Şimdi Ara

Arctic Liquid Freezer II - 360mm konusunda bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ürünün boyutları bu şekilde Kasam ise linkteki ürün

    Arctic Liquid Freezer II - 360mm konusunda bir sorum varwww.msi.com
    MPG GUNGNIR 111R | Gaming Case | An Eternity of Excellence
    https://www.msi.com/PC-Case/MPG-GUNGNIR-111R/Overview

    Ürünü yurtdışından amcam getirecek TR fiyatının bir hayli altına alacak.Bu ürünü kasamın ön tarafına uydurabilirmiyim acaba? 240mm'lik olan versiyonu alamıyorum çünkü anakartın soğutucusu+ramlarım yüzünden uyumsuzluk yaşanacak.240mm'lik versiyonunu alsa bile kasanın ön tarafına takılması uygun olur mu?



    Arctic Liquid Freezer II - 360mm konusunda bir sorum var







  • Önde 360mm desteği var gözüküyor. Arctic corsair ve benzeri aio lara göre daha kalındır. O sebeple biraz riskli olabilir. Onu ekleyeyim. Ama msi kasa almakla bence hata yapmışsınız. Kasa denildiğinde akla gelen firmalar belli ve onlardan alınması daha mantıklı olur

    Lian-li
    Phanteks
    Corsair
    Coolermaster
    Fractal design

    Şu an aklıma gelenler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Ağustos 2022; 20:35:18 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Kasada hediye gelmişti yoksa evet kullanmazdım hocam :)


    Misal 240mm'lik bir sıvı soğutmayı kasanın önüne takmak mümkün olur mu ki? illa 360mm takılmak zorunda değildir sanırım.En kötü kasayı satıp daha iyi bir kasa alabilirim.

  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    Yok takabilirsin. 240-280-360mm bunların hepsi uyar diyor. 280mm de 2x140mm fan takmak durumunda kalırsın. Önde 3x120mm fan varsa bence 360mm alman güzel olur.
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam, artic dediğiniz gibi radyatörü diğer soğutuclara göre biraz daha kalın kaçıyor gibi duruyor.Başka önerecebileceğiniz bir 360mm ürün varmı acaba.

  • Bence arctic liquid freezer en f/p aio gerekirse push pull değil de sadece push ile kullanabilirsin. Rgb istiyorsan rgb li modelleri de var ama ben önermem. Klasik renksiz olanlar güzel fanlara sahip
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    RGB hayranı değilim pek düz modeli 117 euro iken RGB'liler 140-150'lerdeymiş sanırım.Değmez :)

  • arctic liquid freezer alacaksan 240mm olabilir. 360mm kasana sığmıyor gibi gözüküyor. Ya da corsair capellix önerebilirim ama biraz pahalı olabilir.



    tom's hardware forum
    [SOLVED] - Case and Radiator сompatibility ?
    https://forums.tomshardware.com/threads/case-and-radiator-%D1%81ompatibility.3744248/
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Kasa türü tam aynı değil ama benzer, yüksek ihtimalle evet 360mm sıkıntı çıkartacaktır gibi duruyor.Bakalım bi sordurayım capellix ne kadarmış yada dediğiniz gibi 240mm'lık alıp ön tarafa takabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 25 Ağustos 2022; 21:3:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SturmpioneeR

    Kasa türü tam aynı değil ama benzer, yüksek ihtimalle evet 360mm sıkıntı çıkartacaktır gibi duruyor.Bakalım bi sordurayım capellix ne kadarmış yada dediğiniz gibi 240mm'lık alıp ön tarafa takabilirim.

    Öyle bir kasa almışsınız ki review vs bulunmuyor üstüne msi da doğru düzgün bilgilendirme yapmamış. Firmanın acemi olduğu çok belli. Ön tarafta radyatör kalınlığı ile ne ilgilenirsin ki. Kötü durmasın diyorsan 2. Çıkarılabilir bir aparat yaparsın onu çıkarıp arctic liquid freezer ı sorunsuz takardık

    240mm aio takınca performans farkı azalıyor. O seviyelerde noctua d15 gibi kule tipi soğutucular da alınabilir oluyor. Çünkü yaklaşık aynı performans hatta d15 240mm aio dan daha uzun ömürlü ve serin çalışır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Ağustos 2022; 21:28:17 >




  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Hocam maalesef kasa kendi seçimim değil, hediye gelmişti.En kötü önümüz yaza doğru daha büyük ve kaliteli bir kasa ile birlikte geçiş yaparım sıvı soğutmaya.Şuanki kasaya yapılabilecek en iyi şey sanırım MSI kasa fanlarını daha kaliteli bir şeyler değiştirmek.5 tane bundle 120mm artic kasa fanı 23 euroymuş.Ondan aldırıp fanları değiştrebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 25 Ağustos 2022; 21:33:30 >
  • SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Değiştirmeye yakın yazarsan destek olmaya çalışırım.
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

    Yardımlarınız için teşekkürler Arctic Liquid Freezer II - 360mm konusunda bir sorum var 

  • Konuyu görünce yazayım dedim, bu kasadan kardeşimde var, ince hesaptan cuma indiriminde 400 tl ya almıştı 1 yıl olmuştur. Kasanın önüne 360 ucu ucuna sığacağını (biraz sıkışır) düşünüyorum, ön tarafa 2 x14mm yazmışlar ama bir şekilde monte edersen 3 tane 14 mm takılabiliyor, (sadece vida yerleri yok). Kasanın cam bölümü gerçek cam değil plastik gibi farklı bir madde, kasanın kendi fanları aşırı sesli çalışıyor bir şekilde kontrol ederek hızlarını ayarlamak gerek. Bazı bilgileri belki işine yarar diye yazıyorum.
  • Arkadaşlar konu açıkken ben de bir şey sorayım, Arctic Liquid Freezer II 280mm almayı düşünüyorum. LGA 1700 kit var mı içeriğinde?

  • en kötü kasayı kesersiniz benim yapmadığım iş değil

  • Aynı kasada MSI marka 360'lık sıvı soğutmayı çok rahat kullanmıştım. Tabi o zamanki ekran kartım çift fanlıydı Gaming Trio veya Rog bir kart ile sığarmıydı bilemiyorum.

  • renklem kullanıcısına yanıt

    Alacağınız yere revizyon kaç diye sorun. Revizyon 3 ve üzerinde çıkıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.