Şimdi Ara

Arkadaşlar bu arabayı almayı düşünüyorum fikirleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir araba arıyoruz. Gerek fiyatların yükselmesi gerek dürüst davranmayan satıcılar yüzünden hala bir araba bulmuş değilim. Son olarak bu araçta karar kıldım. fiat baravo 2010 model hatasız 85 binde dynamic plus siyah 1.6 multijet 120 beygir
    Sizin de yorumlarınıza danışmak istedim. Başka önerilere de açığım yorumlarınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cand_mag -- 5 Ekim 2014; 9:36:56 >



  • Merhaba sevgili dostum, öncelikle forumda bu modelin üretilmeyeceği haberleri vardı bir ara ancak sonuç n'oldu bilmiyorum, hali hazırda üretiliyorlar.

    Zamanında almak için girişimde bulunmuş ancak son anda değişen ekonomik şartlar sebebiyle alamamıştım. Gelelim konuya:

    Dostum ben aracı beğenmiştim, zaten ithal araç, hatta forumda "haluk23" nickli kullanıcı bir süre kullanmıştı bu aracı ve özellikle alt takım ve yalıtımı hakkında ustasının övgülerinden bahsediyordu.

    Otomatik şanzıman konusunda durumu net olarak bilmiyorum fakat sorunsuz diye biliyorum, malum şu veya bu şekilde karşılaştığımız sorunlara bakınca ister istemez bu konuya da dikkat etmeniz gerektiğini söylemeliyim.

    Satan arkadaşla bir görüşün, devamlı gittiği servis varsa arayın, sorun; alabilirseniz şase veya motor numarasından birisini alıp bir sigortacıya danışın, eğer imkanınız varsa ustalara bir baktırın...

    Eğer bu konulardan bir problem yoksa bana göre alınası bir araç. 2. eli tutmazmış, değer kaybı falanmış gibi konuları düşünüyorsanız o vakit piyasa araçlarından bakmalısınız.




  • cand_mag kullanıcısına yanıt
    Parasını sonuna kadar hak eden, sorunsuz ve oldukça kaliteli bir araçtır, ayrıca 120bg lik multijet şahane bir motor, yaklaşık 8 ay önce babamın fikrini değiştirerek 2 bin tl farkla 2. el 2011 punto yerine 2010 model bravo aldırtmıştım. Aracından o kadar memnun ki başka bir araca iş icabı bindiği zaman bravosunu aradığını söyler hep. Periyodik bakımları dışında servis yüzü görmedi henüz.
  • 36 bin lira verip fiat bravo mu alacaksınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bu araçlarla ilgili pek olumsuz yorum göremedim. o yuzden bu araç kafama yattı gibi. satıcıyla konuştum arabasına kefil olduğunu söyledi. bayramdan sonra kısmetse daha da netleşir. cevaplarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cand_mag -- 5 Ekim 2014; 0:06:04 >
  • İkinci el araç alırken hele bu zamanda gerçekten dikkat etmek lazım ve dostane tavsiye kardeşim: Lafa bakma lütfen, birisi arabasını benzin döküp yakıyordu eğer pert kaydı varsa; bir diğeri 26.650 lira için kendisine güvenmem gerektiğini anlatırken ben uzak kaldım biraz araştırdım ki 1 günde kalkıyor dediği rehin 1 haftada kalkıyormuş, üstelik aracını satmak için galeriye bırakmış verdiğim 250 lira kaporayı da yakıyor...

    Ben bu alım-satım işlerinde acemiyim kardeşim... daha var bunun gibi bazı örnekler, güven ama kendine kardeşim. Adam sağlamdır bilmiyorum, sen de bilmiyorsun. Neyse, sanıyorum ne yapacağını biliyorsun, bana sorarsan araç konusunda kafan karışmasın, millet "piyasan çekiliyor" denilen cruze'ları alıyor 2. elde, sen neden almayasın? Hayırlısı olur umarım.
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Dostane cevabın için gerçekten çok teşekkür ederim. İnsanımız artık o kadar dalavereci olmuş ki nerden kırpsam kardır gözüyle bakıyor. Bu durum satıcılar için geçerli olduğu kadar benim gibi alıcılar için de geçerli. Bundan iki yıl önce satılığa çıkardığım boyasız ve liftte kaldırıp bakan ustaların da gerçekten şaşırdığı derecede temizlikteki 94 şahine 6,500 lira istemiştim ki aldığım fiyattan satmak istedim. Adam baktı baktı baktı bana göre cidden komik bir rakam teklif edip uzaklaştı. Bende 6,350'ye bir arkadaşıma satmıştım en azından bildiğim bir insan eşiyle dostuyla binsin dedim ve verdim. Şimdi aynı arabalar için 10,11 hatta 12 bin lira ve de alınıyor.

    Kısacası Türkiye'de gerek para politikaları gerek siyaset gerek bilmem ne sebeblerden ötürü otomobil piyasası öldü ve canlanacağını da düşünmüyorum...
  • aracın km biraz fazla. eğer ilk kullanıcıdan alıcaksanız hadi neyse de. en geç iki seneye 100 bin. bu motorlar triger kayışlı. o da masraf açacak. 50 bin km altında bulun bence. bi de bu vites pek konforlu değil bilesiniz. vites geçişlerinde sarsar. bi deneyin vitesi belki sizi rahatsız etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 75hp

    aracın km biraz fazla. eğer ilk kullanıcıdan alıcaksanız hadi neyse de. en geç iki seneye 100 bin. bu motorlar triger kayışlı. o da masraf açacak. 50 bin km altında bulun bence. bi de bu vites pek konforlu değil bilesiniz. vites geçişlerinde sarsar. bi deneyin vitesi belki sizi rahatsız etmez.

    Tipik 100k kullanicisi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 75hp

    aracın km biraz fazla. eğer ilk kullanıcıdan alıcaksanız hadi neyse de. en geç iki seneye 100 bin. bu motorlar triger kayışlı. o da masraf açacak. 50 bin km altında bulun bence. bi de bu vites pek konforlu değil bilesiniz. vites geçişlerinde sarsar. bi deneyin vitesi belki sizi rahatsız etmez.

    Araç 4 Yaşında ve yılda 22.000 km yapmış.

    Dizel için çok normal hatta iyi denilebilecek bir kilometre.

    Ben 90 model şahin ile 6 ayda 14.000 kilometre yaptım,mümkün olduğu kadar bilmediğim halde aracın sahibi az bile gezmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viper17 kullanıcısına yanıt
    yalan yok. 100 bin var 100 bin var. en kötüyü düşünüyorum. yoksa ben benim arabamı 100 binden sonra da alırım. ama seni bilemem senin aracını nasıl kullandığını bakım yaptığını titiz olduğunu ispatlamazsan arabanın almam. (mesela)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''120 bg motoru ve 6 ileri f1 şanzuman ile performans ve ekonomiyi bir arada sunmaktadır.''

    İlandaki araç manuel vites.Manuel viteste f1 şanzıman oluyor mu ? Araç sahibi mi,yanlış yazmış ?
  • Ben olsam almam. O paraya 308 alırdım sadece tipiyle ilgili bana puntoyla aynıymış gibi geliyor. Tipini beğendiyseniz sorun yok alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam 2006 multijet idea sahıbıyım,,, kısa bir test sürüşü yapmıstım aracla ama benım bındıgım sanırım 105bg olandı,fıat ın en donanımlı ve iyi otomobılı dıyebılırım,hele torkuna ve motor gucune hayran kalmıstım,120bg olan nasıldır kım bılır,multıjet ı hakıkatten sevıyorum
  • Bu aracın hem 1.4 120bg tjet benzinlisini hemde 1.6 dizel multijetini kullandim. Araç donanım olarak bayağı güzel. Tam bir yer uçağı. Dizelini emsal motorlu çoğu araç yakalayamaz. Beğenmediğim şeyler ise iç tarafın bazı yerlerindeki malzeme kalitesi arka diz mesafesi ve on yolcu tarafındaki torpido kısmının içe doğru çok çıkıntılı olup dizlere carpmasi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili dostum bravolara bakıyorum, otomatik mi, manuel mi düşünüyorsun bilemiyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2010-model-85000-hatasiz-181714471/detay

    İlan bu mu bilmiyorum fakat iyi niyetli bakalım ve satıcının F1 sanzımanın manuellerde olmadığını düşünelim.


    Şöyle fiyatlara (çok fazla bakmadım belirteyim) göre belirleyip baktım, madem piyasada çok giden gibi bir durum yoksa kia vengaların da modellerine göre rakamları düşük gibi geldi...mazda3 aynı şekilde, fakat olur da bakarsanız vengalarda otomatik yok.




  • 2 yılda yapacağın sanayi masrafına 1 corolla alırsın. o yüzden sen git direk corolla al sanayinin nerede olduğunu unut. arkadaşın kafasını karıştırmamanız için konu KİLİT.
  • UP!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.