultane olarak erişilebiliyor.

    WD TV Live, oldukça küçük ve hafif bir ürün. Bu konuda yeni Apple TV ile direk rakip olarak nitelendirebiliriz. Tabi Apple TV’nin Türkiye’de bir pazarı bulunmadığını düşünürsek WD TV Live ülkemiz için rakipsiz kalıyor denebilir.

    Ürünün ölçüleri; 125,5mm(G) x 100mm(D) x 40mm. Ağırlığı ise 303 gram. Dolayısıyla kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz.

    WD TV Live, zengin bir kutu içeriğine sahip. Kompozit ve komponent kabloları ile birlikte uzaktan kumanda ve güç kablosu kutudan çıkıyor. Kumanda için iki adet pil de konulmuş. Fakat HDMI kabloya yer verilmemesi bir dezavantaj. Çünkü HD içerikler için bir HDMI kabloya ihtiyacınız var.





    Medya oynatıcı bir dahili depolamaya sahip olmadığı zaman bağlantılar oldukça önem kazanıyor elbette. Bu ürün iki adet USB girişe sahip. Bu sayede tak-çalıştır ve depolama cihazları üzerinden içerikler oynatılabiliyor. USB 2.0 girişleri aynı zamanda kablosuz internet bağlantısı network adaptörü takmak için de kullanılabiliyor. Bunun haricinde iPod gibi medya oynatıcılar ve kameralar da direk olarak USB giriş üzerinden bağlanabiliyor.

    Kablosuz internet bağlantısı ile Youtube, Flickr gibi servislere ulaşmak mümkün. Ayrıca DLNA desteği sayesinde kablosuz olarak da cep telefonu ya da televizyon ile bağlantı yapılabiliyor. Tabi bunun için önce bir adaptör satın almanız gerek.

    Ethernet girişi ise network bağlantısı sağlıyor. Bu sayede paylaşım ağınıza bağlanıp içerikleri buradan da yürütebilirsiniz.

    Cihazın ön kısmında iki adet ışık yer alıyor. Bunlar cihazın açık-kapalı konumunu ve USB bağlantısı durumunu gösteriyor. Cihaz üzerinden herhangi bir tuşa yer verilmemiş olması ise bana biraz garip geldi. Çünkü tamamen uzaktan kumandaya bağımlı haldesiniz. Eğer kumandanın başına birşey gelir ya da pili biterse cihazı kontrol etmeniz imkansız hale geliyor.

    WD TV’nin arayüzü oldukça sade. Uzaktan kumanda ile kolayca yönetmek mümkün. Kumanda ise oldukça küçük ve hafif. Malzeme kalitesi biraz düşük olsa da kullanım konusunda bir sorun yaşatmıyor.

    Cihazı kurup çalıştırmak da oldukça kolay. Güç kablosu ve televizyon bağlatısını yaptıktan sonra kullanıma hazır hale geliyor. Hatta HDMI kablosu ile bağlandığınızda bile otomatik geçiş yapılıyor. Bazı cihazlarda HDMI bağlantılar için ne kadar uğraştığımı göz önünde bulundurunca WD TV Live’ın bu konuda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Cihaza herhangi bir USB cihaz bağlandığında içerikleriniz hemen menüde yerini alıyor. 1GB DDR2 RAM sayesinde USB bellek üzerinden bile Full HD filmler sorunsuz bir şekilde oynatılabiliyor. WD TV Live donanımsal açıdan oldukça güçlü.

    İnternet bağlantısı yapmak ise oldukça zor. Ayarlar otomatik olarak algılanıyor fakat hata mesajlarının sebebini bir türlü bulamadık. Bunun sebebi bazı adaptörlerin desteklenmiyor olması olabilir. İnternette yaptığımız kısa bir araştırma ile cihazın Netgear ürünlerini desteklemediğini öğrendik.

    Sonuç:

    WD TV Live, boyutuna rağmen sunduğu özelliklerle benzerleri arasında çok dikkat çeken bir ürün. Oldukça hafif ve küçük olan WD TV Live, rahatlıkla taşınabilecek bir ürün.

    Oldukça güçlü bir donanım sunan cihaz, Full HD filmleri oynatmak konusunda zorlanmıyor. DLNA, network ve Wi-Fi desteğiyle dikkat çeken ürünün kutu içeriğinde HDMI kablo ve USB adaptörü bulunmaması ekstra masraf anlamına geliyor.

    WD TV Live’ı rakipleriyle fiyat açısından karşılaştırdığımızda da 30-40 TL daha pahalı olduğunu görüyoruz. Bizce bu farkı ödemeye değecek bir ürün.

    Puan: 8/10
    Fiyat: 230 TL
    Bilgi için: Western Digital




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.