Şimdi Ara

Araçların Ruhsat Tarihi ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkinci el araba ilanlarına bakıyordum ve turkiye.gov'dan araç sorgulama yaptığımda "ruhsat tarihi"nin "ilanın veriliş tarihi"nden hemen bir iki gün önce olduğunu gördüm.

    Mesela aracın modeli 2005. ilan 19.11.2014 diyelim; ruhsat tarihi 17.11.2014. Yani satıcı arabayı aldıktan hemen iki gün sonra ilanı mı verdi acaba? diye insan huylanıyor. Bilen varsa aydınlatmasını rica ederim.



  • Aynen öyle o adamın ilanı benim gibi al satçı ilanıdır.Bende benim arabayı alırken aldığım adama satıcam haberin olsun yarın bir gün sağda solda görürsün şaşırma dedim.Adam abi mal benden çıktıktan sonra istersen düz duvara vur dedi.Çocukla kanki olduk denk geldikçe BEŞİKTAŞ maçlarına gidiyoruz.Anlayacağın karşı tarafın rızasıyla ve herşey şeffaf olduktan sonra emin ol dost bile oluyorsun alım satım yaptığın kişilerle öbür türlü iş ana avrat küfürden kavga boyutuna kadar geliyor.
    Araba içinse ekmeğinde olan dürüstse şeffafsa adam o aracı al eğer al satçıysa da bu kimseyi ilgilendirmez mal onun ticaretinde 3-5 kuruş kazanıyordur ilana koymuştur ister arabayı yakar ister düz duvara vurur isterse de satar.Bazende başka araba beğenir onu almak ister ya da o anda düşeş arsa ya da ihaleli araba düşer gidip onun için satar bilemezsin sonuçta herkes fani dünyada helalinden para kazanmak için yaşıyor.Ama şöyle de bişey var eğer ki adam satıyorum ticaretindeyim demeyipte üstüne üstlük arabanın kusurlarını söylemeyip o aracı vatandaşa kitleme çabasındaysa o adamın yatacak yeri yoktur.Sana kalan kardeşim arabayı iyice incelemek bir de adama ne zaman aldın diye sormak eğer ki kem küm ederse iki gün önce aldığını yok kayınçomundu üstümüze yeni aldıkta falan derse iyi günler kadeş de arabadan uzaklaş.
    Kim ne yapıyorsa aleni söylemeli kardeşim afedersin kimse para karşılığı fuhuş yapmıyor ki yaptığını saklasın herşeyi.Sonuçta alıcıda parasıyla satıcıda parasıyla alıcıda satıcıya mahkum satıcıda alıcıya mahkum.Her ne alırsan al şimdiden hayırlı uğurlu olsun,Allah kaza bela vermesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih3688 -- 26 Kasım 2014; 3:10:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.