Şimdi Ara

anakart işlemci yuvasına yanlışlıkla termal macun dökülmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar başıma gelen olay başlıkta belirttiğim olay. asrock fatality z77 pro anakartım var. geçenlerde işlemcime (3570k) delid işlemi yapmak için anakartın üzerinden tam kaldıracağım sıra, üzerinde sıvılaşmış olan termal macun, anakart işlemci pinlerinin üzerine damladı. bir peçete ile silmeye calısırken yanılmıyorsam 1 tane pinini kırdım, farkında olmadan da 2 tane pini eğdim.

    eğik olan pinleri düzelttim. biraz da kolonya falan sıktım oraya ama bir türlü o damlayan macunu oradan sökemedim. bilgisayar başlarda açılmıyordu, ancak biraz zaman geçti (galiba kolonya kurudu) sonra tekrar denedim açıldı. geçen bir ara oyun oynarken kendine kendine birden kapandı ve yine açmaya çalıştım açılmadı. ancak bu 5 gün falan oluyor sorunsuz çalışıyor, ve oyun oynarken de herhangi bir problem çıkarmıyor.

    sizden ricam, ben o pinlerin üzerine damlayan termal macunu, pinlere zarar vermeyecek şekilde nasıl silebilirim? veya silmeme şu an artık gerek var mı? son olarak şu an değil de gelecek baharda güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum. ben şu an bir tane gtx 1070 ekran kartı alsam, bu bilgisayar ile 5-6 ay kadar kullanırsam, bu bahsettiğim problem ekran kartıma zarar verir mi?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.