Şimdi Ara

Anlamsız XP sorunu | yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba donanim ailesi,

    aşağıda imzamda görmüş olduğunuz sistemi kullaniyorum.

    cumartesi günü kardeşim aradı. arkadaşı bi link yollamış msn den. tıklayınca nod32 uyarı vermiş. kardeşimde pek anlamadığı için bu işlerden kapatmış uyarıyı. sonra pc yi yeniden başlatınca bilgisayar nod32 açılırken öle kaliyor. ekranda o kare nod32 ekranı duruyor. ne yaptıysam daha fazla ilerlemedi pc başaramadım. işletim sistemi xp sp3 bu arada

    sonra güvenli kip te başlatıp nod32 yi sildim. bu sefer pc açıldı ama internete girmedi. sürekli sınırlı bağlantı yazıyordu. büyük ihtimal pc ye bulaşan şey internete çıkışa izin vermiyordu. bende sistem geri yükleme yaptım. 26nisandan 17nisan a aldım. çünkü en erken ona izin veriyordu.

    pc açıldı, internete giriyordu. sorun kalkmış gibiydi. tabi bazı tutarsızlıklar dışında. mesela photoshop CS3 açılmıyordu. yada aygıt yöneticisinde ekran kartının ses ile ilgili kısmının driveri yüklenmemiş gösteriyordu. "high definition audio" ... tam ismini hatırlamiyorum.

    yaklaşık 3-4 saat öle çalıştı.

    sonra ne olduysa birden ekran görüntüsü gitti. sistem yeniden başlamaya çalıştı ama o da ne. böyle ekrandaki görüntüde bozulmalar oldu. tuhaf tuhaf renkli çizgiler çıktı. ve çıkan mavi ekran uyarısında ati bilmem ne dosyasının olmadığı, zarar gördüğünü söylüyordu. ve artık açılmıyordu.

    güvenli kipte açılıyor onda sorun yok ama olanağan şekilde başlamiyor.

    o şekilde kaldı pc

    dün gece güvenli kipte başladıktan sonra c de yedeğini almam gereken bazı dosyalar vardı. neden daha önce almadıysam d ye kopyalamak istedim. çünkü format atcam pc ye belki düzelir diye. ama güvenli kipte inanılmaz yavaş kopyalıyor.

    hard disk te sorun yok %99.9. en azından öle düşünüyorum.

    güvenli kipte sistem geri yükleme denedim sonra düzelir diye. ama düzelmedi geri yükleme yaptı fakat aynı şekilde yine başlamaya çalıştı ve kendine restart attı.

    bugün inventusu aricam. bilgi almak için... oranın teknik servisine her zaman güvenmişimdir. çok ilgililier. olmazsa bi external hdd bulup yanlarına gitcem. önce bilgileri sağlama alcam sonra soruna bakcam ama çalıştığım için sanırım cts ye kadar beklicem. şimdilik şirketteki notebook u getiriyorum eve.

    ama inanılmaz sinir oldum. ben o kadar dikkatli bakarım pc ye. ama senin dışındakiler paldür küldür kullanır. sorun olur ve böyle kalırsın.

    ne yapmam gerekir? bi fikri olan yardımcı olabilecek birisi var mı?

    şimdiden çok teşekkürler.







  • şimdi inventusla görüştüm... büyük ihtimalle ekran kartında sorun olduğunu söylüyor teknik servisteki beyfendi. ama ekran kartıyla ilgili hiçbişey yapmadım bile. :( şans herhalde

    sizin bi fikriniz var mı acaba?
  • verilen uyarıları falan yazsaydın ancak ne linki atmış arkadaşıda bilgisayarı dağıttı eğer şuanda güvenlik kipde çalıştırabiliyorsan combofix("klasör seçenekleri fix" diye geçer öyle arat) + avira yükle ve tarat yada sadece combofix ile tarat internette bulabilirsin bunları bi şekilde usbye atıp getir.
    ayrıca format atıp herşeyi düzelttikten sonra yedekle
    http://resim.donanimhaber.com/m_6347984/tm.htm

    eğer sonuç elde edemessen güvenlik bölümünede aç konuyu daha iyi yardımcıda olabilirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.