Şimdi Ara

ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURT DIŞI DESTEK BÖLÜMÜ (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.101
Cevap
42
Favori
188.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • windshair kullanıcısına yanıt
    @windshair
    1.Kanal Taratmayı bilmeyen örneğini sizin için değil Uydu yayınları Turksat 4A'ya geçtiğinde Uyducuların önundeki kuyrukları bahsettim.Siz kendinize alındıysanız o sizin sorununuz.

    2.Cihazı Gönderin bakarım Eğer sorun varsa geri gönderirim dedim (Nihayetinde Elektronik eşya.Arızalıda olabilir.) Siz cihazı göndermediniz. Önce kumandası bozuldu dediniz sonra açtım temizledim vs. dediniz ama cihazı göndermediniz. Size kutu ve aksesuarları ile gönderin dedim oralı olmadınız.

    3.Size yazmış olduğum o mesajı madem silmediniz burada yayınlayın. Ben size cihazı sanalpazardan sattım siz onay vermeden daha cihazı alır almaz yazılar yazmaya başladınız Bende size buna atıfta bulunarak Özelden size daha iyi yardımcı olabileceğimi yazdım. cihazın adı lekelenmesin diye bir şey demedim.Size o zamanda onay vermeden cihazı gönderin dedim.Ama göndermediniz

    4.Vigica cihazların root'lu olması benim için sorun teşkil etmez ben kullanıyorum. Ne firmanın sahibiyim nede Distrubütörüyüm.Ben güveniyorum ve kullanıyorum.Ne Mahkemesi ne dava'sından bahsediyorsunuz.

    5. Kayseri'leri ve Köylüleri Ben aşağılamıyorum mesajları iyi okuyun. Tam Aksine ben onları savunuyorum ve Aşağılıyanları kınıyorum.

    6. Ben hiçbir zaman Sorunsuz cihazdır Getirmeye değmez ben satıyorum demedim Bulun Paranızı iade ediyorum. Yazdığım mesaj ( Vigica cihazlar Diğer kullandığım Android cihazlar içinde en sorunsuzudur.) Kelimesidir.

    7. Fake hesap destekçiniz diye Buradaki üyeleri suçlayamazsınız. Buradaki her üye bir bireydir. Şikayet edin Moderatörler Baksınlar Cihazdaki sorun yaşamayan üyelerin ve root olayının kendileri için önemli olmadını söyleyen kullanıcıların İP adreslerine. Ayıp Ayıp. sadece 2 kişi cihazda sorun yaşıyor bunlardan biri sizsiniz yani siz diğer üyenin Fake'simisiniz.

    Buradan Benden link istediler ben vermedim birçok satıcı olduğunu fakat bana gelen cihazların direk firmadan test edilerek geldiğini bu yüzden link vererek sorumluluk almak istemediğimi bildirdim.

    Bu işin Tadını siz kaçırıyorsunuız. Ben size cihaz ve orjinal kutusu ile gönderin kutu ve cihaz seri No'lar aynıdır dedikten sonra siz cihazı göndermediniz. Benim Aklıma gelen Daha cihazı alır almaz onay dahi vermeden yazılar yazmanızdan siz başka cihazda aldınız fakat gelen cihaz arızalı olduğu için Değiştirmek istediniz ama olmadı çünkü ben cihaz gönderdiğim Arkadaşların seri nolarını bir müddet tutuyorum.sonra siliyorum.Çünkü Aynı olayı Beelink Marka bir cihazda yaşadım Benden ısrarla Sanalpazar üzerinden satış açmamı söyledi Lafının arasında donanım arızası yoksa hemen onay veririm ne olacak ki dedi fakat diğer bir forumda Aynı nick'le Beelink marka cihazın Hdmi çıkışının arızalı olduğunu yazmış ve yardım iştemiş. Bende yüzüne vurunca hık mık dedi ve telefonu kapattı.Bunu da bu forumda bahsettim.

    Geçmişte size yazmadığım mesajlardan kendinize pay çıkararak Yazmış olduğunuz yazına istinaden bu yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerimdir.O mesajı bir daha oku sonra bu yazdıklarında işin tadını önce kim kaçırdı daha iyi analiz et.
    Sana kolay gelsin.

    Buda yazışmalarımız. İyi oku Bakalım Forumda Güceniyor muymuşum.Birde Gönderin Dedim mi demedim mi.







    Not: Alttaki yazı yazan şahsı Artık Kaale bile almıyorum Benim için Yok niteliğindedir. Cevap vererek veya yazı yazarak sayfa kirliliği yapmaya değmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilyild -- 14 Mart 2015; 14:12:02 >




  • sitenin değerlli üyeleri birbirimizi kırmadan üzmeden yazabilsek çok daha iyi olur.root olayını ben hiç bilmezdim taki em6dvb18hd alana kadar bu cihazda bir arkadaş sayesiinde öğrendim em618hd kanalllar sıralanma için root kullandım çokta hoşuma gitmişti uyduda kimsenin gizli bilgisi olmaz diye düşünüyorum.face hesabı çalsalar telefonla doğrulama yapıp geri alırsın yanı kısaca uyduda root başkasının işine yaramaz diye düşünüyorum. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munib kullanıcısına yanıt
    Sizin gizli bilgileriniz olmayabilir .
    Yüzlerce üyeliğim .arkadaşlara ait oncarca web sayfasının admin şifreleri + 8 banka hesabım +aktif kullandığım 2 kredi kartım var.
    Tüm bunlar haricinde 2TB hdd bilgiler dosyalar .Hemde öyle sıradan dosyalar değil.Titizlikle korumam gereken 50 yılın bilgi birikimi dosyalar .
    Size nette bilgi hırsızlığı nasıl yapılır konularını araştırmanızı öneririm

    Haa diyeceksinki 100lerce şifrenin 2tb hddnin ne işi var .
    Hiç bir şifreyi hatırlamam . Hepsini kesinlikle güvendiğim roboform şifreleme sistemi ile hddnin bir bölümünde korurum.
    HDD'nin 1tb bölümde izleyemediğim filmleri veya torrenten indirdiğim dosyaları barındırırım .

    Herkezin kendine göre gerekçesi vardır . Root konusunu dile getiriyorsak : "Herkesin anlayabileceği bir dille yeni kullanıcıları uyarmaktan başka bir gayemiz yoktur."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfselektronik -- 14 Mart 2015; 15:46:30 >
  • alıntıdır :
    http://www.longitudetech.com/linux-unix/the-perils-of-sudo-with-user-passwords/
    quote:

    The Perils of Sudo With User Passwords
    Posted: February 25th, 2010 | Author: charlie | Filed under: IT Management, Linux / Unix | Tags: linux, Security | 28 Comments »

    The consensus among new Unix and Linux users seems to be that sudo is more secure than using the root account, because it requires you type your password to perform potentially harmful actions. In reality, a compromised user account, which is no big deal normally, is instantly root in most setups. This sudo thinking is flawed, but sudo is actually useful for what’s it was designed for.

    The (wrong) idea is that you shouldn’t use the root account, because apparently it’s too “dangerous.” This argument usually comes from new Linux users and people that call themselves “network administrators,” but has no basis in reality. We’ll come back to that in a moment.

    The concept behind sudo is to give non-root users access to perform specific tasks without giving away the root password. It can also be used to log activity, if desired. Role-based access control isn’t available in Linux, so sudo is a great alternative, if used properly. Solaris 10 has greatly improved RBAC capabilities; so you can easily allow a junior admin access to web server restart scripts with the appropriate access levels, for example. Sudo is supposed to be configured to allow a certain set of people to run a very limited set of commands, as a different user.

    Unfortunately, sysadmins and home users alike have begun using sudo for everything. Instead of running ‘su’ and becoming root, they believe that ‘sudo’ plus ‘command’ is a better alternative. Most of the time, sysadmins with full sudo access just end up running ‘sudo bash’ and doing all their work from that root shell. This is a problem.

    Using a user account password to get a root shell is a bad idea.

    Why is there a separate root account anyway? It isn’t to simply protect you from your own mistakes. If all sysadmins just become root using their user password (running: sudo bash), then why not just give them uid 0 (aka root) and be done with it? For a group of sysadmins, the only reason they should want to use sudo is for logging of commands. Unfortunately, this provides zero additional security or auditing, because an attacker would just run a shell. If sysadmins are un-trusted such that they need to be audited, they shouldn’t have root access in the first place.

    Surprisingly, the home-user rational makes its way into the workplace as well. The recurring argument is that running a root shell is dangerous. Partially to blame for this grave misunderstanding is X login managers, for allowing the root user to login. New users are always scolded and explained to that running X as root is wrong. The same goes for many other applications, too. As time progressed, people started remembering that “running as root” is wrong, passing this idology down to their children, but without any details. A genetic mutation may have occurred, but insufficient research has been done on that topic thus far. Now that Ubuntu Linux doesn’t enable a root account by default, but instead allows full root access to the user via sudo, the world will never be the same.

    People praise sudo, while demeaning Windows at the same time for not having any separation of privileges by default. The answer to security clearly is a multi-user system with privilege separation, but sudo blurs these lines in its most common usage. The Ubuntu usage of sudo simply provides a hoop to jump through, requiring users to type their password more often than they’d like. Of course this will prevent a user’s web browser from running something as root, but it isn’t security.

    We’d really like to focus on the Enterprise, where sudo has very little place.

    The sudo purists, or sudoists, we’ll call them, would have you run sudo before every command that requires root. Apparently running ‘sudo vi /etc/resolv.conf’ is supposed to make you remember that you’re root, and prevent mistakes. Sudoists will also say that it protects against “accidentally left open root shells” as well. If there are accidental shells left on computers with public access, well that’s an HR action item.

    Sudo atheists will quickly point out that using sudo without specifically defined commands in the configuration file is a security risk. Sudoists user account passwords have root access, so in essence, sudo has un-done all security mechanisms in place. SSH doesn’t allow root to login, but with sudo, a compromised user password removes that restriction.

    In a true multi-user environment, every so often a root compromise will happen. If users can login, they can eventually become root, and that’s just a fact of life. The first thing any old-school cracker installs is a hacked SSH program, to log user passwords. Ideally, this single hacked machine doesn’t have any sort of trust relationship with other computers, because users are allowed access. The next time an administrator logs into the hacked machine, his user account is compromised. Generally this isn’t a big deal, but with sudo, this means a complete root compromise, probably for all machines. Of course SSH keys can help, as will requiring separate passwords for administrators on the more important (non user accessible) servers; but if they’re willing to allow their user account access to unrestricted root-level commands, then it’s unlikely that there’s any other security in place elsewhere.

    As we mentioned, sudo has its place. Allowing a single command to be run with elevated privileges in an operating system that doesn’t support such things is quite useful. Still, be very careful about who gets this access, even for one item. As with all software, sudo isn’t without bugs.

    For the love of security, please, we beg of you, do not use sudo for full root access. Administrators keep separate, non-UID 0 accounts for a reason, and it’s not for “limiting the mistakes.” Everything should be done from a root shell, and you should have to know an uber-secret root password to access anything as root.


    Çeviri :

    Bugünlerde, normal kullanıcı hesabı ile SUDO kullanımının root hesabını kullanarak işlem yapmaktan daha güvenli olduğu konusunda yeni Unix ve linux kullanıcıları arasında görüş birliği var. Çünkü potansiyel olarak zararlı işler yapmak için root şifrenizi girmeniz gerekiyor. Gerçekte ise normalde çok da büyük sorun teşkil etmeyen bir kullanıcı hesabı kırıldığında sudo sayesinde root hakları kazanabiliyor. Bu düşünüş şekli hatalı ve sudo sadece amacına uygun olarak kullanıldığında faydalıdır.

    Bu fikirde yanlış olan nokta şudur: “Root hesabı kullanılmamalıdır, kullanımı çok tehlikelidir. ” Bu argümanı ileriye sürenler, yeni linux kullanıcıları ve kendilerine “Ağ Yöneticisi” adını veren kişilerdir ki bu düşünceler tamamen dayanaksızdır. Bu konuya biraz sonra değineceğiz.

    “SUDO” yu kullanmanın altındaki mantık, kullanıcılara root parolasını açık etmeden bazı işlemleri yapma yetkisi vermektir. arzu edilirse sistem etkinliklerini kayıt altına almak için kullanılabilir. Rol Tabanlı Erişim Kontrol Sistemi(RTEKS) linuxta olmadığından dolayı sudo, doğru biçimde kullanıldığında iyi bir alternatiftir. Oldukça gelişşmiş RTEKS özelliklerine sahip olan Solaris 10 sürümünde normal bir kullanıcıya belli bir seviyede mesela bir ağ sunucusu başlatma betiklerine erişme yetkisi verebilirsiniz. Sudo ise belirli kullanıcılara, diğer kullanıcılardan farklı olarak sınırlı sayıda komutu çalıştırma yetkisi vermek için tasarlanmıştır.

    Maalesef sistem yöneticileri ve ev kullanıcıarı sudo’yu herşey için kullanmaya başladılar. su- yazıp parolayı yazıp sonra root olarak komutları çalıştırmak yerine sudo+komut yazmanın daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorlar. Çoğu sistem kullanıcısı en sonunda işlerini sudo bash kabuğundan yapmaya başladılar. Bu ciddi bir sorun.

    kullanıcılardan ayrı bir root hesabına neden ihtiyaç duyulur acaba? Basitçe söylersek, sizi kendi hatalarınızdan korumak için.eğer tüm sistem yöneticileri kullanıcı hesapları ile root yetkisi alacaksa, neden hepsine 0 nolu kullanıcı kimliğini(yani root) verelim gitsin. Bazı sistem yöneticileri sudo yu sadece komutları girmek için kullanmaktadır ve bu ekstra güvenlik veya denetim sağlamamaktadır. Çünkü saldırgan, kabuğu kullanabilir. Sistem yöneticileri, denetlenmeleri gerektiğine inanmıyorlarsa en başta root hesabına erişmemelidir.

    Şaşırtıcı bir biçimde aklı başında olan ev kullanıcıları da aynı şeyi yapmaktadır. Ağızlara sakız olan argüman, root hesabı kullanmanın tehlikeli olduğudur. Bu derin yanılgının sebebi, kısmen, root olarak oturum açmaya izin veren X oturum açma yöneticileridir. Yeni kullanıcılara root hesabı ile oturum açmanın yanlış olduğu anlatıldı. Diğer uygulamalar için de aynı şey yapıldı. Zaman geçtikçe insanlar, “root hesabı ile işlem yapmak yanlıştır” ideoojisini, detayları es geçerek çocuklarına da geçirdiler. Genetic bir mutasyon oluştu ve şimdiye kadar bu konu hakkında fazla düşünülmedi. Şimdi artık Ubuntu linux dağıtımında root hesabı ön tanımlı olarak etkinleşmiyor ve bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacağa benzer.

    İnsanlar hem sudo’ya övgüler düzüyor hem de aynı anda Windows’ta kullanıcı ayrıcalıklarının olmamasını öne sürerek ona hakaret ediyor. Güvenlik meselesinin çözümü kullanıcı ayrıcalıklarının ayrımı yapılmış çok kullanıcılı bir sistemdir ve ama sudo bu ayrım çizgilerini belirsiz hale getirmektedir. Sudo’nun Ubuntu tarzı kullanımı üzerinden atlanacak bir hendek oluşturmakta ve kulanıcıların parolalarını gerektiğinden daha sık kullanmalarına sebep olmaktadır. Bu da, eğer güvenlik buysa, kullanıcıların ağ tarayıcılarının root olarak herhangi birşeyi yapmasını engellemektedir.

    “Sudo müritleri” veya “sudoistler” root yetkisi gerektiren her komutu sudo ile çalıştırmanızı isterler. ‘sudo vi /etc/resolv.conf’ komutunu çalıştırmak size root olduğunuzu hatırlatır ve hata yapmanızı önler. Sudoistler, bunun kazara root yetkileriyle konsol açmanızı da engellediğini söylerler. Eğer halkın erişimine açık bilgisayarlarda root yetkisi ile açılmış konsollar açık unutuuyorsa bu root meselesi değil, personel yönetimi ile ilgili birşeydir.

    Sudo’ya karşı olanlar ise yapıandırma dosyalarında sudo ile hangi komutların kulanılacağını belirmeden sudo kullanmanın güvenlik riski oluşturduğunu söylerler. çünkü sudoistlerin kullanıcı hesapları root hesabı erişimine sahiptir. Öyleyse bu da tüm güvenik mekanizmasını devre dışı bırakır. SSH’ye root olarak bağlanmak mümkün değilken kırılmış bir kullanıcı hesabından sudo ile root haklarını kulanabilirsiniz.

    Gerçek bir çok kullanıcılı ortamda root şifreleri sık sık kırılır. kulanıcılar ise bu şifre ile bağlandıkları zaman root olurlar ve bu hayatın gerçeğidir. Eski tarz bir bilgisayar korsanının yapacağı ik şey, sisteme hack edilmiş bir SSH kurup diğer kullanıcıların şifrelerini öğrenmektir. Bu hacklenmiş makine diğer bilgisayarlar ile güvenlik ilişkileri içinde değildir çünkü diğer makinalar ona erişebilmektedir. Bir yönetici bir dahaki seferi bu hacklenmiş makinaya oturum açtığında hesabı kırılmış olur. Normalde bu büyük bir sorun olmasa da sudo’nun kullanımının kısıtanmadığı bir sistemde bu root hesabının ve tüm diğer makinelerin kırılması anlamına gelir. Tabii ki normal kullanıcıların bağlanamadığı önemli sunucularda yöneticiler için ayrı ayrı paralolar kullanılmasını sağlayan SSH anahtarlarının faydası olabilir ama yöneticiler kısıtlanmamış sudo ile root seviyesindeki komutlara erişmek isterlerse orada güvenlik namına hiç bir şey kalmaz.

    Daha önce bahsettiğimiz gibi sudonun kullanım yeri bellidir. Bir bilgisayarda kullanıcının ayrıcalıklarını artırarak sadece bir komutu kullanmak oldukça yararlı olabilir. tek bir şeye erişim hakkı sağlansa bile bunlara kimin eriştiğine de dikkat etmek gerekir. Tüm yazılımlar gibi sudo da hatasız değildir.

    Güvenlik için. Lütfen sudoyu root erişimi için kullanmayın. Yöneticiler, root erişim hakkına sahip olmayan hesapları ayrı tutmalıdır. Herşey root olarak konsoldan yapılmalı ve bir şeyi root erişimi ile yapmak için çok gizli root parolası kullanılmalıdır.




  • alıntıdır :
    quote:

    Linux'la Tanışanların En Sık Yaptığı 5 Hata


    Bu başlığı Acemiler İçin İlk Durak bölümüne açacaktım ama sıradan kullanıcıların öyle bir yetkisi yokmuş. Aşağıdaki yazıyı Mandriva Türkiye Forumunda görmüştüm, paylaşmak istedim.

    Yazı Hakkında: pcworld sitesinde görüp Linux’a adım atmak isteyen ya da yeni adım atanlara ışık tutması için çevirmeye çalıştığım bir yazı. Hatalar ve eklemeler vardır. Affınıza sığınırım.

    Özgür ve açık kaynaklı yazılımlar kullanılabilirlik olarak, eskisine nazaran, çok iyi bir yerdeler. Görsel tasarımları, kullanıcı dostu arayüzleri, güvenli ve kararlı çalışmalarıyla bilgisayar kullanmayı keyifli hale getirmeyi başarıyorlar.

    Eğer siz de Linux kullanıcıları arasına katıldıysanız, bu akıllı hareketinizden ötürü tebrikler! Yüksek maliyetlerden, firma bağımlılıklarından, sonu gelmeyen kötü niyetli yazılımlardan (malware) ve daha birçok olumsuz durumdan özgür bir hayata hoşgeldiniz. Linux’la yeni tanışanların zaman zaman yaptıkları hataları siz de yapabilirsiniz.

    Bu yazıda Linux’la tanıştığınızda karşılaşabileceğiniz beş özel durumu ve çözüm yollarını anlatmaya çalışacağım. Elbette bu durumlarla kesin karşılaşacaksınız diye bir şart yok. Başlarken bunların farkında olmanız yeterli.

    1. İşletim Sistemini Windows Sanmak

    Uzun zamandır kullandığınız bir programa alışmanız gayet normal. Eğer alıştığınız, sürekli sorunları çözmek zorunda olmaksa bunu beklemeyin. Artık bilgisayar kullanmaya alışmanız gerekecek.

    Ubuntu veya çıkan son Linux dağıtımları birçok kullanıcı dostu özellikleri ile rakiplerini son yıllarda geri bıraktı denilebilir. Linux ve diğer işletim sistemleri arasında kullanım olarak birçok benzerlikler bulunsa da eski alışkanlıklarınızı aramak doğru olmayacaktır.

    Tabi bu durum Linux’un zor olduğunu söyleyeceğim anlamına gelmesin. Linux kullanımı -özellikle son çıkan dağıtımlarda- hiç de zor değil. Aslında sadece alışkanlıklarınızdan farklı. Bu farklılıkları öğrenmek kısa bir zaman sürebilir. Kısa bir öğrenme eğrisi size ömür boyu kazanç sağlayacaktır.

    2. Gereksiz yere root olmak

    Linux ve diğer işletim sisteminin en büyük farkı Linux kullanıcılarının genellikle yönetici haklarına (root veya administrator) erişememesidir. Bu önlem güvenlik için çok önemlidir. Yönetici haklarına sadece gerektiği zaman erişerek ciddi bir koruma sağlamış olursunuz.

    Tabi bu söylediklerim sizi korkutmasın. Bazı programlar root yetkisi isteyebilir ve bu gereklidir. Gerektiği zamanda bu özelliği kullanmanın bir zararı olmayacaktır.

    3. Google’da program aramak

    Her Linux dağıtımı kendi paket yöneticisine sahiptir. Öncelikle kullandığınız Linux dağıtımının paket yöneticisini bulun. Örneğin Ubuntuda bu Ubuntu Yazılım Merkezi olarak adlandırılmıştır. Paket yöneticisi ile ihtiyac duyduğunuz yazılımları bulabilir ve birçoğunu özgür bir şekilde yükleyebilirsiniz. Başka yerlerde aramanıza gerek yok.

    4. Komut satırından korkmak

    Bu ne kadar Linux için -ve genel olarak tüm işletim sistemleri için – bir vasiyetse de birçok kullanıcı hiçbir zaman komut satırını kullanmak zorunda kalmadı. Ubuntu ya da Pardus gibi dağıtımlarda da çoğu amaç için komutlara gerek yoktur.

    Yine de komut satırından korkarak yaşamayın. Birkaç kısa komut yazmak ekranda bir yerlere tıklayarak işinizi yapmaktan daha zor değil. Hatta daha hızlı ve etkili olabilir.

    5. Çabucak pes etmek

    Basit bir teknolojik konu bile olsa değişmek zor olabilir. Kimse bilgisayar kullanmayı bilerek doğmuyor bunu unutmamak gerçekten önemlidir. Öğrendik ve alıştık.
    Linux ile de aynı olacak. Alışık olduğunuzdan farklı hissedebilirsiniz ama bu zor ya da kötü olduğu anlamına gelmez, sadece farklı! Biraz sabredip devam edin, önce diğer işletim sistemlerinden çok zor olmadığını fark edersiniz. Biraz daha kaldığınızda Linuxda işlerinizi çok daha rahat yaptığınızı görürsünüz. En sonunda artık geri dönmeyi düşünemezsiniz bile.

    “Dikkatsizce yapılan değişim tehlikelidir; fakat asıl tehlike kör muhafazakarlıktır.” Henry George

    Kaynak: Top 5 Mistakes Made by Linux First-Timers | PCWorld




  • alıntı :
    http://obenseven.com.tr/linux/makaleler/guvenlik/102-root
    quote:


    Sınırsız Yetki
    Perşembe, 24 Ocak 2013 12:34 Oben SEVEN
    e-Posta Yazdır PDF

    Root (su, super user) kullanıcısı linux işletim sistemi üzerinde herşeyi yapmaya yetkisi olan tek kullanıcıdır. Sınırsız yetkiye sahiptir ve her türlü işlemi yapmaya gücü yeter de diyebiliriz.





    İşte bu yüzdendir ki, oldukça tehlikeli bir yetkiye sahiptir ve diğer kullanıcılar tarafından doğrudan kullanılamaz ancak dolaylı yoldan kullanılabilir.

    Eğer kişisel kullanıcı hesabınızla Linux kullanıyorsanız yönetici yetkisi dahilindeki kullanıma mahsus bazı programları ve verileri kullanmanız kısıtlanmıştır. Bunu aşmak için kendi kullanıcı hesabınız üzerinde geçici olarak yönetici haklarını almanız ya da yönetici hesabını kullanmanız gerekir. (Yönetici haklarının sudo programı ile geçici olarak nasıl alınacağı yazının ilerleyen kısımlarında anlatılacaktır.) Root yetkisini dolaylı yoldan kullanmaya yetkisi olmayan diğer gürûh ise sistem yöneticisi haklarını hiçbir şekilde alamaz.

    Somut örnek vererek açıklamaya çalışayım; Paket yöneticisi gibi işletim sisteminin bütününü ilgilendiren yazılımları kullanmak için root hakkına sahip olmamız gerekmektedir. Bu gibi programları kişisel kullanıcı hesabınız ile kullanmaya çalıştığınız zaman programın kendisi sizin kullanıcı hesabınızın şifrenizi isteyecektir. Eğer yönetici haklarını geçici olarak kullanmaya yetkisi olan bir kullanıcı ile bu işlemi yaptıysanız, program etkin biçimde açılacaktır. Aksi takdirde açılsa bile sistem üzerinde değişiklik yapmak olanaksız olacaktır. Yönetici yetkisi dahilinde bir işlem yapmaya çalışırken her zaman bizden şifre istenmeyecektir. Bu özellik sadece bazı programlara mahsustur. Ve normal kullanıcı hakları ile kullanmaya çalıştığımızda yetkilerimizin yeterli olmadığını söyleyecektir. Bu durumda yönetici yetkilerine erişerek işimizi yapmak için işlemin başına sudo komutunu eklemeliyiz. sudo geçici olarak yönetici haklarını almaya yetkisi olan kullanıcılara bu haklarını kullanmasını sağlayan metin tabanlı ufak bir yazılımdır.

    Örneğin normal şartlar altında kişisel kullanıcı hesabımızla /etc/X11/xorg.conf dosyasını açabiliriz, ancak üzerinde değişiklik yapamayız. Bunu aşmak kullanacağımız metin editörünü açarken root yetkileri ile açılmasını sağlamalıyız. Bunun için uçbirim (terminal) üzerinden,

    Görevi :

    sudo gedit

    komutunu verip ardından şifremiz ile giriş yaparsak, gedit; yazı düzenleme programı süper kullanıcı kipinde açılacaktır. İşte bu şekilde açtığımız programlarda yetki kısıtlaması olmaz.

    Not: Şifreleriniz güvenlik için konsolda gözükmez. Şifrenizin gözükmediğine aldanıp, şifreyi giremediğinizi zannetmeyin.

    “Peki yönetici haklarına erişmek için uçbirime mecbur muyuz?” sorusunu duyar gibiyim. Elbete hayır! Yönetici yetkilerini geçici olarak kullanmamız için tasarlanmış grafik arayüzüne sahip programlarda mevcuttur. En bilinen iki örneği; GNOME masaüstü ortamındaki gksudo ve KDE masaüstü ortamında kdesudo.

    gksudo ile yönetici haklarına erişmek için işlemimizin başına gksudo komutunu eklemeliyiz. Gedit’i yönetici yetkileri ile açmak için; Alt+F2 tuş kombinasyonu kullanılır, karşımıza gelen çalıştırma penceresinde çalıştırılacak komut kısmına

    Görevi :

    gksudo gedit

    yazılır, ve komut çalıştırılır. Ve karşımızda gksudo programına ait, yönetici haklarına erişmemiz için kullanıcı şifremizi girmemiz gerektiğini belirten bir pencere görürüz. Şifremiz ile giriş yaparsak, gedit; yazı düzenleme programı süper kullanıcı kipinde açılacaktır. İşte bu şekilde açtığımız programlarda da yetki kısıtlaması olmaz.

    Eğer kişisel kullanıcı hesabınızla Linux kullanıyorsanız yönetici yetkisi dahilindeki kullanıma mahsus bazı programları ve verileri kullanmanız kısıtlanmıştır. Bunu aşmak için kendi kullanıcı hesabınız üzerinde geçici olarak yönetici haklarını almanız ya da yönetici hesabını kullanmanız gerekir. (Yönetici haklarının sudo programı ile geçici olarak nasıl alınacağı yazının ilerleyen kısımlarında anlatılacaktır.) Root yetkisini dolaylı yoldan kullanmaya yetkisi olmayan diğer gürûh ise sistem yöneticisi haklarını hiçbir şekilde alamaz.

    Somut örnek vererek açıklamaya çalışayım; Paket yöneticisi gibi işletim sisteminin bütününü ilgilendiren yazılımları kullanmak için root hakkına sahip olmamız gerekmektedir. Bu gibi programları kişisel kullanıcı hesabınız ile kullanmaya çalıştığınız zaman programın kendisi sizin kullanıcı hesabınızın şifrenizi isteyecektir. Eğer yönetici haklarını geçici olarak kullanmaya yetkisi olan bir kullanıcı ile bu işlemi yaptıysanız, program etkin biçimde açılacaktır. Aksi takdirde açılsa bile sistem üzerinde değişiklik yapmak olanaksız olacaktır. Yönetici yetkisi dahilinde bir işlem yapmaya çalışırken her zaman bizden şifre istenmeyecektir. Bu özellik sadece bazı programlara mahsustur. Ve normal kullanıcı hakları ile kullanmaya çalıştığımızda yetkilerimizin yeterli olmadığını söyleyecektir. Bu durumda yönetici yetkilerine erişerek işimizi yapmak için işlemin başına sudo komutunu eklemeliyiz. sudo geçici olarak yönetici haklarını almaya yetkisi olan kullanıcılara bu haklarını kullanmasını sağlayan metin tabanlı ufak bir yazılımdır.

    Örneğin normal şartlar altında kişisel kullanıcı hesabımızla /etc/X11/xorg.conf dosyasını açabiliriz, ancak üzerinde değişiklik yapamayız. Bunu aşmak kullanacağımız metin editörünü açarken root yetkileri ile açılmasını sağlamalıyız. Bunun için uçbirim (terminal) üzerinden,

    Görevi :

    sudo gedit

    komutunu verip ardından şifremiz ile giriş yaparsak, gedit; yazı düzenleme programı süper kullanıcı kipinde açılacaktır. İşte bu şekilde açtığımız programlarda yetki kısıtlaması olmaz.

    Not: Şifreleriniz güvenlik için konsolda gözükmez. Şifrenizin gözükmediğine aldanıp, şifreyi giremediğinizi zannetmeyin.

    “Peki yönetici haklarına erişmek için uçbirime mecbur muyuz?” sorusunu duyar gibiyim. Elbete hayır! Yönetici yetkilerini geçici olarak kullanmamız için tasarlanmış grafik arayüzüne sahip programlarda mevcuttur. En bilinen iki örneği; GNOME masaüstü ortamındaki gksudo ve KDE masaüstü ortamında kdesudo.

    gksudo ile yönetici haklarına erişmek için işlemimizin başına gksudo komutunu eklemeliyiz. Gedit’i yönetici yetkileri ile açmak için; Alt+F2 tuş kombinasyonu kullanılır, karşımıza gelen çalıştırma penceresinde çalıştırılacak komut kısmına

    Görevi :

    gksudo gedit

    yazılır, ve komut çalıştırılır. Ve karşımızda gksudo programına ait, yönetici haklarına erişmemiz için kullanıcı şifremizi girmemiz gerektiğini belirten bir pencere görürüz. Şifremiz ile giriş yaparsak, gedit; yazı düzenleme programı süper kullanıcı kipinde açılacaktır. İşte bu şekilde açtığımız programlarda da yetki kısıtlaması olmaz.




  • Android telefonlar için tasarlanmış linux tabanlı dağıtımın adıdır.
  • hotbird uydusunda DAS ERSTE kanalını açtığımda 15-20 saniye sonra kanal görüntüsü üzerinde teleteks yazıları çıkıyor. sizde de oluyor mu? çözümünü bilen varsa bildirir misiniz. teşekkürler.
  • @ishak_koc menu/DTV preferences /Subtitle Display/ off
  • Arkadaşlar ben başıma gelenleri yazayım sizinde aklınızda olsun.
    1:Yurtdışından cihaz alırken paypalı kullanırım.paypal alıcıyı koruyor 3 tane ürün arıza
    kimisi 1 ay sonra arıza yaptı aralıklı zamanla geri yolladım paypal hepsinide ödedi.siz siz olun
    paypalı tercih edin.
    2:Arızalı ürün deyişimi olmaz paypal parayı alır.Hesabına yatırır sende gidersin ister aynı üründen ister
    başka bişey al istersen hiç alma Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • munib kullanıcısına yanıt
    Bir iki eklemede ben yapayım.
    Paypal sadece Ebay sitesinde geçerli.Diğer satış sitelerinde ve Aliexpreste bilmiyorum.Ben Paypal Ebay'da veya direk firmalardan aldığımda kullanıyorum
    Paypal Koruması 45 Gündür 45 Günü Geçtikten sonra Paypal koruması altında olmuyor.Başıma geldi Paypal Tınlamadı bile.
    Arızalı ürün değişimi Aliexpres'te oluyor. Cihazı gönderiyorsun Kontrol ediyorlar. Kullanıcı hatası değilse yeni ürün gönderiyorlar Eğer kullanıcı hatası ise veya ürün açıldığı anlaşılırsa (Bazı ürünlerde Garanti etiketi var)ya tamir ediyorlar tamir ücreti alıyorlar yada ürünle vedalaşıyorsun.Tabi ki Bunlar ciddi firmalarda oluyor ürün alımında firmanın ne derece güvenilir olduğuna , satışlara ve firmanın sattıklarına bakın. İncik Boncuk satan firmalar veya 50-100 tane satış yapan firmalarda Elektronik eşya satabiliyor. Satıcı en az 500 Adet mal satması ve ne alacaksanız o ve benzeri ürünleri satmasına geri bildirimlerinin iyi olmasına dikkat edin.
    Eğer ürün Bizde de olduğu gibi Full kutusunda tüm aksesuarları ile gönderirseniz yeni ürünün gelme ihtimali daha yüksek oluyor.
    Aliexpreste çoğu firmada teslim alındıktan sonra 7 gün geçtikten sonra ürün Teslim alındığında sağlam ve hasarsız olduğu ve kullanıldığı kabul ediliyor. bundan sonraki arızalarda Garanti ne ise o kurallardan işlem görüyor.
    Bazen 7 günü geçtikten sonrada eğer onay vermediyseniz Dispute açabiliyorsunuz Satıcı teslim tarihlerine dikkat etmezse Geri gönderip tam iade veya elinde tutup indirim alabiliyorsunuz.
    Ben 1 adet cocobox Gönderdim Tamir edip gönderdiler. 1 adette vigica gönderdim Onay verdikten 1 hafta 10 gün sonra arıza yaptı yenisini gönderdiler. Tabi ki Gerek Paypal'da gerekse Aliexpreste iade kargo bedelini Bizler (Alıcı'lar) ödüyor. Minimum 30 ile 50.-TL'yi gözden çıkarın.
    Bu tip konularda ,
    Satıcı firmalar ile diyolog ve ingilizce bilinmesi önemli faktörlerden birisi oluyor.
    Eğer yanlış veya eksik bilgim varsa yazarsanız Ben ve diğer üyeler faydalanmış oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halilyild -- 14 Mart 2015; 21:33:13 >




  • halilyild kullanıcısına yanıt
    @munib ve @halilyld

    Bu anlattığınız konular ticari konulardır .

    Donanımhaber forumun Konudışı bolümünde etraflıca işlenmiştir .

    " Aliexpress kullanma kılavuzu A'dan Z'ye" ----> http://forum.donanimhaber.com/m_99966429/tm.htm

    "****ALİBABA VE ALİEXPRESS *****" ----> http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=40924105&mpage=1

    "Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress Destek, Sorular ve Cevaplar" ----> http://forum.donanimhaber.com/m_69942003/tm.htm


    Ayrıca kullanıcılar google'da "Ebay Destek " ve "paypal Destek " vs vs yazarak kolaylıkla çok daha daha geniş bilgiye ulaşabilirler .

    Yazmakta olduğumuz bölüm
    Donanım / Hardware » Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın » Receiver modelleri 'dir.
    Lütfen Donanım ve Hardware ile ilgili olmayan görüşlerinizi ilgili bölümlerde paylaşınız


    Ticari konularla ilgili forumun destek bölümüde vardır .Lütfen forumun ruhuna uygun davranalım.
    Ticari kaygılararınızla ve ticari konularla ilgili görüşlerinizi ilgili bölümlerde açabilirsiniz .Şimdi lütfen esas konuya dönelim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfselektronik -- 15 Mart 2015; 10:29:47 >




  • Vaaay,
    Forumun ruhuna bakınız,
    Sen,
    ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURTDIŞI DESTEK BÖLÜMÜNDE,
    25 ve diğer sayfalarda 7" Intel Atom Z3735FG cihazlardan bahsediyorsun sipariş verdiğini yazıyorsun.

    Şimdi bu 7" Intel Atom Z3735FG işlemcili cihazın Android dvb uydu alıcısı Yurtdışı destek bölümü ile ne ALÂKASI var.Yoksa bizim bilmediğimiz bir şey mi yapıyor .Kanalları mı? Gösteriyor.

    Sende 7" Intel Atom Z3735FG ile ilgili bir bölüme yazsaydın. Eğer öyle konu yoksa bile İŞLEMCİLER Bölümünü bulup açsaydın.

    O zaman Forum ruhun yokmuydu,Yoksa O zaman küçükmüydün.

    Biz burada Android Dvb Uydu Almak isteyen Üyelerimiz Alımlarda nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında mesaj yazdık.
    Ne diyeyim Gene beni şaşırtmadın.
    Sana kolay gelsin.
  • Vigica kumanda ile favori kanalları seçtiğimizde , Kumandadan tanımlarnmış Sadece favori kanallar seçiliyor.

    Tanımlı uydulara turksat 4a - hottbird -Eutelsat vs direk ulaşamıyoruz . sadece Favori kanallar seçilebiliyor.

    Menu / channel Manager / Channel list edit / sağ sol tuşlarıyla uydu seçebiliyoruz . başka bir uyduyu seçtiğimizde
    Yine Menu / channel Manager / Channel list edit / sağ sol tuşlarıyla diğer uyduyu seçebiliyoruz .

    Bu oldukça rahatsızlık veren duruma kumanda üzerinden bir formul bulma imkanı sanırım yok .
    Eğer sisteminizde 4 - 5 uydu varsa yandığınızın resmidir ..Vigica uydu seçmi için kumandaya kısayol atamayı unutmuş .
    Bir başka bahara durumu düzeltirler sanırım
  • halilyild kullanıcısına yanıt
    Evet halil yıldız küçüktüm .reciver konusunu inceleyeli 15 gün olmuştu .
    Androidin iflas ettiğini görünce alternatif çözüm önerilerimi sundum .
    Kaldıki 7" Intel Atom Z3735FG sadece windows8.1 değil Androidide çalıştırabilir . ve bana gelen sürüm Win8.1+Android 4.2.2 sürümdür

    @munib Model HD18S2 özürlü ve 1-2 ay sonra bozulmuş cihazla konuyu başlatmıştır . Yani ben daha üstün özellikli ürün Win8.1+Android 4.2.2 tavsiye edemezmiyim

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfselektronik -- 18 Mart 2015; 10:04:38 >
  • Sana şöyle cevap vereyim.
    Bu Konu ANDROİD DVB UYDU ALICISI YURTDIŞI DESTEK BÖLÜMÜ
    Açılımı Ne Android cihaz Nede uydu Alıcısı
    İkisi bir arada olan komplike model cihazlar.
    İster Android destekli uydu Alicisı dersin ister Uydu destekli Android cihaz dersin sonuçta ikiside aynı.
    Senin Forum ruhuna uygun dediğin Windows 8.1 ve Android çalıştıran cihaz.
    Şimdi yine soruyorum Bu cihazda uydu ibaresi veya sistemi nerede Ne ALÂKA konumuzla,Uydu alıcısı olmayan cihazı Ne amaçla Alternatif çözüm önerisi olarak sunuyorsun
    Üyeler Android Uydu Alıcısı Hakkında bilgi istiyor Sen onlara uydu seyretmeyin Siz Windows ve android çalışan cihaz alın diyorsun.

    Sen bu işe Bayağı kendini Kaptırdın Galiba Ne dediğini nede yazdığını biliyorsun. Root konusa Taktın gidiyorsun belki rüyalarına bile giriyordur.
    Neyse Allah(cc) Sonunu hayır etsin.
  • Yeni Win8.1 + Android TV Box 2bg Ram 32gb ROM

    New windows 8 mini PC Intel Atom Z3735F CPU CX-W8 win8 smart computer 2GB DDR3 32GB ROM faster > Android TV Box

    http://www.aliexpress.com/item/New-windows-8-mini-PC-Intel-Atom-Z3735F-CPU-CX-W8-win8-smart-computer-2GB-DDR3/1988296880.html

    Fetures:

    1.CPU:Intel Baytrail-T CR(Quad-core ) 1.33GHz
    2.GPU:Intel HD Graphic(Gen7)
    3.2GB RAM +32GB Nand Flash
    4.Windows 8.1. multi-language support
    5.Support USB Wire/ WiFi 2.4G Wireless Keyboard, Mouse, Air mouse
    6.Support WIFI 802.11b/g/n+BT 4.0 . You can be more free to use it .
    specification iptv (9)
    CPU: Intel Bay Trail-T CR upto 1.83GHz Atom Z3735F

    DDR3: 2GB
    EMMC flash: 16GB(upto 128GB)
    Operation System: windows 8.1/android 4.4
    Wi-Fi/BT: RTL8723BS/AP6330,IEEE 802.11 a/b/g/n, BlueTooth 4.0

    I/O: USB port 1: HOST 1
    USB port 2: HOST 2
    Micro USB port : For OTG
    HDMI: HDMI 1.4
    Micro TF card slot: For Micro TF card
    Audio Jack: Audio output / Mic in
    LAN port: Ethernet
    DC-in: 5V/3A 4.0mm DC-in
    KEY: power on/off
    IR Built-in: IR receiver(for android OS)




  • halilyild kullanıcısına yanıt
    windows 8.1 kapatırsın hatta sistemder kaldırırsın geriye android kalır
  • Yukarıda bahsettiğim cihaz
    ip-tv vs yazılımlarla tv sinde televizyon yayınlarını izlemek isteyen arkadaşlar için işinin hakkını veren 2gb ram ve 32gb romlu cihazdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fauconni

    @munib ve @halilyld

    Bu anlattığınız konular ticari konulardır .

    Donanımhaber forumun Konudışı bolümünde etraflıca işlenmiştir .

    " Aliexpress kullanma kılavuzu A'dan Z'ye" ----> http://forum.donanimhaber.com/m_99966429/tm.htm

    "****ALİBABA VE ALİEXPRESS *****" ----> http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=40924105&mpage=1

    "Yurt dışından alışveriş eBay, Dealxtreme, Aliexpress Destek, Sorular ve Cevaplar" ----> http://forum.donanimhaber.com/m_69942003/tm.htm


    Ayrıca kullanıcılar google'da "Ebay Destek " ve "paypal Destek " vs vs yazarak kolaylıkla çok daha daha geniş bilgiye ulaşabilirler .

    Yazmakta olduğumuz bölüm
    Donanım / Hardware » Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın » Receiver modelleri 'dir.
    Lütfen Donanım ve Hardware ile ilgili olmayan görüşlerinizi ilgili bölümlerde paylaşınız


    Ticari konularla ilgili forumun destek bölümüde vardır .Lütfen forumun ruhuna uygun davranalım.
    Ticari kaygılararınızla ve ticari konularla ilgili görüşlerinizi ilgili bölümlerde açabilirsiniz .Şimdi lütfen esas konuya dönelim .


    Ben burda arızalı cihazı nasıl yollarız paramızı nasıl alırız bunları yazdım. fakat burası destek bölümü cihaz alan arkadaşlar faydalansın diye yazdım.senin yazdığınada gündem dışı diyebiliriz.




  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.