Şimdi Ara

Arkadaşlar Tempra alıcak birisine ne tavsiye edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tempra alınıcak birine ne tavsiye edersiniz eski bir araba olduğu için sizce arıza çıkarır mı bir de film çekilicek, yeni jant takmayı düşünüyoruz ne tavsiye edersiniz suç mudur sizce?



  • 2.0 motorlari pek tavsiye edilmiyor,karburatorlu olanlari tutuluyormus tek nokta enjeksiyonlu olanlari tupe uyumsuzluk gosteriyormus dijital panelli olanlari ariza actiginda onarimi bayagi tuzluya maal oluyormus...tipo sevdalisi birinden duyduklarim bunlar tempra-tipo kasa yapisi disinda ayni araclar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijital ekrandan korkmayin. Ariza verirse uygun yollu yapanlar var internette bulursunuz. 2.0ie16v cat modelini öneririm. Dijital klima,ABS vs donanimi yüksektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuş serisinden iyidir,, yalnız bunun motor enjeksiyonlu galiba, lpg takılınca sıkıntı yapabilir diye bişey duymuştum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 Mpi yani Enjeksiyonlu versiyonu tavsiye ederim.

    Dijital panel tamiri kolay bir parçadır.

    Eğer bu otomobillere karşı ayrı bi ilginiz ve bilginiz yoksa 2.0 Litrelik motorları tercih etmeyin. Çünkü bu motorlar direk ralli pistlerinden yollara taşınmış motordur. Kullanması profesyonellik ister. Eğer düzgün kullanamazsanız verim alamazsınız.
  • 2000 ie ve mpi motorlu versiyonlarından uzak dur derim parça ve usta sıkıntısı çok yaşarsın sanayiden çıkamazsın.Piyasaları yoktur.
    1.6 karbiratörlünün triger setini 20 tl ye alırken 2000 motorlunun seti sana 150-160 tl ye patlar.
    1.6'ların motoru şahin S ve dogan s-sl-slx kuş serisiyle aynı olduğu için parçaları bol ve çok ucuzdur,teferruatı yoktur.Sürpriz yapmaz,ciğerlidir yolda bırakmaz.
    Tamiri ve bakımı basittir kendinde yapabilirsin.Bilinenin aksine 1.6 karbiratörlü tempralarda beyin falan yoktur,sadece elektronik ateşleme ünitesi vardır ve büyük darbe ve su almadıkça bu parça arıza yapmaz ömürlük diyebilirim yani.Benzer parçadan broadwaylerde de vardır,broadwaylerin ünitesi sıfırı 750 tl iken tempraların ki 450 tl dir.
    Dijital göstergeleri sorunlu falan değildir,çok basit bir sistem üzerine kurulmuştur.Olurda arıza yaparsa TV tamircisine bile ufak işçilik karşılığı yaptırabilirsin,zaten çıkması komple 150-200 tl arası.
    En çok tutulan modelleri Sx-a dır. 4 cam otomatik,hidrolik direksiyon,dijital gösterge,merkezi kilit,ayarlanabilir direksiyon,alarm vs.vs. özelilkleri vardır.Elden kolay çıkartırsın.Beyaz olanını tercih ederseniz satman çok daha kolay olur.
    Alırken büyük kazası var mı ona dikkat et,şase ve direklerde oynama olmasın.Elektrikçiye götür sigorta kutusunu kontrol etsin,tofaş yenisini üretmiyor ve kara borsaya düşmüş durumda neredeyse.Araçta daha önce büyük kısa devre yanma falan olduysa sigorta kutusu bir ihtimal arızalı olabilir yenisi çok pahalı.Motorunda ve şanzımanında da sıkıntı yoksa düşünmeden al derim.




  • Airbag abs olanlari var 10 bine klima vs vs slx ie sanirim bence o paraya alternatifi yok mpi motor sirali lpg olur yakiti fazla ancak gidişi iyi bir motor .2.0dan uzak durmali karburatorlü 1.6danda cikle falan uğrasmasi dert.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 10 sene önce bile acayip masraf açıyordu, 6 ayda kendisinin yarısı kadar para harcamışımdır. Şimdi hiç düşünemiyorum.

    Mesela devridaim pompasını orjinaliyle değiştrmiştim, orjinali bi kaç ay sonra tekrar arızalanmıştı. Hararet yapma, kapak çatlatma, cam motoru arızası, kilit arızası, ne ararsan vardı, 92 model sx idi aracım. 20 küsür araba içinde keşke almasaydım dediğim arabadır.

    O fiyatlarda aile arabası olarak sephia öneririm, 1.5 sene bindim 212 binde sattım sıfır masraf, sıfır sorun idi.
  • buradaki yorumlardan anladigimiz kadariyla acemiye uygun bir arac degil cevremde kime sorsam bir suru masraf etmisler,yakit olarak pek cimri degilmis turkeril dediklerine hak veriyorum forumda onceden kullanmis kisilerde bayagi olumsuz yorumlarda bulunmustu ummadik yerden ariza veriyormus... keyif araci olarak bakilmali

    1.6 mpi ler 8v-16v ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    buradaki yorumlardan anladigimiz kadariyla acemiye uygun bir arac degil cevremde kime sorsam bir suru masraf etmisler,yakit olarak pek cimri degilmis turkeril dediklerine hak veriyorum forumda onceden kullanmis kisilerde bayagi olumsuz yorumlarda bulunmustu ummadik yerden ariza veriyormus... keyif araci olarak bakilmali

    1.6 mpi ler 8v-16v ?

    Tamamen yanlış anlamışsın veya bu forumda olduğu gibi yanlış anlatmışlar. 3 sene SX-AK klimalı modelini kullandım. Bir kere çok ama çok konforlu bir araçtır, uzun yolda ve şehir içinde kesinlikle yormaz. Çok sağlamdır kolay kolay yolda bırakmaz, ben hiç kalmadım. Yakıt tüketimi gayet iyidir. En önemlisi yedek parça ve bakımı çok ucuzdur, sadece yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sigorta kutusu üretimden kalkmıştır sadece çıkma olarak bulunur piyasada. Birde ilginçtir arka cam motorlarının orjinali pahalıdır. Arabanın eksi yönlerine gelirsek alt takımdan çok ses gelir tamiri ucuzdur. Tavsiye ederim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.