Şimdi Ara

Aracı P Konumunda Terk Ediniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Volkswagen grubu araçlarda kronik sorun olan "Aracı P Konumunda Terk Ediniz" uyarısı ile ilgili olarak yaşadığım olumsuz deneyimi paylaşmak istedim. Merak edenler olabilir.

    Aracım 2015 Model Golf 1.4 TSI Highline

    Öncelikle bu hata ile ilk olarak 2 yıl önce karşılaştım. O dönem yetkili serviste vites kol mekanizmasının değişmesi gerektiğini söylemişlerdi, aracım garantili olduğu için garantiden değişim yapıldı hata giderildi. O tarihlerde hatırladığım kadarı ile 6800 TL'lik bir rakam fatura edilmişti.

    2 haftadır tekrar aynı sorun ile karşılaşıyorum, bu sorun ile tekrar servise gittiğimde Volkswagen Dicle Otomotiv 700 TL gibi bir rakam talebinde bulunup "Mikro Şalter" değişimi yapılacağını söyledi. Her ne kadar aracımın 2 yıl önce bu sorunla ilgili "Vites Kol Mekanizması" değişimi yapılıp, sorunun giderilmediğini söylesem de kabul etmediler.

    Kronik bir sorun olan "Aracı P Konumunda Terk Ediniz" uyarısı için, Volkswagen ilk olarak "Vites Kol Mekanizması" değişimi yapıyor, sorunun çözümünün bu olmadığını anlayınca şimdi ise "Mikro Şalter" değişimi yapılması gerektiğini söylüyor. Bu kronik sorunu müşteriye mal eden Volkswagen Türkiye'nin bu sorunu ücretsiz olarak çözmesi gerektiğini düşünüyorum.







  • Aynı sorun sağ far ampulü değişimi sonrası bende oldu.



    -kısa bir araştırmada ciddi bir sorun olmadığını panik yapmaya gerek olmadığını ve yolda bırakan bişey olmadığını okudum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 24 Aralık 2021; 8:54:21 >
  • mikro şalter denilen zımbırtı bekliyorum 650 tl ye yapacağını söyleyen yer 3 aydır mikroşalter gelmesini bekliyor resmen isim ve telefon yazdırdım. İstanbulda yokmu bunu yapan başka yer?


    ilk baş fazla takılmıyordum ama çok ötmeye başladı ses belli bir noktadan sonra kesiliyor ama müzik bile dinleyemiyorum yolu zehir ediyor adama.


    viteste bir sorunmu var acaba derseniz yok vites geçişleri gayet iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 29 Eylül 2022; 22:21:2 >
  • Hocam benim araçta bir kez uyarı verdi bir daha vermedi. Servise gitmeye gerek var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microşalter denilen parça; her ne kadar vites mekanizması değişmiş olsa da hiçbir faydası olmaz. Çünkü aynı seride aynı parça üretimi var. Dolasıyla yeni bir parça takılsa bile bu sorunı çözmez. Sorunu çözmek adına microşalter adında bir parça araca monte ediliyor. Bunun amacıda genel olarak aracı P konumuna aldığınız da microşalter üzerindeki sivice baskı uygulanarak bir nevi vites mekanizması anahtarı görevi görüyor ve sorun ortadan kalkıyor. Takılmasa her hangi bir sorun teşkil etmez sadece ekranda uyarı verir hepsi bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.