Şimdi Ara

Aracimi benzin döküp yakacam lütfen yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vallahi bende kafayi yemek üzereyim. Golf 4 aee motor olan 2000 model otomatik seat ibizam var. Motor sogukken bir kac sefer gaz pedalına pompalayarak benzinde calistiriyorum. Lpg var ama ilk mars benzinde otomatik baslayip isininca lpgye kendi geçiyor.
    Devir, vites N (bosta) konumunda 1100-900 arasi yavas yavaş oynuyor. Vitesi D ye alınca 750 de sabitleniyor.
    Sorun motor isindiktan sonra basliyor. kontağı kapat çalıştır çalışmıyor. Veya isiklarda beklerken kendi stop ediyor. Hem benzinde hem lpg de de yapıyor. Harareti özellikle takip ediyorum 90 a yakında sabit dururken oluyor. Bekleyip Motor soguyunca calisiyor.
    3 farkli ustaya gösterdim biri anlamasa biri anlar hesabı. Bir tanesi mantıklı araştırdı stop ettikten sonra ateşleme bobinine atesle sinyali gelmiyormus. Beyin degisti yine ateşleme icin bir girisimde bulunmuyor beyin.

    Değişen parçalar ;

    Beyin
    Hall (egzantrik) sensöru
    Devir sensöru
    Hararet sensöru
    Bogaz kelebegi temizlendi

    Sorun başlarda daha sık oluyordu fakat yukaridaki islemlerden sonra seyreklesti ama yinede yapıyor. Okumadigim forum sayfasi kalmadı valla benzin döküp yakacam arabayı. Acaba lambda sensörunden olur mu bu is? Egzoz baglantisi uzerinde Isinmaya musait bir yerde çünkü. Isınınca bozuluyor mudur nedir.

    Bilgisi olan allah hakki icin yardim etsin.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.