Şimdi Ara

Aracım gaz kaçırıyor kaçağı usta bulamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese merhaba aranızda yeniyim.

    yurt dışında öğrenciyim, 2000 model 3.23ci sahibiyim. sıralı atiker takılı araçta. son 10 gündür sıkıntı üstüne sıkıntı yaşıyorum. olayı şöyle anlatayım, yılbaşından sonra havalar aşırı soğudu, araçta gaz vardı. iki gün yerinden çıkarmadım daha sonra bi sabah çalıştırdım, hareket ettikten kısa süre sonra gazdan benzine geçti bende uzun süre soğuk havada kaldığı için oldu sandım. daha sonra gaz almadım benzinde kullandım 6-7 gün kadar. ve iki gün önce gazı fulledim 30 litrelik tank var, fulledikten sonra arabayı kapıya çektim iki gündür de hiç kullanmadım.

    bu sabah arabayı çalıştırmadan kaputu açtım suyunu yağını kontrol etmek için o sırada regülatöre gözüm takıldı üstü sırıl sıklam regülatöre gelen borular da öyle ve hafif pas renginde izlerde oluşmuş sildim, havalar soğuk arada yağmur da atıştırıyor belki ondan oldu falan diyerek önemsemedim. arabaya bindim hareket ettikten hemen sonra pat dedi benzine attı. gösterge pek sağlıklı çalışmıyor ama o da boş gösteriyordu. yani araç durduğu yerde 28 litre kadar gazı hiç etmiş.

    15 litre kadar gaz koydurdum ve hemen bi servise çektim usta baktı etti sabunlu su ile regülatöre ve oradan çıkan bağlantılara, bi kaç yerde ufak kabarcılar çıkıyordu onları sıktı. tankın gaz girişine de baktı vs. her yeri sıktı. bunlarda kilit var araba kapalıyken gaz kaçırmaz dedi. zaten bu tanktan onca gaz kaçmış olsa araba leş gibi kokar dedi. sen bi iki gün kontrol et bi sıkıntı olursa tekrar gel dedi fakat canım çok sıkıldı. adam başka bi açıklama da getiremedi.

    bana fikir verebilir misiniz. buralarda adam gibi usta bulmak çok büyük sıkıntı. ustaya götürüyorsunuz adam size neresine bakayım diye soruyor türkiyedeki gibi yürümüyor işler.
    şimdiden teşekkürler.







  • Elektronik gaz kaçağı tespit eden cihazdan yokmu oralarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    öncelikle geçmiş olsun mutemel aracınız
    harareti fazla yükselmiyor olabilir hararet
    yükselmiyor ise regilatörin üzeri buzlanma yapar
    bmw araçlarda radyötör kapığından dolayı hava yapabiliyor
    atikerin lpg hortumları bir ara sorunlu idi
    siz komple lpg hortumlarını değiştirtiniz
    lpg geçiş ayarlarını biraz yükseltiriniz
  • az önce merkeze kadar gitmek için arabaya bindim hareket ettikten hemen sonra gaz tekrar kapandı. yaklaşık 15 litre gazla 6,5km yapmışım ve bitmiş vaziyette. öğleden sonra tekrar ustaya gideceğim. yalnız şöyle bir şey var arabada hiç gaz kokusu yok şaka gibi.
  • TankIn üzerindeki göstergesi de gazın bittiğinimi gösteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet tankın üstündeki gösterge de arabanın içindeki de bitmiş gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar haftalar sonra sınavlarımın bitmesini fırsat bilerek tüpün takıldığı firmadan randevu alıp 400km yol yaparak servise gittim. olayı aktarıyorum ki başkalarının başına gelirse yardımcı olabileyim.

    bana daha önce bulunduğum şehirde bi usta regülatörden kaçırıyor bu demişti. serviste bunu ilettim adamlar güldü geçti o ustaya sen bir daha gitme dediler. neyse aradılar taradılar bir türlü kaçağı bulamadılar. her şeyin normal olduğunu söylediler. en son usta bagaja geçip bana arabayı çalıştırmamı söyledi. çalıştırdım, gaza geçtim. gazda mısın diye sordu evet dedim, emin misin dedi evet dedim neyse kapat dedi. tankın üstündeki elektrik kablolarının bağlantı yerini söküp içeriden ince iğne/sibop tarzı bişeyi çıkarttı değiştirdi.

    bak dedi gaz devreye girdiğinde tık diye bir ses gelir tanktan, az önce bu ses gelmiyordu sen bu sesi ne zamandır duymuyorsun dedi. hatırlayamadığımı söyledim. şimdi git böyle dene bi sıkıntı olursa gel komple sistemi sökeceğiz dedi. atladım arabaya geri döndüm. saatlerce yol gittim ufacık bi parça için, ulan kesin tekrar kaçıracak bu gaz diyordum ama depoyu fulleyip park ettim. sabah kalktım ve kaçırmamıştı. neyse böyle de bi olay başımızdan geçmiş oldu.




  • Piyasada adam gibi usta bulmak zor. Hepsi paranın peşindeler. Azda olsa işini düzgün yapan ustalar var. Onları ayrı tutuyorum.
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de aracımda gaz kaçağı vardı. Uzun süre bu kokuyu çekmek zorunda kaldım. Çünkü gittiğim yerlerde elektronik cihazşar ile ölçüm yaptılar kaçak yok dediler. Halbuki aracın ilk gaza geçtiği sırada yoğun gaz koktuğunu söylememe rağmen kış aylarında biriken gazı dışarı atar gibi saçma bir sebep dahi söylediler. EN son Ankara' da işinin ehli ve müşteri ile gayet alakalı bir otogaz servisi buldum. Aracı akşam bıraktım. Sabah ilk çalıştırıp kaçakları tespit ettiler. Tüm lastik gaz hortumları ve kelepçeler yenilendi. SOnunda sorunum çözüldü. Hem uygun fiyat ile, hem de ilgili bir serviste... Teşekkürler Çevik Grup Otogaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.