Şimdi Ara

Anakart-işlemci-ram önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 senedir kullanmakta olduğum bilgisayarımı artık güncellemeyi düşünüyorum. Bu 5 senede neredeyse piyasayı hiç takip etmedim ve olaylardan baya uzaklaştım.

    600-700 TL civarında, toplayabileceğim en iyi anakart-cpu-ram üçlüsünü soruyorum size. Amd veya intel arasında takıntım da yok, olabildiğince f/p öneride bulunursanız benim için daha iyi olur.

    Cevaplarınızı bekliyorum :)



  • Vatan Bilgisayar'dan %25 indirimle bu tür parçaları alabilirsin;

    MSI 970A-G43 AM3+ Anakart
    AMD FX-6300 İşlemci
    Corsair ya da GSkill 4GB 1.5v ddr3 1600mhz Ram
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Vatan Bilgisayar'dan %25 indirimle bu tür parçaları alabilirsin;

    MSI 970A-G43 AM3+ Anakart
    AMD FX-6300 İşlemci
    Corsair ya da GSkill 4GB 1.5v ddr3 1600mhz Ram

    Ram konusunda amd işlemcilerin 1866mhz lık ramlerle daha iyi çalıştığıyla ilgili bir şey okumuştum. Bu doğru mudur ? Doğruysa farklı bir ram seçimine gitmek mantıklı olur mu ?
  • AngelsholocausT kullanıcısına yanıt
    hocam gerek yok 1866 rame aradaki farkı hissedemezsin hem butceyle zor leon-x abimizin sistemi guzel
  • Peki ram konusunda ikinci ele gidilse bütçe açısından bir esneklik sağlayabilir miyim ? anakart ve işlemci ikinci el biraz riskli ama ram açısından problem olmaz heralde değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngelsholocausT

    Peki ram konusunda ikinci ele gidilse bütçe açısından bir esneklik sağlayabilir miyim ? anakart ve işlemci ikinci el biraz riskli ama ram açısından problem olmaz heralde değil mi ?

    Bence hiç gerek yok cidden önerilen donanımlar güzel... suan piyasadaki en iyi fp ürünü onlar... bu 3ünün fiyatı cok geliyorsa asus'un daha ucuz anakartı var am3+ onu tercih edebilirsin bi 60 lira falan ucuza gelir... ram de istiyosan ikinci el al 4gb ddr3 1333 falan 50-60 lirayada onu bulursun birazda öyle düser 100liradan biraz daha fazla kazancın olur ama bence gerek yok...
  • Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Anakart ve işlemciyi aldım zaten. Ram olayını netlestirmeye calisiyorum. Sifir 4 mu ikinci el 8 mi diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AngelsholocausT

    Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Anakart ve işlemciyi aldım zaten. Ram olayını netlestirmeye calisiyorum. Sifir 4 mu ikinci el 8 mi diye.

    açıkcası bi fark yok... bana kalırsa ikiside değil 2x2 dual channel ram al forumdan daha ucuza gelir ve tek kalem 4gb ramden daha performanslı olur :) yani ben 4gb kullanıyorum bi 4gb ramim daha var ama takmıyorum takınca hem pek bisey fark etmiyor hemde dual değiller bi anlamı kalmıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 18 Aralık 2013; 15:07:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.