Şimdi Ara

AOBP Değişikliği Mağduriyeti İçin Ne Yapabilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme: Sonuçlar uğraşa değmeyecek şekilde geldi, yine de bu kadar kısa bir çalışma için tatmin edici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 29 Kasım 2017; 14:8:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • zor üzücü bi durum hocam geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arivar A kullanıcısına yanıt
    Sağolun, neler yapılabilir bir bakacağız artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey yapamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke düzeltilse çok iyi anlıyorum seni benim bu yıl istediğim yer olsa bile hamda geri atışla giremiycek büyük ihtimalle. Obpnin kalkması yakın görünmüyor zamanında kampanyalar da yapıldı ama çok umutlu olmayın derim en azından bu kadar süre içinde değil. Çünkü bu puanın amacı zaten okula değer vermek değil imamhatip vs gibi yerlerdeki insanların başarıyla geçemediği kişileri geçmesini sağlamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Görüşüne saygı duyuyorum da imam-hatip,meslek lisesinde okuyan adamlar obp ile nasıl önündeki binlerce kişiyi geçsin ? Seni geçiyosa zaten başarısı az çok seninle aynıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Bu mantık çok yanlış. Zaten kendi seviyesine göre hak edilen obplere kimse bişey demiyor. Ama o zaten seni geçemez o zaman ortalaması 100 olsun mantığı nedir? Benim başarım farklı bir konu ygs lysye eşit şartlarda giriyoruz benim girdiğim lisenin bana bi ek katkısı olmuyor aksine sınavlarla ortalamamdüşüyor. Artık iyi hocalar imkanlar fenlerden alınıp imam hatiplere veriliyor aile yapısı va için de oraya gidenler var. Benim gidenlere bi lafım yok ama artık amacından saptı. Hem hoca açısından hem not açısından çok torpil dönüypr çoğunda bizzat şahidim. Her şeyi geçtim sırf ben kaliteli eğitim için iyi bi kiseye giriyorum ama orda bana sorulan sorular benim seviyemde değil. Hocalar daha farklı kafadalar zor sorucaz tabi yüksek alıp napıcanız diyordu adamlar. Yani sanmayın ki orda normal seviyeye uygun spruluyor da biz düşük alıyoruz. Yoksa tabiki herkesin seviyesine göre sorulsun kopya vs olmasın o zaman eklensin puanlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 7 yıl sonra nereyi bıraktınız hocam
  • Eger gerçekten adalet istiyorsan "okul puani" denilen garabetin tamamen ortadan kalkması için bir seyler yapman lazım. Gerisi boş laf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2011 de öğretmen lisesinden 59.61 ortalama ile mezun oldum.Aobp zamani 358 civarı bi puan geliyordu benimde 7.2 kaybım oldu, galiba bu not işleri fen liselerinden bile çok bize vurmuş,benim zamanımdada aşırı zor sınavlar yapılırdı arti birde öğretmenlik dersleri içinde ekstra zorlamalar yapılırdı,bazı sınavlarda 40 üstü alan çıkmazdı söyle ki çoğu sınavda 1 normal 2 orta üstü 7 cok zor sorma huyları vardı az çalışan 15 civarı,iyi calisan 30 ,cok çalışan 40 falan alırdı,özellikle sayısal alanda çok zor sınavlar yapilirdi,bizde okul başarısı var nasilsa diye en azindan öss korkusu yaşamazdik,ama ilçenin diğer liseleri ile aramizda sınav zorlukları bakımından uçurumlar vardı, 3 4 zayıfa şükreden arkadaşlarımız lise değiştirince teşekkürü kucümşer hala gelmislerdi ki iclerinde yine zamanin oks ile alan anadolu liselerine sinavla giren kişiler bile vardı ama baştada dediğim gibi okul başarısı Aobp ile dengelenme oluyordu suni ortalama artışlari bugunkulere bakıldığında devede kulak kalırdı,2013 te sistem değişince yavaş yavaş farklar açıldı da açıldı artik 90 95 97 ortalamalar havada uçuşuyor ve iyi liselere giden öğrenciler şu bilindik sözde denildigi durumu yaşıyorlar, "Türkiye de hiç bir başarı cezasız kalmaz.""

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cesuralemdaroglu C kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü öğrencisiyim şu anda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 5 Temmuz 2017; 14:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sft_eses S kullanıcısına yanıt
    AOBP sistemini hala en adil olanı olarak görüyorum. Okul puanı meselesi öğrencilerin tüm lise hayatını sınava odaklı geçirmesini engeller. Ağırlık sayesinde özel okulların not şişirmesi, yahut ilgili lisenin sınav zorluğunun etkisi ortadan kalkar; bu da hocalara öğrenci seviyesine göre sorma konusunda esneklik verir. O sistemde iyi liseler zor soruyorlardı öğrencilerine, şimdi o notlar her yer ile aynı.
  • Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Yüksek sıralamalarda sorun şurada: Eskiden X Lisesindeki 75 ortalama Y Lisesinde 80'e denk idi diyelim, yani o zamanlar, aynı okul puanını aldılar, o da 60 üzerinden 56 olsun, çok başarılı okullar. Y'deki arkadaşı atalım cebe. Şimdi bu adam tekrar o seviyeden biriyle sınava girdi. Fakat o zamanların X'inde 75 ortalama yapabilen seviyede öğrenci şimdi aynı okulda 90+ yapabiliyor. Sınavlar daha kolay. Yeni hesaba bakıyoruz. Cepteki arkadaş artık 48 puan alıyor. Ona denk olan yeni rakibi ise 54. Sayılar farazi olsa da uçurum bu kadar net mi? Evet. Dediğim gibi, YÖK Atlas'a bakınca anlaşılıyor. Keşke çok daha önceki yılların verileri olsa...
  • efesliefe E kullanıcısına yanıt
    Madem değiştirecekler bu neden öncekilerin hesabını da değiştiriyor? Bu hamlenin ardında nasıl bir mantık var çözemedim.
  • interramcho İ kullanıcısına yanıt
    Bencede mezunlar katılmamali ama böyle olsaydı bile birileri anayasanın eşitlik ilkesine aykırılik var diye dava açardı sonunda yine aynı uygulamaya geçilirdi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efesliefe E kullanıcısına yanıt
    Danıştığım kişiler sürecin çok çok uzun sürebileceğini söyledi, ham puanda 3900, yerleştirmede 5100 geldi. Yani 1200 sıra geri atmış beni ama bu sonuç zaten önceki projeksiyonlarıma uymuyor, yani sistem değişmemiş olsaydı da fark etmezdi, çok uzağa düşmüşüm. Sağlık olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interramcho -- 17 Temmuz 2017; 15:53:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.