Şimdi Ara

Aracımı garantiden çıkarmalı mıyım? Servis pahalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Kia Rio 2015 model araç sahibiyim ikinci el aldım ve 15.000 bakımı geldi. Bakım için 580 lira isteniyor ve sadece hava, yağ, polen filtresi ve motor yağı değişiyor. Klasik periyodik bakım. 5 yıl garantisi var. 5 yıl ağır bakımda ne kadar tutar bilmiyorum.. Çok kararsız kaldım ürünleri Bosch marka alıp, Castrol motor yağı ile (önerilen) bir ustaya mı yaptırsam? Periyodik ve ağır bakımlar için Bosch özel servisi düşünüyorum. Sizce ne yapsam? Servis ve yedek parça hakikaten çok pahalı.



  • Servisin bir artısı yok bence parçaları alın yağ mobil olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak benimde aracın garantisi vardı bende istemeye istemeye 3. yıl sabrettim ve o servise o fahiş paraları maalesef verdim.Bu yıl garanti bitti %50 fiatına gidip bakımı sanayide yaptırdım. Ama ne olursa olsun,sen garantin bitene kadar ne olur ne olmaz sabret servise git derim. Bunu söylememin sebebide şudur; Arabada, baskı balata değişti, sinyal kolu değişti, helezon yayları değişti, ön iki koltuk değişti sağ ve sol ön cam motorları değişti, Akü değişti,kontak anahtar göbeği değişti. Bunlardan sadece sağ ve sol ön cam motorları ve akü arızalıydı diğerlerinin değişmesi motordan gelen hafif bir ses geliyordu aynı rahatsızlık aynı araca sahip diğer arkadaşlarda söylüyordu garanti var diye değiştirdim.Çünkü garanti bitince bunları değiştiremessin dediler,serviste tanıdık arkadaş vardı o halletti sağ olsun. Olurya bu kul yapmı bir alet sen garantiyi bozarsın büyük bir arıza çıkarır masrafı büyük olur.Hoş servisler her ne kadar sen arıza var diye gittiğinde hemen bu kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkıyorlar amasen yinede garantini devam ettir derim.




  • Senede bir kere fazladan vereceğiniz 300 tl size bir şey kaybettirmez aksine kazandırır. (Yetkili servis) Ustaya gidip 50-100 neyse vereceğinize kendi bakımınızı kendiniz yapın öyle ahım şahım bir zorluğu yok, youtube'da zibilyon tane videosu mevcut...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 8 Temmuz 2016; 16:28:33 >
  • Büyük avantaj gibi sunulan uzun garanti süreleri yüksek fiyatlar sebebiyle tüketicinin yetkili servise gelmeye zorlandığı yeni bir durum aslında , en azından bunu bilerek uzun garanti sürelerini kabul etmek lazım yani garanti uzuyor ama bedelini ilk başta ve sonrasında ödetiyorlar ve üreticiler senede kaç arabanın garanti kapsamında arıza çıkaracağını biliyorlar (ortalama ) . ben söylediğiniz bakımı 2016 başında birebir 189 tl ye yaptırdım . yag 130 tl 5 litre mobil 1 + 29 tl orijinal filtreler + 30 tl işçilik. ama yinede sizin durumda bence artık 5 seneyi doldurun . KIA ları tanımıyorum bu yüzden garanti bozma riskini almaya değmez bence .

    linkten yetkili servis bakım fiyatlara bakabilirsiniz , bu hesaba göre 5 senede sadece periyodik bakım ,bugünkü fiyatlarla 3000 tl tutuyor .

    http://www.kia.com.tr/servis-ve-bakim/bakim-konfiguratoru/rio-sedan




  • 2 yıl servise gidin bir şey olmazsa çıkarırsınız.
  • eğer yılda 1 2 bakım yapıyorsanız servis derim ama daha fazlaysa dışarda yaptırın servise gitmenin bir zararı olmaz olur ya bir arıza aksilik olursa cebinizden para çıkmaz garanti karşılar ileride satarkende faydasını görürsünüz 100 200 tlden kaçmaya gerek yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kül Tablası

    Arkadaşlar Kia Rio 2015 model araç sahibiyim ikinci el aldım ve 15.000 bakımı geldi. Bakım için 580 lira isteniyor ve sadece hava, yağ, polen filtresi ve motor yağı değişiyor. Klasik periyodik bakım. 5 yıl garantisi var. 5 yıl ağır bakımda ne kadar tutar bilmiyorum.. Çok kararsız kaldım ürünleri Bosch marka alıp, Castrol motor yağı ile (önerilen) bir ustaya mı yaptırsam? Periyodik ve ağır bakımlar için Bosch özel servisi düşünüyorum. Sizce ne yapsam? Servis ve yedek parça hakikaten çok pahalı.

    Kia sandıkçıda 450 tl ye yaptırdım ilk 15 bini daha 1 ay oldu. Çevre il servislerden fiyat al yada o fiyata kabul ol ama şunu ekleyim yetkili servis avantajları fazla garanti bitse bile iyi niyet ve sadakatinden dolayı daha çok işin hallolur. Güvendiğin ustan varsa ama hiç düşünme uyguna dışarıda yaptır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lacano

    Senede bir kere fazladan vereceğiniz 300 tl size bir şey kaybettirmez aksine kazandırır. (Yetkili servis) Ustaya gidip 50-100 neyse vereceğinize kendi bakımınızı kendiniz yapın öyle ahım şahım bir zorluğu yok, youtube'da zibilyon tane videosu mevcut...

    bunun için donanım gerekiyor,
    -uzun ucu olan anahtar.
    -yağı imha etmeniz gerekiyor.
    -aracı kaldırmak için vinç olmasa da galerilerde kullanılan demir altlık
    -ve en önemlisi bir garaja ihtiyacınız var.

    ama bunların dışında ücretsiz değişim yapan yerler var, bizim burada shell istasyonu var.
    yağ ve filtre değişimini ücretsiz yapıyor, isterseniz kendini de parçaları getirebiliyorsunuz.




  • Dışarıda en fazla 100-200 karın olur.Ama aaracın garantisi bozulur.
    Aklına bile gelmeyecek bi sorun problem çıksa 200 lira için cebinden 2.000tl çıkar bu sefer.
    Gerek yok mavera aramaya.
    Senede 1 defa 200 lira vermişsin çok mu ? Sigaranın paketi olmuş 10 TL ;)
  • servislere 2 yilda bir gidin.arac servis bakımlı gozuksun.
  • Ben garantiyi bozmazdım.
  • ben mesela bir araç alırken servis kaydına bakarım alacağım aracın modeli yüksek ise. hem km oynanma riskinin de önüne geçiliyor . ileride bir gün aracınızı satmak isterseniz bu servis kayıtları işinize yarayacaktır.
  • 200 liralık işi üç katına yapan servise düdüklenmenin alemi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.