Şimdi Ara

Annem Facebook bağımlısı oldu(Ciddi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceden bilgisayarın B sinden anlamazken , pc manyağı olan yengelerim (Yaş nerede ise 45-50) sayesinde facebook açtırdı , öğrendi. Otursun pcde sorun yok ama artık aşırıya kaçıyor , facebook'ta yaptığı birşey yok durmadan yukarı aşağı sayfaları geziyor , milletin fotolarına bakıyor , açık olursa 1-2 kişiye konuşuyor ama bu resmen sabahtan akşama kadar sürüyor ayrıca anneme seslendiğimde bana "hı - ha - ne dedin anlamadım?" gibi şeyler söylüyor çünkü pc ekranından başka ne birşey görebiliyor ne duyabiliyor.Hadi pcde oturda bütüngün facebook'ta ne var ulan ? Akşama doğru 4-5 gibi dışarı çıkıyordum ben , pcyi kapama ben oturucam biraz demişti , evden çıkarken ekranda gördüğüm facebook okey oyunu.Eve geldim saat 1 halen okey oynuyor ve ne yemek var evde ne birşey.Babam atıştırmış sanırım oda pc manyağı olma yolunda , ben çikolata vardı onu yedim cidden ekmek bile yok evde deliricem.Kaç saattir okey oynuyor , yuh artık.Kitap okuyun diyorum sıkılırlarmış , işleri güçleri pc oldu.Ne yapsam boş , içimi boşaltmak için , kafamı dağıtmak için konuyu açtım.Makara bile yapamıyorum , pcden bıktım zaten , bunu yaratanın ta!







  • annem genelde bana yapar ders çalış yoksa neti kapattırırım diye.Sende annene yap yemek yap ortalığı topla kısaca ev hanımlığı görevini yerine getir yoksa neti kapattırırım diye tehdit etde bizim psikolojimizi anlasınlar
  • benim babamda okeyden kalkmıyor
  • Evdekiler ile papaz olmak istemiyorsan kendine yeni bir notebook alabilirsin.
  • Bu bilgisayar gerçekten iyi bir şey değil kardeşimde aynı böyle oldu bütün gün facebookta napıyor bişey yapsa anlıcam
    ana sayfada dolaşmak , arkadaşlarının fotoğraflarına bakmak ıvır zıvır hadi forumlarda gezip bişeyler bakıp tartışmak , araştırmak , haberleri okumak gibi şeyler yapıcağına bütün gün facebook sadece kardeşimmi yapıyor tabiki hayır hemen hemen herkes aynı bilgisayar değil facebook'a girme cihazı resmen. Şimdi diceksiniz sanki sen facebook kullanmıyormusun evet kullanıyorum fakat öyle aşağı in yukarı çık yapmıyorum anasayfada..
  • İnterneti kapattırmalısın bence. TT 'de sorun varmış dersin. Anladığım kadarıyla durumunuz biraz ağır ve daha da ağırlaşabilir maalesef.
  • Pc de oturmak zaten istemiyorum arada girip konu dışında makara falan takılıyorum.Oturma bukadar diyince "Ben sadece hizmetcilik yapayım" diyo , cevap veremiyorum.psikologa göndericem başka çare kalmadı.Pc insana kafayı yediriyor resmen.
  • İste bu yuzden Facebook hesabi acmalarina izin vermiyorum. Kavga cikacagini bilsem bile gozleri onunde kapatirim o Facebook hesaplarini.
  • Allah'a şükür ben anneme feys meys öğretmedim. Giriyor dizisini izleyip kapatıyor.
    Vardır mutlaka interneti kapatabilme olasılığın. Modem ayarlarına gir boz kullanıcı adı ayarlarını eğer birinden çekiyorsan makinede sinyali açıp kapatmak için düğme var. düğmeden kapat. Ayrıca win+x komutunda da var önce win x'ten kapatıp üstüne tuştan kapatırsan daha garanti olur böylece tuşu bulsa bile ayarı bulması zor olur.
    diğer bilgisayarlarda yazılımı dahi var.
  • sanal ortam kötü aldatmaya kadar gidebilir

    keylogger at bilgisayara gör annenin ne yaptığını
  • @MIKROP DOGAN; adult izliyor olabilir
  • Aslında günümüzde çoğu ev hanımı pc kullanmasa bile ev işlerini geciktirebiliyor. Mesela sabah bi oturuyor tvnin karşısına evlenme programları-cinayet-kayıp araştırması yapan programları , mahkeme programlarını gün boyu izliyolar ve aksam kocaları gelincede evde bi kap yemek bile olmuyor. Bu yüzden aile içi şiddet çok yaşanıyor. Hani tvlerde görüyoruz ya öfkesine sahip olamayan koca eşini doverek öldürdü felan diye. İşte o konuları en ince ayrıntısına kadar araştırmak lazım. Dayak atmaları normal demiyorum ama iki tarafında araştırılması lazım.

    Sizin durumda baya ciddi yukarda arkadasın yazdığı gibi aldatmaya kadar gider bu iş. İnternet senin üstüne ise eğer kapattır ve bi bahane uydur eve gelen ozel hat arızalıymış 2 - 3 ay net yok falan de.

    Bu arada maşallah annenin gozler felan iyi durumda heralde ? Çünkü annenin yaşında olanlar pc başına geçtiğinde gozleri yanar ve 15-20dk dan fazla oturamazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtınam.. -- 20 Temmuz 2011; 15:46:32 >




  • Aile içinde iletişim kopma noktasına gelmiş. Vakit kaybetmeden bu işi çözmelisiniz yoksa Allah göstermesin boşanmaya kadar gidebilir. Yuva yıkıldıktan sonra da çözüm aramanın bir anlamı kalmaz.
  • Bilgilsayarı ilk aldığımız zamanlarda facebook yoktu. Babama mynette tavla oynamayı ögretmiştim, annemde babama okey oynamayı ögretti mynette. Ablamla benden çok annem babam oturuyordu birşeyde diyemiyorduk sesimizi yükseltemiyorduk. İlk zamanlar yemeklerde geçikme oluyordu ama hiç pis bi ev olmadı :) Zamanla sıkılır zaten bırak oynasınlar kafalarını dagıtıyorlar.

    Şuanda annemin babamın benim ve ablamın ayrı bilgisayarları var ev internet kafe gibi :) Ama fazla oturmuyoruz artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu

    Bilgilsayarı ilk aldığımız zamanlarda facebook yoktu. Babama mynette tavla oynamayı ögretmiştim, annemde babama okey oynamayı ögretti mynette. Ablamla benden çok annem babam oturuyordu birşeyde diyemiyorduk sesimizi yükseltemiyorduk. İlk zamanlar yemeklerde geçikme oluyordu ama hiç pis bi ev olmadı :) Zamanla sıkılır zaten bırak oynasınlar kafalarını dagıtıyorlar.

    Şuanda annemin babamın benim ve ablamın ayrı bilgisayarları var ev internet kafe gibi :) Ama fazla oturmuyoruz artık


    Yani fazla oturmasanız bile aksam olunca felan herkes pc ye oturursa iletişim kopar temelli. Ancaak eğer kendinizi kontrol edip muhabbete ve diğer sosyal etkinliklere zaman ayırabiliyosanız sorun yok ozaman.

    Pcleri sıralayın yan yana tam int kafe olur :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.