Şimdi Ara

arkadaşlar şimdi format atacam acil yardım edermisiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar format attıktan sonra bazı kurulu programları tekrar yüklemek yerine onları kopylamak veya herhangi bişey yapılabilirmiyim? aslında böyle bişey mümkün bildiğim kadarıyla ama nasıl yapılacağı konusunda bilgi yok
    teşekkür ediyorum!



  • kopyalama yaparsanız programlarınız çalışmayabilir, bazı programlar setup ile kurulum gerektirir, ghost ile hdd den image alabilirsiniz daha sonra ihtiyaç duyduğunuzda sistemi restore edersiniz program driver falan kurmaya gerek kalmaz, ama bunun için öncelikle sorunsuz çalışır bir sisteminizin olması gerekir yani ghost şu an işinize yaramayabilir ama daha sonraki formatlarınızda çok işinize yarayacaktır, tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkitrom -- 25 Ocak 2006 19:38:24 >
  • arkadaşım böyle bişey yapman mümkün yapman gereken sadece norton ghost 9 programını edinmen internettede çekebilirisn formatını at sonra herşey yine eski haline gelecek ama ilk önce dediğimprogramdan edinmen lazım ok edindikden sonra bi daha görüşürüz. ok
  • arkadaşlar sağolun ama ghost disketlede alınıyor diye biliyom bu mümkünse yardımcı olurmusunuz nasıl yaparım disketle? norton karışık dendi bana ondan endişeleniyom sağolun
  • formata ne gerek var ozaman
    adamın makinede anormallik var normale döndürmek istiyor :)

    senin dediğini yaparsa aynı anormallikler devam edecektir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: computer_000

    arkadaşlar format attıktan sonra bazı kurulu programları tekrar yüklemek yerine onları kopylamak veya herhangi bişey yapılabilirmiyim? aslında böyle bişey mümkün bildiğim kadarıyla ama nasıl yapılacağı konusunda bilgi yok
    teşekkür ediyorum!



    ADIM ADIM KURULUM
    Adım Adım Windows XP kurulumu

    Adım Adım Windows XP Kurulumu
    Windows XP Home ve Professional versiyonlarının kurulumunun nasıl yapıldığını adım adım görelim.

    Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun.

    Not: Bilgisayar açılırken çıkan ekran sizin bilgisayarınızda biraz farklı olabilir.



    Press any key to boot from CD... mesajını göreceksiniz. Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır. Eğer herhangi bir tuşa basmazsanız bir süre sonra sistem harddiskten boot etmeye çalışacaktır.

    Kurulumdan sonra XP CD-ROM'unu cd sürücüde unutanlar karşılarına tekrar kurulum ekranı gelip şok olmasınlar diye alınmış bir önlem...



    CD-ROM'dan açılış yapılıp kurulum işlemi başladı, karşımıza ilk çıkan yazı:

    Setup is inspecting your computer's hardware configuration...



    Bir bekleme süresinin ardından, Microsoft'un klasik mavi yükleme ekranı geliyor.



    Daha sonra Setup is starting Windows mesajı ve Windows XP Professional Setup yada Windows XP Home Setup ekranı:



    ENTER tuşuna basarak devam edersek:

    Windows XP Licensing Agreement yani yazılım anlaşması geldi. F8 tuşuna basarak geçelim.

    Şimdi önemli bir adıma geldik. Diskin bölümlenmesi ve formatlama işlemi.



    Eğer disk daha önceden kullanılmışsa veya zaten içinde başka bir işletim sistemi yüklü ise, bu ekranda varolan disk bölümü görünecektir. Ya da yukarıda olduğu gibi Unpartitioned space adı altında bölümleme yapılmamış disk alanı görünecektir. Siz duruma göre varolan bölümü(partititon) seçip Enter ile devam edebilir veya Unpartitioned space'i seçip C tuşuna basarak bu alanı bölümleyebilirsiniz. Şu anda yukarıda gözükmüyor ama bu ekranda varolan bir bölümü silme imkanı da var(bu durumda o bölümün içindeki herşey gider ona göre..).

    Ben önce C tuşu ile bölümledim ve Enter tuşu ile devam ettim.
    Bu ekranda ise hangi dosya sisteminin kullanılacağını soruyor.



    Eğer varolan bir disk bölümünü seçip bu ekrana gelmişseniz tekrar formatlamadan o bölümü kullanma seçeneğinizde olacaktır. Böylece o bölümdeki bilgiler de korunmuş olur.

    Bizim ise şimdi iki seçeneğimiz var: FAT veya NTFS.


    FAT Bu dosya sistemi DOS ve W9x'in kullandığı dosya sistemidir. Bu şekilde formatlarsanız, bir DOS disketiyle açtınızda diskinize erişebilirsiniz. Aynı şekilde eğer birden fazla işletim sistemi kullanıyorsanız, mesela bir de W98 yüklü ise, W98 ile açtığınızda bu disk alanını da görüp kullanabileceksiniz.

    İki tane büyük dezavantajı var:

    * Kullandığı dosyalama yöntemi diski 64KB'lık hücrelere bölüyor. Ve bir dosya en azından bir hücreyi kapladığı için, 1KB'lık bir dosya bile oluştursanız diskinizde 64KB yer kaplayacaktır.

    * NTFS sisteminin sunduğu disk ve dizinlere hatta dosyalara erişimin kullanıcı bazında kısıtlanabilmesi özelliğinden mahrum kalacaksınız.

    NTFS DOS disketiyle açınca ve W9x işletim sistemlerinden erişilememesi dışında güvenilir ve XP'nin özelliklerini tam olarak kullanmanıza imkan veren bir dosya sistemi. Bu arada kafanıza belki takılır diye söylüyorum, W9x tarafından erişilemez derken bu ağ üzerinden erişemez demek değil. Aynı makinada birden fazla işletim sistemi varsa bu durum söz konusu olabilir.

    NTFS kullanmanızı öneriyorum ve bende NTFS üzerindeyken Enter ile devam ediyorum.

    Disk formatlanıyor:



    Ve dosyalar CD-ROM'dan diske koplayalanıyor:



    Ve sistem yeniden açılacak...:

    http://www.bilgisayardershanesi.com/wxpins08.gif

    Bilgisayar açıldığında Windows XP ilk defa Graphical User Interface(GUI) - Grafik kullanıcı arabirimi ile açılıyor:





    Bu adımlarda biz hiçbirşeye elimizi sürmüyoruz, çay, kahve, kakao, salep işte ne varsa....:



    Şimdi karşımıza önemli bir adım geldi. Eğer Türkçe dışında bir versiyonu yüklüyorsanız(muhtemelen English olanı..) bu ekranda hem Customize düğmesine tıklayarak Türkiye'yi seçmemiz lazım, hem de Details ile Türkçe klavyeyi seçmemiz gerekiyor.



    İsminizi ve eğer bir kurumda yükleme yapıyorsanız kurum ismini yazın:



    25 haneli Product key'i girin (Windows XP CD-ROM üzerinde-kutusunda yazıyor)



    Ağda da görünecek ve ağ üzerinde her bilgisayarda farklı olması gereken Computer name değerini girin.

    Administrator kullanıcısının şifresini girin, Confirm password karşısına aynı şifreyi tekrar girin:



    Administrator şifresini boş bırakabilirsiniz ama eğer bir şifre girerseniz bu şifreyi kesinlikle unutmayın, yoksa makinayı açamazsınız.

    Date and Time Settings

    Tarih ve saati kontrol edin, gerekiyorsa düzeltin. Time Zone alanında Türkiyenin GMT +2 olan saat dilimini seçin (Athens, İstanbul...gibi bir ismi var).



    Eğer bilgisayarda takılı bir ağ kartı varsa, kurulum işlemi sırasında tespit edilecektir. Bu durumda size altta olduğu gibi Typical settings ile, yani varsayılan ayarlarla birşey sormadan kurulmasını veya Custom settings ile bazı ayarlar yaptırmasını(mesela IP adresini girmek gibi) seçtirecektir. Biz Typical settings'i seçiyoruz, zaten kurulduktan sonra istediğimiz gibi gidip bu ayarları değiştirebiliriz.



    Finalizing installation adımı ile kurulum işlemi devam ediyor, yine çay, kahve, kakao ve sahlep...



    Restart...:



    Ekran çözünürlüğümüzü ayarlayacak. OK



    İnternet üzerinden Microsoft'un web sitesine bağlanmayı deneyecektir. Bu adımı Skip ile geçmenizde hiçbir sakınca yok.

    Administrator özelliğine sahip olacak ilk kullanıcıları oluşturmanız istenecek. Ve XP'nin login ekranı karşınıza gelecektir.



    Eğer kurulum yapılırken sadece bir kullanıcı oluşturulmuş ve onunda şifresi yoksa, bu login ekranı çıkmaz, direkt masaüstü gelir.

    Hadi geçmiş olsun.


    [alıntıdır]



    GOST İÇİN YEDEK ALMAN GEREKİRSE
    Ghost....



    NORTON DOS GHOST NASIL YAPILIR VE KULLANILIR.



    *

    Norton ghost ne işe yarar sorusunu öncelikle açıklayalım. Ghost programı hard diskinizin tamamının veya herhangi bir partitionunun image'ini alır yani kopyalar bu işi de arzu ederseniz sıkıştırarak yapar.



    *

    Örnek olarak; PC'nize Windows kurdunuz, tüm Driverlarınızı tanıttınız, ardından Ofis, Winamp , icq, Antivirüs, Winzip, Winace, ACDSee, TV programlarınızı, download Manager'inizi, Writer programlarını, Firewall'ınızı ve kişisel porgramlarınızı kurdunuz. Sonuç olarak PC'nizi mükemmel bir hale getirdiniz bu sizin yaklaşık en azından 6 saatinize mal oldu. Bir hafta sonra ise PC'nize Virüs bulaştı veya herhangi bir nedenden ötürü Windows çöktü bu durumda eğer Ghost veya alternatifi olan drive image gibi bir program ile aktif partitionunuzun (C:\'nin) image'sini almamışsanız her şeyi yeni baştan kurmanız gerekecektir. Oysa image'niz varsa PC'nizi ilk günkü haline yaklaşık 5 - 7 dakika içinde geriye getirebilirsiniz.



    *

    Win Me ve Win Xp sürümlerinin hard diskinizi sürekli olarak yedekleme ve gerekli olduğu durumda ise bu yedeklemiş olduğu dosyalardan faydalanarak geçmiş tarihli PC'nizin düzgün olarak çalıştığı zamana geri döndürme yetenekleri vardır. Bu fonksiyon kulağa çok hoş gelse de, sürekli yedeklemelere Hard Diskler alan olarak yetişemedikleri için, şişen Hard Diskler nedeniyle bir süre sonra bu fonksiyon kesinlikle istenilmez ve kullanışsız hale gelir. ( Sistem geri yükleme noktaları, kurulan programlara göre değişmekle beraber, 800 MB ile 1 GB üzerinde yer tutmaktadır.)



    Drive image kullanımı daha kolay olan iyi bir programdır. Ghost ise biraz daha karışık olmakla birlikte bünyesinde çok daha fazla özellik barındırır ve bence image'nizi direkt olarak DOS ortamında Writer'iniz aracılığıyla CD'ye alabilmesi hemde bu CD'yi bootable yapabilmesi, programı daha çok üstün kılmaktadır.

    Ondan Sonra Buraya
    Tıklayıp dewam ediyoruz...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.