Şimdi Ara

Apple, Fornite'ı App Store'dan kaldırdı: Epic'ten dava kararı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

    %30 soygunculuğu artık son bulur umarım. Düşünsenize 2 tane tekel var aralarında anlamışlar geliriniz yüzde 30 una çöküyorlar. Gıkını çıkaran geliştiricileride sistemden uzaklaştırıyorlar. Fornite inşallah davanın devamını getirir.

    Şöyle bir örnek vereyim. Benim 8.99TL ye sattığım bir mobil uygulamam var. Bunun %30'u Google veya Apple'a, %18'İ ise KDV olarak devlete gidiyor. Kısaca 4.5TL'si cebinize girmeden buhar oluyor.
    Hak veriyorum. Komisyon almasın demiyoruz ama yüzde 20 en ideali. Üçte biri yerine beşte bir komisyon çok daha teşvik edici olacaktır. Aslında geliştiricilerin de Apple’a baskı yapması gerekiyor bu noktada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozmenakif kullanıcısına yanıt
    Düşün ki taksicisin, Renault diyor ki arabamı taksicilik için kullanırsan taksimetre kazancından %30 vereceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • borayeris B kullanıcısına yanıt

    Bunu en başından bilip kabul etmişim zaten. Madem ki %30 bana uymuyordu ve çoktu neden en başından olmaz demedim? Kabul ettikten ve yıllarca bu şekilde devam ettikten sonra şimdi çaktırmadan caymak adamlığa sığar mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borayeris

    Düşün ki taksicisin, Renault diyor ki arabamı taksicilik için kullanırsan taksimetre kazancından %30 vereceksin.

    Bu ne alakasız bir örnektir ya. Renault arabanın parasını verip almışsın hibe falan etmemiş, senin verdiğin örnek ile uzaktan yakından alakası yok. Ha aracını alırsın gider taksi durağına kayıt olursun durak sana der ki gelirinin %30'unu bana vereceksin. O da haklı bir taleptir zaten. Herkesten amme hizmeti mi bekliyorsunuz anlamadım ki. Ortada bir pasta var ve bu pastanın tamamını tek başına yemek isteyen epic diye de bir şirket var. Hepsini yiyeyim derken bir dilim dahi yemeden elindekinden de olursun işte açgözlülük edersen. Bunun neresini savunuyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmenakif

    Bunu en başından bilip kabul etmişim zaten. Madem ki %30 bana uymuyordu ve çoktu neden en başından olmaz demedim? Kabul ettikten ve yıllarca bu şekilde devam ettikten sonra şimdi çaktırmadan caymak adamlığa sığar mı?

    Haberi tam okumadınız sanırım. Geliştiricilere dayatılan %30'luk gelire çökme olayı tamamen tekel olmalarından kaynaklanıyor. Kimse seve seve ah ne güzel ortam bunlara paramın çoğunu kaptırayım demiyor.


    Fornite'de gitmiş mahkemeye demiş ki; Kardeşim bu adamlar tekel, dayatıyorlar yüzde 30'luk pay almayı. Bende kendimce buna çözüm buldum. Ondan dolayıda bizi sildiler. Dediğim dedik öttürdüğüm düdük diyip duruyorlar. Siz bakın bakalım bu doğru mu değil mi diyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Epic de boru değil. Bir bildiği vardır.

  • %30 aşırı yüksek bir rakam. dünya da emsali yok bunun. sen yeme ben yiyeyim diyorlar resmen. %5 ile %10 arasında bir rakam adil olur.

  • Apple'in donanim/yazilim uyumunun baska ekosistemlerde olmadigi asikar bi konu bence. Bunun aksini iddia etmek gereksiz bir durum olur zira. Yalniz ben sirf donanim/yazilim uyumu güzel diye teknik özelliklerinin, malzeme kalitesinin ve dahasi sirketin yenilikci oldugu konusu gibi bununla alakali olmayan konularin diger bütün cihazlarin kayitsiz/sartsiz üzerinde tutulmasini, ve bunun fahis fiyatlardan sunulmasini ve kullanicinin bunu kabullenmesini anlayamiyorum. Apple'in ilk iPhone modelleri gercekten devrim. Dünyada diger üreticilerin de cabalariyla bir cag kapandi yenisi acildi. Ancak o zamanlardan beri o devrimin üzerine basa basa gecen, onun üstüne daha da deger katarak ilerleyen firmalarin ortaya koydugu bu caba ve calismanin yok sayilmasini anlayamiyorum.



    Örnek olarak Xiaomi'nin en son tanittigi Mi 10 Ultra'nin (128GB) 765 dolar'dan baslayan fiyatlari elestiriliyor olup (su gercegi de ekleyelim, bu tanitim fiyati, cihazin fiyati 2-3 ayda kim bilir belki 500 $'a düsecek), Apple muadili ürünün (iPhone 11 Pro MAx-64 GB) sürekli bir sekilde, fiyatini hic azaltmadan 900-950$'a piyasaya sunmasindan razi olunmasina karsiyim. Yani bu fahis fiyatin gerek donanim/yazilim uyumlulugu gerekse de "mükemmel malzeme kalitesi " ve benzeri argümanlarla savunularak kabullenilmesine karsiyim.



    Yani alici bu fiyatlari neden savunur anlamak güc geliyor. Ben alici/kullanici olarak isterim ki Apple'in ve diger sirketlerin gelirleri birbirlerine yakin ve makul düzeyde tutulsun. Yani ben örnegin telefon alacagim zaman, bu ürünün fiyati bu digerinin fiyati su, bu bana güzel donanim/yazilim uyumu sunuyor, digeri bana daha güclü kamera/daha cesitli ekosistem sunuyor vesaire diye her firmanin ürününün artisini eksisini düsünsün ve kararini buna göre versin. Ama Apple öyle bir ortam yaratip öyle bir pazarlama stratejisi izliyor ki, kendini bu rakebet ortamindan tamamiyle soyutluyor ve alici bunu sorgulamadan hatta kimi zaman forumlarda hakaretlere varan söylemlerle savunuyor. (Bunu diger ekosistemlerin kullanicilari da Apple'i tercih eden kitlelere yapiyor, bu durum maalesef karsilikli)



    Ayrica gönül isterdi ki bütün bu firmalar gelirlerinin hatiri sayilir miktarini bu basarinin mimarlarina, yani bu ürünü ortaya koyan mühendise/üreten isciye kisaca calisanlarina dagitsin. Kasasinda trilyonlarca dolar biriktirmesinin dünyaya/tüketiciye/üreticiye ne faydasi var? (Bu lafim ayni zamanda Linux'u yillarca ötekilestiren Windows'a, veya kullanici verilerini kendi lehine ve adaletsizce kullanan Android'e) Bu dengeli ortam yaratildigi müddetce kim Apple almis kim baska ürünü satin almis benim umurumda olmaz. Herkes kendi lezzet secimini yapar (yapiyor da zaten ama uygun ortamlarda ve saglikli sekilde degil) ve secimiyle mutlu mesut yasar. Elestirim sadece bu konu üzerine, hangi firmanin/cihazin hangisinden iyi oldugu degil. Sonucta herkesin kendine has bir damak tadi var. Rekabeti canli tutan da bu zaten  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muguroz -- 14 Ağustos 2020; 15:41:42 >




  • Bence davayı kaybederler. %30 gerçekten yüksek bir komisyon bence. Ama Google Play sanırım bu konuda daha rahat. Spotify ücretini kendi sayfasından alabiliyorsunuz sadece, keza Netflix de öyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iyi de burda apple hakli. Apple sevmiyorsunuz belli, ben de bayilmiyorum ama adamlarin politakalari bu. O kadar oyuncuya ulasiyorsan apple store sayesinde ulasiyorsun, cakallik yaparak para kaptirmamaya calisiyor oldu balim.


    Epic aynisini android icin de yapmisti btw. Bilerek google playe getirmedi komisyon aliyor diye, nasilsa acik OS bi apk yetiyor, kendi sitelerine koydular. Baktilar cok tutmadi 1 sene sonra falan getirdiler, ya da komisyonda anlastilar bilmiyorum.


    Epic davayi kazanamaz zaten anlamis olacak ki oyunculari apple a saldirtmaya calismis. Bebek kafasinda bi firma ve cok cakal. Apple i eskisi kadar sevmem ama geri adim atmaz ins.


    Komisyon yuzdesi cok/az bilmem ben ondan bahsetmiyorum bu arada simdiden soyleyeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • google apple tam bir soyguncu. adsense uzerinden %40 aliyor mesela. ben blog yaziyorum, youtube kanali acip icerik uretiyorum bunlar hic birsey yapmadan tekel olmanin gucunu kullanip %40 aliyor. %20 neyinize yetmiyor, ayıptır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formgonder2055 -- 14 Ağustos 2020; 18:27:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple kadar soyguncu bir firma yok

  • ne bekliyodunuz. Adam yıllarca uğraşsın bir ekosistem geliştirsin. Dünyanın yarısı bu ekosistemi kullansın. sende gel 2 oyun yap bedavadan zengin ol. bence apple sonuna kadar haklı. Epic Games o kadar kazanç istiyorsa fiyatları arttırsınlar. sonuçta apple store'da fortnite olmasa iphone'u olan kişiler oyunu indirmicek ve hiç gelir sağlayamayacak. bunu şöyle düşün. AVM sahibisin. AVM kuruluşunda kural koymuşsun %30'unu ben alırım kira vs istemem diye. Sonra mağazanın biri çıkıp ben kendi malımı satıyorum sana neden para vereyim diyor. Buda öyle birşey.


    ek olarak google'da kaldırdı sanırım. bence sonuna kadar haklılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaitreSkiLL -- 14 Ağustos 2020; 18:51:32 >
  • Google ve Apple in aldığı yüzdeler çok büyük. Mahkeme kararı ile düşürülmeli.

  • Apple maalesef bu konuda haklı görünüyor.

    App Store uygulama yüklenecekse Apple'nin kurallarına uyacaklar yoksa yükleyemezler.

    Tekel falan demeyin Cihazları ve Yazılımı üreten apple istediği gibi store'den kira ücretini alır. Oyun firması istemiyorsa App Store eklemez olur biter zorla eklettirmiyorlar

  • EveryThingMiPro E kullanıcısına yanıt

    10*0,3

    =3

    10-3

    =7

    İndirim yapmamış, kendine kar yazmış 1 dolar fazladan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomman kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki normalde (PC/Xbox/Ps4) zaten 10 dolar. Kendi zararından kar etmiş. Zaten indirimli olan fiyata zam yapmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda Apple ve Google haklı epic aklınca çakallık yapmış. Adamların işletim sisteminde adamların marketinde ürün satıp pay vermemeye kalkmış. Belediye pazarında tezgah açıp ücretini ödememek gibi bir şey. Pay oranını vermek istemiyorsa satış yapmayabilir. Bu oyun sadece Apple ve android tarafında çalışmıyor ortada tekel olunacak bir durum yok.Android tarafına ne atsan playstore a düşüyor ama App Store biraz daha katı bu konuda. Uygulama izinlerine kadar denetliyor. Konumla işin yok neden konum izni istiyorsun diye reddediyor mesela. Ya da stabil çalışmıyor düzelt diye reddediyor. Bunların bedeli de %30 gayet normal. Sen para kazan diye kimse işletim sistemi yapmıyor. Şirketler de artık parayı Micro-transaction dan kazanacağını anladı o kısmı yönleniyorlar artık donanım satmak bir yere kadar birbirinin aynısı telefonlar çıkıyor son bir kaç yıldır üstünde marka yazmasa ayırt edilmeyecek çoğu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.