Şimdi Ara

ANAKART SORUNU LÜTFEN Bİ BAKIN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arakadaşlar size olayı kısaca bi özetliyeyim. ASUS P5P800- UAY Proactive anakartım var.imzamdaki sistemi destekliyor. Son 3-4 haftadır bilgisayar açılırken cpu fan hatası veriyordu.biso tan girip baktığımda cpu fanının devrini kırmızı renkte gösteriyordu. Bende cpu fanını ignorladım. Ama bir kaç gün sonra yine cpu fan hatası verdi. ben yine ignorladım cpu fanını ama yine aynı sorunu verdi.
    10 gün önce format attım sağlam bir virüs yemiştim. son 1 haftadırda biostaki bütün ayarlarım her açlışta siliniyo, saat ve tarihin set edilmediğini uyarıyo ve yine cpu fan hatası veriyo ayrıca saat 00.00 dan başlıyo.
    Anakartın pili mi bitti yoksa anakart komple kafayı mı yedi anlamadım. eğer anakartın pilini değiştirirsem bios bir zarar görür mü. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.



  • pilini değiştirdiğinde bios zarar görmez sadece resetlenir. önce pilini değiştir sorun giderilmezse bios update yap biosa virüs bulaşmış olabilir... bi de sağlam bir virüs programıyla tüm hard diski tarat belki de D de felan virüs vardır. ama pil değişiminden sonra tarih sorunu yine olursa bios update tehlikeli olabilir ona göre!
  • eyvallah hocam bi deniyeyim dedikleri inşallah olur.
  • Sorunun Bios pilinin bitmesi büyük ihtimalle. Bios pili bittiği için ayarları tutamıyor ve sen ne kadar Cpu fanını kontrol etme diye ayarı kaydetsen de Bios resetleniyor ve tekrar Cpu fan hatası veriyor. Pili değiştirdiğinde çözülecektir.
  • bu cevap biraz geç odu ama. sorun hepimizin tahmin ettiği gibi pildenmiş. pili değiştirdim sorun çözüldü. cevap yazan arkadaşlara teşekürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.