Şimdi Ara

Amoled ekranlı telefonların PWM Dimming/PWM Karartma değerleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PWM Dimming / PWM Karartma / Pulse Width Modulation nedir sorusuna en kısa basit cevap çıplak gözle ekrana baktığımızda göremediğimiz ekranda titreşimler, titreşimlerin hızı veya siyah çizgilerin kayması diyebiliriz. Bu titreşimler kısa sürede ya da zaman içinde göz görüş bozukluklarına, başağrısına, başdönmesine, migrene neden olabiliyor. Bu titreşimleri görmek ya da ölçmek için Radex Lupin cihazına, yüksek fpsde video çeken kamera/cep telefonuna ya da pozlama süresini kendinizin ayarlayabildiği bir fotoğraf makinasına sahip olmanız gerekiyor.



    PWM konusunda aslında en şanslı kesim PWM değeri düşük (240-492... vb) amoled ekranlı telefonu karanlık ortamda kullandığında kısa süre içinde baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı vb. yaşayanlar. Çünkü sorunun farkına çok kısa süre içinde varıp düşük PWM'li o amoled ekranlı telefonu kullanmayı bırakıyolar. Pek çok insan da sorunun farkına varmıyor kendilerini etkilemediğini düşünüyorlar ancak bu durum (gerek düşük pwm gerekse amoled ekran parlaklığı) aylar hatta yıllar içinde kendini başta görüşün azalması şeklinde gösteriyor.


    PWM Dimming değerini bilmediğiniz, ölçmediğiniz hiç bir amoled ekranlı telefonu almayın. Telefonun markası, modeli, ucuz ya da pahalı olması farketmiyor.


    Aşağıda bazı amoled ekranlı telefonların PWM Dimming / PWM Karartma değerleri var. Değerler www.notebookcheck.net sitesinden alınmıştır.


    Apple iPhone 15 Pro Max PWM 240

    Apple iPhone 15 Pro PWM 240

    Apple iPhone 14 Pro Max PWM 240

    Apple iPhone 14 Pro PWM 240


    Samsung Galaxy S24 Ultra PWM 480


    Samsung Galaxy S23 Ultra PWM 240

    Samsung Galaxy S23+ PWM 240

    Samsung Galaxy S23 PWM 240








  • Bilgilendirme için teşekkürler
  • Pwm dimming'in çaresi Dc dimming'miş. Ancak renk sapması olabiliyormuş. Bazı telefon markaları yazılım yolu ile Dc dimming ekleyerek azaltmışlar. Xiaomi, Oneplus ve Huawei telefonların bazı modellerinde varmış. Fakat Samsung nedense bu özelliği eklemiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 19 Mart 2024; 22:22:39 >
  • The white warrior kullanıcısına yanıt

    Samsung'un bu özelliği eklemesini geçtim iPhone gibi en düşük dolayısıyla en zararlı PWM değerine sahip amoled ekranlı telefonları piyasaya çıkarmaya çekinmiyor. İnsanlık PWM konusunda uykuda olduğu için bu zararlı amoledli telefonları almak için birbiriyle yarışıyor.

  • Traxxas T kullanıcısına yanıt

    Evet maalesef öyle. Bir de Oled ekranlı dizüstülerde de bu problem varmış. Yani pwm hassasiyeti olan birisi lcd-ips ekranlı dizüstü almalı.

  • 14 proda pwm değerinin 480 hz olduğundan bahsediliyordu.
  • Yararlı bilgi teşekkürler takipte kalalım.
  • Misal 2024 telefonlarından Samsung A15 5G ekranı çok kötü PWM Dimming /PWM Karartma değerine sahip amoled. Sürekli titreşim halinde tabi siz bunu çıplak gözle göremiyorsunuz. Ancak o ekran sinsi biri şekilde göz sağlığını bozmaya devam ediyor.


    Keşke Samsung A15 5G modelinde lcd ekran kullanılsaymış,


    Peki A24, A25, A34, A35, A54, A55 modellerinde durum farklı mı maalesef değil.


    Bakalım insanlık bu facia amoled ekranlı telefonları bırakıp ne zaman LCD ekranlı telefon arayışına girecek?


    Samsung A15 5G'nin facia ekranı için video.


    Ultra Value Techyoutube
    Screen quality safety check of Samsung Galaxy A15 5G. PPM screen flicker test of Samsung Galaxy A15. I will show you why this is one of the worst phones for your eye health. 0:00 Intro 1:10 Screen flicker test 1:33 Maximum test
    https://www.youtube.com/watch?v=SC0zuLeoJO4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxxas -- 1 Nisan 2024; 13:19:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.