Şimdi Ara

Anfi tamiri yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorun şu ben bunun sağ ön kanalını geçen sene kısa devre yaptırdım ondan sonra bu anfi full range modunda 5-10dk çalınca kesiyodu o kanalı. Zaten component bağlı olduğu için bende 80hz de kesip hpf modunda kullanıyodum o olay olmadan önce de öyle kullanıyodum gerçi. Bi kaç gündür ön sağ kanal kesiyor sesi açınca geliyor kapatıp 2-3 sat durunca gene kesiyor. Ama çalmaya başlayınca hiç sıkıntı yok çalıyor. Lpf de hpf de full de denedim sonuç aynı çalınca full range hariç hpf ve lpf de çalıyor eskiden olduğu gibi full range de çalmıyor ama çalmayınca hiçbirinde çalmıyor. Çıkışları kontrol ettik mosfetler sağlam. Kondanstörleri ve büyük dirençleri konteol ettik sıkıntı yok.
    Sorun hangi katta olabilir sizce nereye yoğunlaşmamız gerekir?
    Bir de sesi kesince o kanaldaki hoparlör rca seviyesinde ses veriyor.Yani çok çok düşük sanki rca çıkışına direk hoparlörü bağlamışım gibi.
    Anfi goldmaster anf 911
    Anfi tamiri yardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar kısa devre durumlarında mofsetler kondansatörler entegreler transistörler ve lehimler zarar görmüş olabilir elektrik elektronik işlerinden anlıyor ve gerekli cihazlarınız varsa tek tek kontrol edip hasar gören parçaları değiştirebilirsiniz eğer anlamıyorsanız hiç bulaşmadan bir ustadan yardım alın derim yoksa daha fazla zarar verebilirsiniz.
  • hakancekic88 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Sorunu bulduk. Kısa devre ile alakalı değil sanırım sorun anfinin ön çıkışlarının sorumlu crossover devresinin üzerindeki bir mercimek kondansatör den çıktı. Hallettik çok şükür. Yardımınız için teşekkürler. Anfi tamiri yardım. Anfi tamiri yardım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailhanaltınkaya

    Merhaba hocam. Sorunu bulduk. Kısa devre ile alakalı değil sanırım sorun anfinin ön çıkışlarının sorumlu crossover devresinin üzerindeki bir mercimek kondansatör den çıktı. Hallettik çok şükür. Yardımınız için teşekkürler.
    Rica ederim. Geçmiş olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.