Şimdi Ara

API Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben programlama konusuna biraz ağırlık verdim. Api nedir hakkında çeşitli sayfalarda yazı okudum. Herkes farklı türde yazmış anlama konusunda sıkıntı yaşadım. Genel olarak aklımda kalan olay şu: Api denilen şey bir çeşit oyun motoru gibi bir şey mi? Kütüphaneler falan oluşturup program yazma sırasında işlevsellik mi kazandırıyor? Sorumu cevaplarsanız sevinirim. İnanın 0 insan için başlangıç biraz sıkıntılı oluyor.



  • herhangi bir uygulamanın belirli islevlerini(örnek metotlarını property vs ) kendi uygulamanda kullanabilmek icin olusturulmus arayüz.Örnek olarak windows api,youtube api ... cok kullanılır . birde genelde bunu ekran kartlarında görebilirsin directx,opengl ve su sıralar mantle. bunlarda oyunların donanımları daha etkili kullanmasını saglayan bir arayüz .
  • Api, Application Programming Interface kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadırapi
    Uygulama Programlama Arayüzü anlamına gelen Api, herhangi bir uygulamanın belli işlevlerini diğer uygulamalarında kullanabilmesi için oluşturulmuş bi modüldür.
    Windows’un sunduğu bu Api'ler gruplandırılarak bir çok dll ve exe dosyasına konmuştur. Visual Basic’de (Programlama Dili) kullanılan Ocx dosyalarında da Api’ler bulunabilir. Bu Api’lerden herhangi birisini kullandığınızda Api’nin bulunduğu Dll dosyası eğer sisteme yüklenmemişse işletim sistemi önce bu Dll’nin yüklenmesini isteyecektir. Dll dosyası yüklendikten sonra Api çalıştırılabilir. visual basic ile birlikte gelen "API Text Viewer" programı ile hemen hemen bütün Api’lerin listesini görebilmeniz mümkündür.


    Kaynak:http://api.nedir.com/#ixzz39gX4HDk5




  • Cevaplarınız için teşekkür edeirm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.