Şimdi Ara

Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
10.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Apple önce piyasaya yeterince telefon sursun sonra taklitcilerle uğraşsın. Samsung alanlarin yarısı iPhone U normal fiyatına ve beklemeden alamadığı için alıyor. Allah askına Türkiye'de iphonelar 600€ dan satılsa ve galaxyler gibi bakkaldada bulunsa millet samsung mu alır ???
  • fanboy felan değilim,hatta yeni iphone bu yaz çıkmazsa galaxy s2 almayı düşünüyorum ama applenin tasarım,kalite konusunda bariz üstünlükleri var.benim hiçbir zaman bir cihazın şeklinden etkilenip almak gibi davranışım olmamıştır ama en son iphone 4 ilk canlı canlı gördüğümde tamam alıyorum demiştim.

    apple fanboylarına kızıp samsung fanboyluğu yapmak da yanlış ayrıca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBcoskunFB -- 20 Nisan 2011; 0:46:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Kendine özgü almak yerine var olanı kopyalamak ve hemen hemen herkezin Apple rakip görüpte farklı birşeyler yapamaması bence oldukça manidar. Akıllı telefon olupta Iphone benzemeyen ve sadece fizikselde değil, menü tasarımına kadar kopyalayan firmalar kendilerine nasıl teknoloji şirketi diye bilir. Apple bence davasında haklıdır. Olmayanı yapmak Apple zirveye taşımıştır ve bu konumunu korumak bence hakıdır.


    OLMAYANI YAPMAK ALLAH'a MAHSUSTUR!


    ya artık bu tarz mesajlardan gına geldi.
    geçen de fx57 bir haberinde yaratmak sözcüğünü kullanmıştı
    altını hemen yaratmak allaha mahsus denmiş.
    yani bu forumda herkes müslüman olacak diye bir şey yok.
    herkes bir dinde olacak diye bir şart da yok ataist de olabilir herhangi bir üye.
    aşın artık bunları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 20 Nisan 2011; 0:43:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manyakurt

    Benim anlamadıgım bunlar qwerty modelli telefonlar degiller ki, bariz tasarım değişiklikleri olsun. Hele ki üst segment akıllı telefonlarda... Standart büyük bir ekran, altında standart bir iki dokunmatik tuş.. Ne bekleniyordu, yuvarlak falan mı yapılmasını :D Ayrıca menü dizilimlerine yer verilmiş, Allah aşkına dikdörtgen bir şekil içine kare ikonlardan oluşuna simgeleri kaç farklı şekilde dizebilirsiniz? Bir koyup, bir boşluk, bırakıp digerini çapraz koymaları falan mı istneiyor :D Bunlar en işlevsel, olması gereken dizilimler yani...



    Ama yinede dava açılması haklarına taciz edilmiş ise, bunu savunmak da en dogal hakları ki eğer varsa bir ihlal çıkacaktır sonunda. Bu her şirketin temel hakkıdır.



    Son olarak, @ozkan_tpc, cidden bazıları öyle ya. En azından çevremdeki insanlar. "iPhone'dan yazıyorum, iPhone'dan bakayım" özellikle bu cümleler bitiriyor beni, telefon abi işte sonuçta :D


    Değil mi ya
    Asıl dava açılması gereken, telefonun geometrik şekline patent veren patent bürosudur bence, ne kadar rüşvet aldınız diye, dava açması gereken de diğer telefon üreticileri.

    Edit : imla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 20 Nisan 2011; 8:09:50 >




  • Apple davasında haklıdır. Galax S özgün tasarım kurallarının tamamen dışında olan ve taklitçilikten yola çıkarak tasarlanmış bir telefon. Yani kalkıpta dokunmatik cihazlarda tasarım çok farklı olmaz demenin alemi yok. Tamam doğrudur fakat bu kadar da benzerse buna taklitçilik denir. Aşağıdaki resme bakın anlarsınız.

    Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor


    Görüldüğü üzere tasarım olarak birbirlerine bir hayli benziyorlar. Sadece tasarım değil menü ikonları, arayüz ve menü geçişlerine kadar taklit yapılmış. Onu da geçtim iPhone 3Gs'te bulunmayan kamera flaşını bile örnek alarak Galaxy S'e flaş koymamışlardır. Hatta ve hatta ismi bile taklittir. iPhone 3G'den sonra Apple iPhone 3Gs'i çıkarmış ve daha hızlı olduğu anlamına gelen "s" karakterini kullanmıştır. Samsung bunu da taklit ederek çıkardığı Galaxy serisi cihazının sonuna S koymuştur. Bunca benzerlikten sonra kalkıp taklit değil ya da benzemiyor demek ya fanatikliktir ya da körlüktür. Yukarıda bir arkadaş resmini vermiş ama ben de buraya ekleyeyim. Mesela Xpr. Neo'nun tasarımı iPhone'a benziyor mu? Buyrun:

    Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor


    Görüldüğü üzere iPhone'dan tamamen farklı bir tasarıma sahip. İşte kendine özgü tasarımdan ve tasarım farklılığından kasıt da budur. Tasarım benzemesini anlarım ama birebir taklit etmek kabul edilemez bir durumdur. Samsung maalesef ürünlerinde bunu yapıyor. Kendine özgü tasarım yapmıyor.




  • apple pek kazanıcak gibi görülmüyor.konudaki gibi bi rapor hazırlayıp sundu ise.
  • Apple + Nokia gibi firmaların fanları doluşmuş, gelene gidene - basıyo helal olsun size arkadaşlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diemcizone
    Apple + Nokia gibi firmaların fanları doluşmuş, gelene gidene - basıyo helal olsun size arkadaşlar :)

    Bunu genelde Android ve iOS fanları arkadaşlar yapıyor. Özellikle de Android fanı olanlar. Nokia ile ilgili bir telefon ya da haber olunca Nokia'nın lehine yorum yapanlara hemen eksiler geçiriliyor. Üstelik doğru ve yerinde bir yorum olsa bile sırf Nokia'nın lehine olduğu için eksi veriliyor. Nokia'nın haberlerine bakarsanız görürsünüz asıl fanlığı kim yapıyor. Açıkçası bu uygulama hiç iyi olmadı. Verilen artılar ve eksiler tarafsızlıktan tamamen uzak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sugar_klavyeci,

    tasarım konusunda söylediklerine tamamen katılıyorum. samsung çakma iphone yapan çinli bir firma değil ki bu anlayalım. dünyanın en büyük firmalarından birisi kendine özgün tasarımlar yapmalı. hepsi dokunmatik bu yüzden benzemi normal yorumu çok yüzeysel bir yorum olur. 1-2 konuda daha yazdım htc, se, motorola beğenirsin ya da beğenmezsin ama adamların tasarımları kendine özgün. özellikle se iyi işler çıkarmaya başladı. aynı olay galaxy ace'de de var. iphone 4'e çok benziyor.
  • Yanlış Firmaya Dava açılmış... Birebir taklit görmemşi aradaş. Iphone nın amacı gerçekden kendını takilet edenlere dava açsaydı Trident ede açardı Samsung çok iiy satış yaptığı için etekleri tutuştu napsak diye düşndler bunu buldular

    Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Kruspe -- 21 Nisan 2011; 10:39:47 >
  • Galaxy serisi özellikle ace olmak üzere iphone'ye çok benzemektedirler.Bence davayı apple kazanır.
  • "Apple; iPad, iPhone 4, 4.Nesil iPod Touch'da kullandığı A4 ile iPad 2'de kullandığı ve muhtemelen gelecek cihazlarında da kullanacağı A5 işlemcisinin üretimi sırasında Samsung ile ortak çalışmasının yanı sıra uzun yıllardır birçok cihazında Samsung'un LCD panelini, depolama birimlerini tercih ediyor. "

    Ben olsam Samsung'u fazla kızdırmazdım. Tedarikçi kozunu oynarsa Apple için işler epey kötüye gider.
  • Arkadaşlar bu konuda sağlıklı bir yorum yapabilmek için patent ve fikri haklar konusunu mantığını iyi kavramak lazım. Bu ar-ge yapan, teknolojiye gelişime önem veren firmalar için çok önemli bir koruma ve teşvik durumu. Bizler için de geçerli bir durum.

    Şimdi bu işlerle de ilgilenen biri olarak yukardaki resimleri görünce zaten ben olsam da Apple ın yaptığını fazla fazla yapardım. Yani bundan daha doğal birşey yok.

    Bir arkadaşımız bu özellikledeki telefonlar ne kadar farklı olabilirli demiş. Yanılgı işte burda başlıyor. Firmalar daha farklısını yapmak için kasacak çalışacak. Eğer başka bir yol yoksa bunu ilk yapana, o kadar ar-ge yapmış firmaya önce bir telif hakkını verecek. Sonra kendisi daha iyisini yapmaya daha geliştirmeye çalışacak.
    Arkadaşlar doğru mantık budur. Şimdi bunu hayatınızın her alanına her şeye düşünün. Apple a hak vereceksiniz.
  • Adamlar haklı beyler.
    Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor



  • Bu davadan bir şey çıkmaz, bu firmaların yılda milyon dolarlar kazanan bu işleri çok iyi bilen danışman ve avukatları var.

    Apple in yaptığı sadece bir imaj çalışması

    Parmaklarımızi yormaya değmez

    Kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Kruspe

    Yanlış Firmaya Dava açılmış... Birebir taklit görmemşi aradaş. Iphone nın amacı gerçekden kendını takilet edenlere dava açsaydı Trident ede açardı Samsung çok iiy satış yaptığı için etekleri tutuştu napsak diye düşndler bunu buldular

    Apple: Samsung, Galaxy serisinde patentlerimizi ihlal ediyor


    Arkadaş çok haklı upp :)




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.